загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 15 жовтня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Сили АТО і бойовики синхронно відводять міномети - Генштаб

Сили антитерористичної операції і незаконні збройні формування синхронно відводять міномети від лінії розмежування на сході України, заявляють у Генеральному штабі Збройних сил. Про це сказав спікер Генштабу ЗСУ Владислав Селезньов агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер. "Процес відведення мінометів калібром менше 120 мм проходить синхронно з відведенням мінометів таких же систем у бойовиків, під контролем спостерігачів ОБСЄ", - говорить Селезньов. Спікер Генштабу розповів, що відведення буде проходити в четвер і в п'ятницю. "Потім ми робимо заяву про відвід мінометів і 17 жовтня представники СММ ОБСЄ будуть верифікувати наявність озброєння на відповідних майданчиках", - повідомив Селезньов.

 

США розкритикували Росію за порушення релігійної свободи

Держдеп США у щорічній доповіді "Про релігійну свободу в світі" піддав критиці Росію, зокрема, за дії в Криму.

Про це повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Після проведеної Росією анексії Криму релігійні меншини, особливо представники Української православної церкви Київського патріархату, Української греко-католицької церкви, мусульман-татар. Вони постраждали від переслідувань, залякування, затримань і побоїв", - йдеться в прес-релізі, поширеному з нагоди публікації доповіді про події 2014 року.

У Держдепі також висловили невдоволення тим, що "деякі релігійні лідери отримали на свою адресу погрози і були змушені тікати в перші дні окупації, а багато католицьких священиків і монашки, а також турецькі імами позбавлені посвідки на проживання і були змушені виїхати".

У доповіді більше 20 сторінок присвячено ситуації зі свободою віросповідання в РФ. У документі, зокрема, описується загальна ситуація у цій сфері та перераховуються випадки за 2014 рік, в яких, на думку США, могли бути порушені релігійні свободи громадян.

У доповіді міститься і критика на адресу бойовиків на сході України.

"У Луганській та Донецькій областях на сході України підтримувані Росією сепаратисти проголосили так звані "ДНР" і "ЛНР". У контрольованих ними районах сепаратисти викрадали, били і погрожували протестантам, католикам, членам Української православної церкви Київського патріархату, а також брали участь в антисемітських актах", - наголошується в прес-релізі.

Нідерланди проведуть референдум щодо угоди Україна-ЄС

Нідерланди проведуть референдум щодо ратифікації Угоди про асоціацію Україна-ЄС.

Про це повідомляє BBC.

Згідно з повідомленням, більше 400 тисяч підписів отримала ініціатива щодо проведення цього опитування.

Парламент країни раніше підтримав запровадження зони вільної торгівлі між Україною і ЄС. Активісти побоюються, що це може бути кроком України до членства у ЄС, що нібито коштуватиме платникам податків мільярди євро.

Згідно з нещодавно ухваленим в Нідерландах законом, громадяни можуть вимагати організації консультативного референдуму з будь-якого закону чи угоди, якщо ініціатива щодо референдуму набере 300 тисяч підписів.

Хоча результат референдуму не є обов'язковим для виконання, його рішення мають розглянути, якщо явка виборців перевищить 30%.

Угоду про асоціацію з Євросоюзом Україна підписала в 2014 році. Асоціація передбачає поглиблення економічних відносин України та Євросоюзу, гармонізацію в галузі права і створення зони вільної торгівлі.

Верховна Рада України і Європарламент одночасно ратифікували документ 16 вересня 2014. Він набуде чинності після того, як ратифікаційні процедури завершать усі 28 членів ЄС.

В зоні АТО тиша, на окупованих територіях перебої з водопостачанням - штаб

Минула доба у зоні проведення антитерористичної операції пройшла без порушень Мінських домовленностей, що дало можливість продовжити обладнання позицій, готувати техніку та озброєння для відведення від лінії розмежування згідно Мінських домовленостей.

Про це повідомляє прес-центр АТО.

Гуманітарна місія "Чорний тюльпан" продовжує пошук загиблих у зоні АТО. Учасники операції Евакуація-200 за сприяння підрозділів Цивільного військового співробітництва (ЦВС) змогли провести пошукові роботи на території ДАП. В результаті було знайдено останки трьох наших військовослужбовців. Їх відправили на експертизу ДНК для ідентифікації.

Зростає невдоволення людей на окупованій території через проблеми із централізованим забезпеченням населення водою. Так, у Луганську, мають місце проблеми з водопостачанням мешканців обласного центру. З метою "покращення" ситуації комунальними службами припиняється водопостачання населених пунктів сателітів, за рахунок чого вдається забезпечити обласний центр.

Аналогічні проблеми присутні у Перевальському районі так званої ЛНР, де дуже напружена ситуація із водопостачанням. Не має води в селищі міського типу Байрачки та села Софіївка. Часткова подача води в Перевальську, Артемівську, Зоринську, Ящиковому та інших населених пунктах.

У разі невідновлення подачі води в населенні пункти при пониженні температури повітря нижче 0 є загроза перемерзання водопровідних і каналізаційних мереж.

Після завершення бойових дій в Дебальцевому у березні 2015 року, не зважаючи на неодноразові запевнення самопроголошеної влади, житлові будинки в місті не відновлені, вікна не вставлені, населення, яке виїхало на територію України та РФ не спішить повертатися до рідних домівок, а навпаки, не очікуючи комунального колапсу продовжують покидати населений пункт. Висловлюють невдоволення, звинувачуючи владу так званої ДНР у розкраданні коштів, які нібито були виділені Росією на відновлення міста.

МНС Росії готує 41-ий "гумконвой" на Донбас

МНС Росії направляє 41-ю автоколону з "гуманітарною допомогою" на Донбас.

Про це повідомляє ТАСС.

"Планується, що сьогодні вранці з Донського рятувального центру МНС в Ростовській області вийде 41-та колона з гуманітарною допомогою для жителів Донецької і Луганської областей", - повідомили в прес-службі МНС Росії.

У відомстві запевняють, що більше 100 автомобілів привезуть на Донбас більше 1,1 тис. тонн гуманітарних вантажів, в їх числі - продукти харчування (консерви, крупи, чай, сіль), предмети першої необхідності, канцелярське приладдя, пожежне обладнання та медикаменти загального призначення.

Доба в зоні АТО минула без втрат - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у четвер розповів речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Внаслідок активних бойових дій жоден з українських військових не загинув і не був поранений", - сказав він.

За словами Лисенка, у середу в зоні АТО не було зафіксовано жодного обстріли чи прольотів безпілотників.

СММ ОБСЄ: Важке озброєння залишається по обидва боки

Важке озброєння, яке має бути відведено згідно із домовленостями, все ще лишається з обох боків від лінії розмежування.

Про це під час брифінгу повідомив речник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків.

Так, за його словами, 5-8 жовтня поблизу Новотошківського, що контролюється українським урядом, спостерігачі ОБСЄ бачили установку із керованими протитанковими ракетами.

На території, контрольованій "ДНР" 9-10 жовтня безпілотник місії зафільмував 7 танків та іншу техніку в Комсомольську та 23 танки поблизу Сонцевого.

Він наголосив, що бойовики "ДНР" перешкоджають доступу спостерігачів до місць зберігання важкого озброєння, а бойовики "ЛНР" перешкоджають проводити моніторинг поблизу кордону з РФ.

При цьому, за його словами, є подібні випадки з українського боку. Так, на території, контрольованій Україною, спостерігачів відмовлялися пропустити на 2 блокпостах.

У РФ звинуватили міжнародних слідчих в несумлінності через MH17

У російському концерні "Алмаз-Антей" звинувачують міжнародну комісію з розслідування аварії малайзійського "Боїнга" в несумлінному використанні їхніх даних.

Про це йдеться в заяві, розміщеній на сайті підприємства.

"Малюнок з картою, наведений в оприлюдненому голландською стороною 13 жовтня звіті, позначає гаданий район пуску ракети ЗРК "Бук" за версією Міжнародної технічної комісії", - стверджують у підприємстві. "Ця версія була прийнята фахівцями Концерну в якості вихідних умов при підготовці другої частини натурного експерименту з підривом ракети 9М38М1 у фюзеляжу літака Іл-86 і в рамках цього ж експерименту була переконливо спростована", - заявили в концерні.

При цьому в концерні заявили, що "з жодної точки району, позначеного на карті в якості найбільш ймовірного місця пуску, жодна ракета комплексу "Бук" не може підійти до літака з умовами зустрічі, що пояснюють реальні ушкодження малазійського "Боїнга".

"Поява в доповіді, оприлюдненій голландською стороною 13 жовтня, карти з районом, нібито розрахованим Концерном "Алмаз - Антей" в якості можливого району запуску ракети, є яскравим прикладом несумлінного використання Міжнародною комісією наданих нами матеріалів", - обурилися в концерні.

"Карта з позначеним на ній можливим (за версією Міжнародної комісії) районом пуску ракети ЗРК "Бук" була вирвана з контексту виступу представника Концерну ППО "Алмаз - Антей" перед експертами комісії в серпні поточного року, присвяченого спростуванню доводів голландської", - заявили в концерні.

Як відомо, в звіт внесені всі три версії можливого місця запуску ракети: міжнародної комісії, України і Росії. У цей же день Алмаз Антей звинуватили у запуску ракети українську сторону і заявили, що ракета була запущена з Зарощенського, яке не входить в зону, визначену всіма трьома сторонами. 

До списку новин