загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

На Рівненщині під час розкопок знайшли унікальну печатку із зображенням Покрови

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
На Рівненщині під час розкопок знайшли унікальну печатку із зображенням Покрови

Якому князю належала висла печатка з Пересопниці? Відповідь на це питання отримаємо у жовтні, можливо, до Покрови Пресвятої Богородиці, тоді, коли буде опрацьовано матеріали цьогорічної археологічної експедиції на території Пересопниці в урочищі Пастівник.
- Унікальною знахідкою експедиції є ціла свинцева висла печатка із двобічним зображенням та написами. Якому саме князю належала ця печатка, на якій зображена Покрова, дізнаємося, коли буде прочитано напис. Зараз археологічний матеріал перебуває у процесі камеральної обробки. Можу сказати, що печатки із зображенням Покрови з’явились у XII столітті, коли за князя Андрія Боголюбського було встановлено свято Покрови Божої Матері, - розповідає рівненських археолог, старший науковий співробітник відділу охорони культурної спадщини комунального закладу «Рівненський обласний краєзнавчий музей» Рівненської обласної ради, лауреат премії імені Ігоря Свєшнікова в галузі охорони культурної спадщини краю в 2014 році Олексій Войтюк.

Всього в ході розкопок досліджено 300 кв. м площі археологічної пам’ятки. Керівником експедиції – кандидатом історичних наук, доцентом кафедри історії України Рівненського державного гуманітарного університету Богданом Прищепою у господарській будівлі Х ст. виявлено одразу дві нішоподібні печі для випікання хліба.

- Ми музеєфікуємо одне з давньоруських жител, виявлених під час розкопок. По суті, це залишки хатини розміром 4 на 4 метри з піччю, - ділиться планами директор комунального закладу «Культурно-археологічний центр «Пересопниця» Рівненської обласної ради Микола Федоришин.

 

Також науковці взяли на аналіз знайдене зерно. Отож, незабаром дізнаємося, які злаки найчастіше використовували слов’яни в їжі.

Про це повідомили у прес-службі Рівненської обласної ради

До списку новин