загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лікування пролежнів народними засобами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Лікування пролежнів народними засобами

Пролежні виникають у тих людей, які довгий час прикуті до ліжка, через хворобу змушені перебувати в одній позі або відчувають постійне здавлювання протезом. Пролежні, в основному, виникають у літніх людей. Запобігти появі пролежнів допомагає ретельний догляд за хворим і профілактичні спеціальні заходи.

Але якщо трофічні зміни в м'яких тканинах хворого вже з'явилися, то потрібно відразу починати лікування пролежнів народними засобами і методами.

Пролежні виникають від довгого здавлювання одних і тих же ділянок тканини власною вагою хворого. Сигнал змінити позу від м'язів, які втомилися відчувати тиск, у тяжкохворих людей не призводить до зміни положення тіла - вони просто не можуть цього зробити. При тиску на ці ділянки м'яких тканин у них виникає порушення кровообігу, і, як наслідок, появі пролежнів.

Стадії пролежнів.

1) Побіління ділянок шкіри, у яких порушений кровообіг.

2) Набряк на побілілих ділянках шкіри, висипання у вигляді безлічі дрібних бульбашок.

3) Глибокі виразки, некроз шкіри.

Процес може ускладнитися нагноєнням пролежнів та інфікування кістки, зараження крові. В останній стадії пролежні не гояться, з глибоких виразок сочиться сукровиця, гнійна рідина.

Профілактика пролежнів.

1) Часто міняти позу хворого, перевертати його. У лежачих хворих деколи це зробити важко - слід проконсультуватися з лікарем, як перевертати хворого і не нашкодити йому.

2) Бажано придбати спеціальний протипролежневий матрац, який є гарною профілактикою пролежнів. Можна виготовити матрац самим, наповнивши мішок зерном, або зшити кілька мішечків і підкладати під ділянки тіла хворого, які найбільш піддаються здавленню.

3) В аптеці можна придбати протипролежневе коло під крижі хворого, що зменшує тиск на м'які тканини сідниць і тазової області.

4) Для профілактики пролежнів можна використовувати поролоновий матрац товщиною 15 см або більше.

5) лежачому хворому треба давати їжу, здебільшого, рідку, давати багато пити. Випивати хворий повинен не менше півтора літри рідини за добу. Як пиття можна давати свіжовичавлені соки з овочів і фруктів: капустяний, морквяний, апельсиновий, томатний, яблучний, огірковий, виноградний.

6) Потрібно хворому стелити м'яку постільну білизну, стежити, щоб вона не збиралася складками. Якщо хворий мочиться під себе - купувати спеціальні памперси, ретельно витирати тіло вологими ганчірочками і потім - сухими, обтирати місця, де можуть з'явитися пролежні, камфорним спиртом.

7 ) Не можна масажувати місця пролежнів, але якщо пролежнів ще немає - показаний м'який масаж і розтирання тих місць на тілі, які найчастіше страждають від пролежнів - поперек, крижі, сідниці, гомілки, п'яти, лікті. При появі пролежнів масажувати треба здорові тканини біля пролежнів, не зачіпаючи уражені.

8) Робити для проблемних зон «повітряні ванни», відкидаючи ковдру і перевертаючи хворого.

Лікування пролежнів народними засобами.

1) Обтирати місця, де починаються пролежні, водою з додаванням в неї одеколону, оцту або спирту з розрахунку 4 столові ложки на літр води.

2) До місць, де з'являються пролежні, потрібно прикладати листя бузини чорної, розпареній в гарячому молоці, двічі на день.

3) Зробити збір із сухих трав листя лопуха, ліщини, подорожника по 1 частині, квітів фіалки триколірної - 2 частини. Столову ложку збору заварювати у півлітрі окропу, настоювати півгодини. Давати хворому випити по половині склянки вранці після пробудження і ввечері, перед сном.

4) Місця невеликих пролежнів потрібно 2 рази на день змащувати розчином брильянтового зеленого і накривати зверху серветками, змоченими в розчині марганцівки, для запобігання інфікування ранових поверхонь.

5) Маслом шипшини змащувати пролежні тричі на день.

6) Пролежні можна змащувати свіжим соком каланхое («Живе дерево»).

7) Сиру картоплю натерти на дрібній тертці. Додати в кашку чайну ложку меду. Суміш наносити на серветки і накладати на місця пролежнів, фіксуючи пов'язками. Пов'язки необхідно міняти двічі на день.

8) У 100 грамах оливкового масла розтопити на повільному вогні 20 грамів бджолиного воску, стакан вершкового масла, 1 грам ладану, 20 грамів каніфолі. Прогрівати суміш на вогні 10 хвилин, знімаючи з поверхні піну. Змащувати місця пролежнів по кілька разів на день.

9) Розтопити на водяній бані 7 частин вершкового масла, додати в нього 1 частину тополиних бруньок, 2 частини стовченої дубової кори. Потримати на водяній бані 15 хвилин, після цього процідити. Використовувати цю мазь для змазування місць пролежнів по кілька разів на день.

10) Суху суміш буркуну і ромашки, взятих у рівних частинах, запарити окропом , настояти 10 хвилин. Квітки трохи віджати, помістити ще теплими в серветку, кінці серветки зав'язати. Прикладати серветкою до пролежням, іноді змочуючи її в тому ж настої від квіток, дати просохнути на повітрі.

11) Жовток від звареного круто яйця покласти в ложку і прожарити над вогнем до виділення коричневого масла. Цим маслом змащувати пролежні по кілька разів на день, накриваючи рани стерильними серветками.

12) Змішати в рівних частинах овечий або козячий жир, кухонну або морську сіль, кашку з ріпчастої цибулі. Суміш наносити на серветки і прикладати до пролежнів. Спочатку, особливо при нагноївшихся пролежнях, хворий відчуває сильний біль і печіння, але цей засіб ефективний і здатний вилікувати від пролежнів вже за 5 сеансів.

13) Запарити квітки календули гарячим молоком, дати постояти 15-20 хвилин. Суміш з квіток покласти на серветки і прикладати до пролежням, змінюючи пов'язки щогодини.

14) Барвінок малий заварити окропом з розрахунку 1 столова ложка на стакан, на малому вогні поварити 30 хвилин. Процідити, відваром промивати рани, промокаючи потім насухо серветками.

15) Запарити пшоно окропом, з розрахунку на 1 кг пшона - 1,5 літра окропу, дати постояти 40 хвилин, обгорнувши посуд. Потім пшоно процідити, скласти ще тепле в мішечки і підкласти під хворого в тих місцях, де утворюються пролежні. Процедуру робити щодня, тримаючи до тих пір, поки пшоно не охолоне.

16) 100 грамів рослинної олії нагріти на повільному вогні. Покласти в нього віск кількістю із сірникову коробку, добре розмішати, остудити. Цією маззю змащувати пролежні кілька разів на день.

17) Змішати в рівних кількостях горілку і оливкове масло. Змащувати місця з пролежнями такою сумішшю кілька разів на день, струшуючи її.

У важкохворих людей, які змушені лежати, пролежні з'являються майже завжди. З перших днів хвороби потрібно робити профілактику пролежнів. Але якщо пошкодження м'яких тканин все ж таки виникли, то позбутися їх допоможе лікування пролежнів народними засобами яке потрібно застосовувати регулярно.

Будьте здорові!

До списку новин