загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 13 жовтня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

 

ЗМІ: Міжнародні слідчі дійшли висновку, що Боїнг збили з російського БУКа

Міжнародні слідчі дійшли висновку, що малайзійський "Боїнг" був збитий БУКом російського виробництва з території, підконтрольної бойовикам.

Про це повідомляє газета Tribune з посиланням на голландське видання Dutch daily.

Остаточний звіт має бути оприлюднений у вівторок.

Наводячи посилання на три джерела, наближені до розслідування, видання Volkskrant daily пише про висновок, що літак був  збитий з комплексу БУК зенітною керованою ракетою 17 липня 2014 року, коли перебував на шляху з Амстердама в Куала-Лумпур.

У доповіді містяться карти місця катастрофи, де уламки були розкидані по полях, близьких до українського пункту Грабове, яке перебувало під контролем проросійських бойовиків.

Доповідь відкидає твердження Москви про те, що літак був уражений ракетою, запущеною українськими силами.

Два джерела видання зазначила, що "ракета БУК була розроблена і  вироблена в Росії".

"Можна припустити, що повстанці не могли б оперувати таким пристроєм. Я підозрюю участь колишніх російських військових чиновників", - сказав співрозмовник видання.

 

Користуючись тишею, ЗСУ обладнують позиції і розміновують територію - штаб

Користуючись затишшям, військові продовжують займатися обладнанням своїх позицій, а військові сапери знайшли чималу кількість мін, снарядів та пострілів різного калібру, які вони успішно знищили на одному з полігонів.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Зокрема, в районі Артемівська багато об’єктів вже пройшли перевірку комісіями від Міністерства оборони.

Ступінь готовності решти - 90 відсотків і дообладнання позицій буде завершено до кінця місяця. 

На Донецькому напрямку тривають заходи щодо виявлення та знешкодження вибухонебезпечних предметів як на передових позиціях, так і у тилових районах.

Так, в рамках зазначеної роботи група розмінування 93-ї та 53-ї окремих механізованих бригад виявили 406 мін калібру 82 мм, 120 пострілів калібру 23 мм, 65 пострілів калібру 30 мм, один РПГ-22, а також 9 артилерійських снарядів калібру 152 мм. Всього ж було знищено 603 вибухонебезпечні предмети.

Ніч 13 жовтня в зоні проведення антитерористичної операції пройшла спокійно.

"Енергетична блокада" триватиме до повного відключення Криму - Іслямов

Активісти планують продовжувати енергетичну блокаду анексованого Криму, допоки півострів не буде повністю відключено від електроенергії.

Про це заявив координатор "блокади" Криму Ленур Іслямов в ефірі "5 каналу" 12 жовтня.

"Енергетичну блокаду ми почали, і вона далі буде продовжуватися – до того моменту, поки повністю ми не відключимо Крим весь, під нуль", - сказав він.

"Ми будемо тиснути на владу, щоб вона в особі Верховної Ради України прийняла закон про заборону поставки електроенергії в Крим. Щоб це було на офіційному рівні зроблено, а не на нашому рівні", - пообіцяв Іслямов.

"Ми – громада, ми спонукаємо владу, щоб вона це зробила, а не ультиматуми ставимо. Ми тиснемо на владу своєю позицією громадянською для того, щоб вона це зробила, спираючись на нашу громадянську позицію", - наголосив він.

Як відомо, 12 жовтня активісти почали енергетичну блокаду анексованого Російською Федерацією півострова. За інформацією заступника голови штабу громадянської ініціативи з блокади Криму, енергетики підтримали учасників акції і припинили постачання електроенергії до Криму по лінії Мелітополь - Джанкой.

У свою чергу, міністр енергетики України Володимир Демчишин заявив, що "енергетичної блокади" Криму немає, і додав, що міністерство не грає в політичні ігри.

Яценюк: ЗСУ треба привести до стандартів НАТО до вступу в альянс

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк уважає, що необхідно привести українські Збройні сили до стандартів Організації Північноатлантичного договору (НАТО) до вступу в альянс.

Про це він заявив у інтерв'ю виданню "Урядовий кур'єр", повідомляють "Українські новини".

"До моменту юридичного вступу в НАТО Україна повинна вступити в НАТО фактично - це значить, що українські Збройні сили повинні цілком і повністю відповідати всій логістиці й стандартам країн-членів альянсу", - сказав прем'єр.

Він зазначив, що українські військовослужбовці також повинні мати необхідні навички й пройти відповідне тренування.

За словами Яценюка, більшість українців наразі підтримують ідею вступу країни в НАТО.

Як відомо, раніше президент України Петро Порошенко і генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг констатували неготовність України до вступу в альянс.

У червні Міністерство оборони ввело в дію 50 нормативно-правових документів на основі 102 стандартів НАТО.

Тимчук: Російські журналісти в Донецьку намагаються зняти провокації

Упродовж декількох останніх діб бойовики на Донбасі продовжують активні спроби спровокувати українські війська на масоване застосування вогневих засобів.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук вранці 13 жовтня у Facebook.

"З метою відеофіксації результатів цих провокацій у складі т.зв. "МГБ ДНР" створено тимчасовий підрозділ, на який замикається група з 20 представників російських ЗМІ, які прибули в Донецьк. Перед російськими журналістами ставиться не лише завдання "фіксації обстрілів мирного населення українськими військовими", але й "консультацій" з організації провокацій", - заявляє він.

"Одна з головних умов подібного роду дій – фіксація можливого відкриття вогню з боку сил АТО представниками СММ ОБСЄ, для чогопровокації прив’язуються до графіка інспекційних поїздок патрулів ОБСЄ", - стверджує Тимчук.

За даними ІС, у якості "виконавців" використовується ціла низка "підрозділів" бойовиків на ділянках: Старогнатівка – Гранітне; Піски – Опитне – ДАП; Луганське – Миронівське – Троїцьке – Попасна; північна частина Горлівки.

"Зазвичай це виглядає як "випадковий" обстріл (постріли "вбік" українських позицій зі стрілецької автоматичної зброї й крупнокаліберних кулеметів)", - пише Тимчук.

"Також на даних ділянках впродовж декількох діб із боку терористів фіксувалися розриви 82-мм мін на нейтральній смузі. Відзначено активність декількох піхотних груп бойовиків у "зеленці", які ведуть фіксацію переміщень українських військових на передньому краї", - заявляє він.

Зафіксовано одиночну стрільбу з боку бойовиків зі СПГ-9 "Спис" західніше Донецького аеропорту (ДАП).

"Практично регулярно фіксується відкриття вогню зі стрілецької зброї південніше Донецька (Старогнатівка й Гранітне, Новотроїцьке), а також у районі н.п. Шуми, Майорськ, Зайцеве, Луганське, Троїцьке, Горіхове, Мар’їнка, рідше – на ділянках Павлопіль - Чермалик, Широкине, Щастя, Сизе, Новотошківка, Кримське", - пише Тимчук.

"Вогонь неприцільний, у рамках провокацій, які влаштовуються терористами у надії викликати вогонь сил АТО у відповідь", - додає він.

ООН готова збільшити свою присутність для стабілізації ситуації на Донбасі

Організація об’єднаних націй готова збільшити свою присутність в Україні з метою деескалації та стабілізації ситуації на сході держави.

Про це заявив генеральний секретар ООН Бан Кі-мун під час зустрічі з міністром закордонних справ України Павлом Клімкіним у Нью-Йорку 12 жовтня, повідомляє прес-служба МЗС.

Вони обговорили використання наявних і створення нових механізмів залучення ООН до врегулювання ситуації на Донбасі.

Клімкін поінформував генсека ООН про хід переговорів, які відбуваються у рамках нормандського формату, тристоронньої контактної групи, а також про поточний стан виконання мінських домовленостей та підготовки до проведення місцевих виборів у відповідності до міжнародних стандартів.

"Було наголошено на неприпустимості створення проросійськими бойовиками перешкод у роботі Управління з координації гуманітарних питань ООН на території ОРДЛО, що спричинило протягом останніх місяців неможливість доставки та розподілу гуманітарних вантажів ООН та інших міжнародних організацій цивільному населенню", - йдеться у повідомленні. 

Бан Кі-мун запевнив у повній підтримці територіальної цілісності та суверенітету України та висловив готовність збільшити присутність ООН для стабілізації ситуації.

Бойовики провокують військових із "сірої зони"

У спільному центрі з контролю і координації вогню заявляють, що бойовики  ведуть вогонь по українських військових з сірої зони, використовуючи глушники.

Про це повідомив прес-офіцер СЦКК підполковник Володимир Скоростецький.

Він розповів, що представники СЦКК зустрілися з командирами підрозділів сил АТО, які виконують завдання у районі Донецького аеропорту.

"Зі слів військовослужбовців, останнім часом бойовики здійснюють збройні провокації з використанням стрілецької зброї оснащеної глушниками. Диверсійно-розвідувальні групи противника намагаються підходити впритул до позицій сил АТО та вести вогонь в сторону українських воїнів із так званої "сірої зони", - повідомив Скоростецький.

"Також відмічались випадки використання зі сторони бойовиків військової техніки для провокування бійців АТО в цьому районі", - додав він.

Водночас він наголосив, що військовослужбовці підрозділів сил АТО, які виконують завдання в районі ДАП, суворо дотримуються умов Мінських домовленостей і режиму тиші.

"Вогонь у відповідь на провокації бойовиків ОРДО не відкривають", - зазначив він.

"Особовий склад здійснює інженерні роботи із обладнання районів оборони, охороняє підступи до позицій тощо", - додав він.

Сили АТО за добу втрат не зазнали - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це розповів на традиційному брифінгу у вівторок спікер Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Минулої доби наші військові втрат не зазнали. Всі залишилися живими і неушкодженими", - зазначив Лисенко.

За його словами, у понеділок відбулася одна ворожа провокація між Березовим та Новотроїцьким. Противник відкривав вогонь із стрілецької зброї.

Також у понеділок у зоні АТО не було зафіксовано прольоту ворожих безпілотників.

Кучма побоюється, що на Донбасі буде гірше, ніж у Придністров'ї

На Донбасі не може бути повтору придністровського сценарію.

Таку думку висловив другий президент України Леонід Кучма, який представляє Україну в Тристоронній контактгрупі, у п'ятницю в Чернігові, передає Інтерфакс-Україна.

"Ми на Придністров'я зовсім не схожі в цьому плані, абсолютно не схожі ... Це буде найгірший варіант для нас, абсолютно найгірший. Тому потрібно доводити до завершення те, що декларує сьогодні наш президент, і я всіляко його в цьому плані підтримую: виведення усіх військових формувань, які б вони погони там не носили (личок там вже немає російських, але звідки вони прийшли, ми всі добре знаємо), виведення важкої зброї обов'язково, роззброєння також потрібне", - сказав він журналістам у вівторок в Чернігові, відповідаючи на питання про те, чи не буде на Донбасі своєрідне Придністров'я.

Кучма зазначив, що в Придністров'ї нічого не було зруйновано, а "на Донбасі все зруйновано".

"Що, Росія хоче взяти собі цей шматок проблем? Ні, вона не хоче, вона хоче скинути це на Україну і знає, що Україні така ситуація сил не буде додавати, навпаки - буде допомагати руйнувати всю систему", - вважає він.

Щодо кордону Кучма зазначив: "У Придністров'ї немає кордону з Росією, а у нас 400 км контрольованої Росією кордону - через нього можна робити все, що завгодно. І навіть якщо там, вибачте, мир буде, то там всі ці військові одягнуть погони поліції або міліції, сбушників, армії і т.д. "

До списку новин