загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зниження цін на газ «вб’є» субсидії

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Зниження цін на газ «вб’є» субсидії

Парламентарі намагається сподобатись електорату на передодні виборів, намагаючись «проштовхнути» законопроекти щодо здешевлення газу для населення. Однак, такий сценарій розгортання подій загрожує фінансуванню субсидій.

Верховна Рада провалила урядовий законопроект щодо зниження ренти на видобуток газу. Однак, зниження цін на газ хибно пов’язали з зниженням ренти. Здешевлення газу загрожує фінансуванню субсидій в ЖКГ. Таку думку висловив голова комітету Верховної Ради з ПЕК Микола Мартиненко.

За його словами, ідея зниження ренти на видобуток газу правильна.

А от законопроект щодо зниження вартості газу – ні. І в разі прийняття відповідного документа по здешевленню «блакитного» палива - збільшиться перехресне субсидіювання в галузі.

«Зменшаться надходження до бюджету від газової ренти. Під загрозою опиниться фінансування субсидій у ЖКГ», - сказав очільник парламентського комітету.

В той же час пан Мартиненко, зазначив, що Закон «Про ринок газу», який мав запрацювати з 1 жовтня, не був підтриманий депутатами тому, що є невигідним для газових олігархів.

«Ці зміни дуже невигідні газовим олігархам. Тому деякі положення закону про ринок газу будуть введені в дію за допомогою вторинного законодавства (постановами і розпорядженнями Кабміну)», - зазначив він.

Крім того, чиновник також заявив, що відправлений раніше Верховною Радою на доопрацювання законопроект про НКРЕКП, наразі перебуває на доопрацюванні – готується нова редакція.

«Зараз готується новий проект за участю профільних відомств та громадськості. Головним питанням залишилася процедура призначення членів конкурсної комісії. Хочу бути оптимістом і сподіваюся, що нам вдасться до Нового року прийняти якісний закон про регуляторі в енергетиці», - резюмував Микола Мартиненко.

Нагадаємо, з 1 жовтня вступав в силу Закон України «Про ринок природного газу», який передбачає відокремлення функцій оператора від функцій тих, хто видобуває газ, та постачальників.

Зауважимо, що Верховна Рада прийняла Закон 9 квітня, а підписано Президентом документ було 5 травня. Відтак, з набуттям чинності документа, «Нафтогаз» втрачає монополію щодо продажу та постачання газу.

До списку новин