загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 16 жовтня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Підтримка вступу України до НАТО досягла рекордного рівня – опитування

48% українців готові проголосувати за вступ України до НАТО.

Про це свідчать результати опитування соціологічної групи "Рейтинг",опубліковані на її сайті.

Проти такої ідеї висловилися 28% опитаних, 8% не прийняли б участі у голосуванні, а 17% не визначилися.

 Судячи з даних соціологічної групи, показник підтримки вступу до НАТО наразі є рекордним і зростає великими темпами. Так, станом на липень цього року за цю ідею висловлювався 41% українців, а 30% були проти.

Як відомо, раніше президент Петро Порошенко заявляв, що Україна вступатиме до НАТО лише після відповідного референдуму.

Британія вимагає від РФ пояснити появу установки «Буратіно» на Донбасі

Делегація Великобританії в ОБСЄ вимагає від Росії пояснень, звідки у бойовиків на Донбасі взялася важка вогнеметна установка "Буратіно".

Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в четвер, 15 жовтня, в соцмережі Тwitter.

Великобританія посилається на звіт ОБСЄ від 28 вересня 2015 року, в якому говорилося, що в підконтрольному бойовикам селі Круглик Луганській області була помічена установка "Буратіно".

"Буратіно" - це мобільна важка вогнеметна установка, яка може оснащуватися ракетами з термобаричним складом. Вони розпилюють спеціальну суміш в повітрі навколо цілі, після чого суміш запалюється.

Німеччина і ЄС сфокусовані на Україні,

незважаючи на потоки мігрантів - Меркель

Канцлер Німеччини Ангела Меркель заявляє, що врегулювання кризи в Україні продовжує залишатися у фокусі Німеччини і Євросоюзу, незважаючи на хвилі мігрантів у Європу.

Про це повідомив посол України в Німеччині Андрій Мельник у Тwitter в четвер вночі, передає "Інтерфакс-Україна".

"Метою Європи є і залишається відновлення вільного самовизначення України та її територіальної недоторканності", - процитував Мельник канцлера Німеччини.

Меркель зазначила, що невід'ємними елементами вирішення кризи є виведення всіх військ і найманців, які перебувають в країні незаконно, а також повернення Києву контролю над кордонами.

"Скасування сепаратистами місцевих виборів на підконтрольних їм територіях - наш спільний успіх", - підкреслила вона.

Крім того, Меркель назвала Мінські домовленості "проблиском надії", який дає шанс рухатися до політичного врегулювання ситуації в країні.

Бойовики скаржаться, що їх беруть у полон свої ж: Йшла би лісом ваша "ДНР"

На Донбасі під час роззброєння підрозділів бойовиків багато з них потрапили в полон до своїх же.

Про це розповів один з командирів козачого підрозділу - Микола, пише Газета.ру.

На момент запису інтерв'ю, Микола вийшов з такого "підвалу" після затримання.

"Ми військовополонені. Те, що нас взяли в полон свої, - нічого не змінює. Типові полонені, як "укропи". Тільки є різниця - "укропів" тримають "по Женеві"(згідно з Женевськими конвенціями) нормально годують, дають їм дзвонити додому, виводять на прогулянки. До нас ставлення інше", - повідомив він.

"Хтось нагорі вирішив, що треба забрати бази, а їх роззброїти. Нікого не цікавить індивідуальна вина. Підпорядковувався Баті - шуруй на підвал (Батя - глава козаків у Донецьку Юрій Сафоненко, після роззброєння загонів козаків виїхав до Росії. - "Газета. Ru").

За словами бойовика, роззброювали його підрозділ "Внутрішні війська" МВС ДНР".

"Оточили базу, направили кулемети, знесли ворота ... Зрозумійте, жоден нормальний ополченець, якщо він при своєму розумі, не стане просто так стріляти у своїх. Нас роззброювали свої", - сказав він.

"Ми опинилися в підвалі, сотня тапчанів, нас триста осіб. Перші дві доби нас не годували. Взагалі. Спати доводилося в три зміни. Один спить, інші двоє тупо стоять поруч і дивляться в стінку - ні лягти, ні сісти нікуди, немає місця. Від задухи люди почали втрачати свідомість. Перший час не дали навіть води ", - розповів він.

"Тільки коли бійці почали ламати решітки, принесли дві пластикові бочки. Одну тут же випили, і зробили пісуаром. З іншої пили - на всіх дали одну кружку, стояла черга. Вода з-під крана. У результаті - два інфаркти, один інсульт. Після цього нас перевели в гараж ", - додав Микола.

"Любові до влади це не додає. Якщо хотіли отримати кілька тисяч осіб, які владу ненавидять, то у них вийшло", - заявив він.

За словами бойовика, частина затриманих "говорять відкрито: ноги моєї більше тут не буде, йшла б лісом ваша ДНР - валю в Росію".

"Нас всіх зрадили, ми йшли воювати за Новоросію, за народну республіку. Новоросії немає, народна республіка наша пакує народ по підвалах", - сказав на прощання Микола.

У штабі АТО підтвердили відсутність втрат за минулу добу

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у п'ятницю розповів речник Адміністрації президента з питань АТО полковник Андрій Лисенко.

"Вчора на лінії зіткнення ворожих провокацій не було. Внаслідок бойових дій жоден український військовослужбовець не загинув і не був поранений", - сказав він.

Водночас, за інформацією Державної прикордонної служби, в Донецькій області у четвер було зафіксовано польоти 2 ворожих БПЛА поблизу Курахового та Костянтинівки. Ще один безпілотник прикордонники помітили поблизу Красної Талівки, що на кордоні з Росією в Луганській області.

Лисенко підтвердив, що в зоні АТО триває відведення озброєння від лінії розмежування. За його словами, в четвер на відстань понад 15 кілометрів із передової переміщено 12 мінометів.

Кожен десятий росіянин боїться нападу України - опитування

Кожен десятий житель Росії вважає, що на них може напасти Україна.

Про це свідчать результати опитування, проведеного Всеросійський центр вивчення громадської думки (ВЦИОМ).

Майже половина росіян вважають, що існує загроза військового нападу на Росію з боку якоїсь держави. 43% такої загрози не бачать.

При цьому 53% росіян бачать таку загрозу з боку США і НАТО. На другому місці - Україна, її нападу бояться 10% росіян. 6% жителів Росії бояться нападу з боку ІДІЛ.

Разом з тим 49% росіян вважають, що їхня армія - на рівні кращих армій світ, 32% упевнені, що їй немає рівних.

Більшість росіян - 52% - вважають, що витрати на армію РФ виправдані. 35% опитаних заявили, що вони занадто великі.

Опитування було проведено 10-11 жовтня 2015 року. Опитано 1600 осіб в 130 населених пунктах в 46 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,5%.

Як відомо, керуючий орган ВЦИОМ - Рада директорів, куди входять представники Міністерства праці та соціального розвитку РФ, Міністерства майнових відносин РФ і Адміністрації Путіна.

Бойовики перенесли відведення озброєнь

Бойовики перенесли початок нового етапу відведення озброєння калібром менше 100 мм на 21 жовтня.

Про це повідомив один з ватажків бойовиків Едуард Басурін, передає підконтрольний бойовикам сайт.

"Початок відведення в "ДНР" перенесено на 21 жовтня через регулярні порушення", - сказав він.

Басурін додав, що в територіальному відношенні відведення в "ДНР" проходитиме в три етапи: спочатку - з Дебальцевського напрямку, потім - з південного напрямку і нарешті від ділянки лінії розмежування, прилеглого до столиці "ДНР".

Як відомо, Тристороння група узгодила відведення танків, а також артилерійських гармат калібром до 100 мм і мінометів калібром до 120 мм (включно).

До списку новин