загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Події в Україні за 19 жовтня 2015р

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У дайджесті подій – коротко про головні новини цього дня:

чим жила Україна сьогодні

 

Порошенко: для вступу до НАТО треба 5-6 років реформ

Президент Петро Порошенко вважає, що для вступу України до НАТО необхідно провести відповідні реформи, які займуть 5-6 років.

Про це  він заявив в інтерв'ю CNN.

"Це моя відповідальність здійснити і впровадити реформи у моїй країні, щоб трансформувати її до (стандартів) НАТО і тоді ми поговоримо на цю тему. Я думаю, мені треба для цього не менше 5-6 років", – сказав він.

Як відомо, згідно з опитуванням соціологічної групи "Рейтинг",підтримка вступу до НАТО наразі досягла рекордного рівня серед українців і становить 48%. Раніше Порошенко обіцяв, що питання вступу до цієї організації вирішуватиметься через референдум.

В зоні АТО військові готуються до другого етапу відведення озброєнь

Українські військові, відповідно до Мінських домовленостей, завершують підготовку озброєння, передбаченого до відведення від лінії зіткнення на відстань не менше 15 кілометрів.

Про це йдеться у повідомленні прес-центру АТО.

Другий етап повинен розпочатися вже завтра, і відведення озброєння має проводитися обома сторонами синхронно. То ж залишається дочекатися готовності до таких самих дій нашого противника.

Минула доба у зоні проведення АТО пройшла спокійно.

Глава адміністрації Путіна: Ми з українцями один народ

Глава адміністрації президента РФ Сергій Іванов заявляє, що українці та росіяни є одним народом.

Про це він заявив в інтерв'ю ТАСС.

"Ясно, що вони, відносини з офіційним Києвом, впали, говорячи простою мовою, нижче плінтуса. Але потрібно врахувати дві обставини. По-перше, все сталося не з вини Росії", - сказав він.

"По-друге, Україна ─ особливий випадок, там як і раніше проживають мільйони наших людей. І не в якомусь віртуальному сенсі, а цілком конкретному: це чиїсь батьки, брати, сестри, бабусі, дідусі ... Тому слова Володимира Володимировича абсолютно справедливі і правомірні, по суті, ми один народ. Ментально, релігійно, культурно між нами нескінченно багато спільного. Включаючи мову. Єдиний слов'янський народ, тут і сперечатися нема про що", - заявив він.

На репліку про те, що в Україні подібний підхід викликає різке неприйняття, він сказав:

"Можна, звичайно, в дцять разів намагатися переписати історію, але суті це не змінить. Рано чи пізно, я в це вірю, настане період, коли відновлення відносин між нашими країнами почнеться", - вважає він.

"Не все від нас залежить. Якщо інша сторона не хоче, чи не будеш же змушувати. Це не наш метод", - сказав він.

При цьому Іванов вважає, що навіть, якщо Росія виконає Мінськ-2, санкції все одно не будуть зняті.

"Пов'язувати одне з іншим не став би. Ви впевнені, що з нас знімуть санкції навіть за умови беззаперечного виконання "Мінська-2"? Де гарантії? Особисто у мене великі сумніви. Але нам нема за що виправдовуватися або вибачатися", - заявив він.

Міноборони Британії звинуватило РФ у вбивстві сотень цивільних у Сирії

Дії РФ у Сирії лише сприяють продовженню конфлікту, і за пару тижнів військового втручання Росії було вбито кілька сотен мирних громадян.

Про це заявив міністр оборони Великої Британії Майкл Феллон, повідомляє The Telegraph.

"Те, що чинить Росія, підтримуючи режим Асада, робить розв’язання конфлікту все складнішим. Вони продовжують конфлікт і мирні люди і далі гинуть", - сказав він.

"Британські ВПС завдають своїх ударів згідно з чіткими правилами застосування сили. Вони протягом року завдавали ударів по цілях в Іраку і досі жертв серед цивільних не було. Росіяни в Сирії пару тижнів і за оцінками незалежних експертів вони вбили вже кілька сотень мирних людей", - заявив Феллон.

При цьому, за його словами, військове втручання Росії в Сирії не повинне відволікати Британію від її основної цілі – "Ісламської держави".

Крім того, він висловив побоювання щодо можливих зіткнень з літаками РФ у повітряному просторі Сирії.

"Я цього боюся. Варто лише поглянути на останні події – були порушення повітряного простору Туреччини, яка є членом НАТО. Існує небезпека аварій, інцидентів, які лише розпалюватимуть напруженість", - сказав міністр оборони Британії.

Нагадаємо, 16 жовтня ВПС Туреччини збили невідомий безпілотник, який порушив повітряний простір країни. Цьому передували кілька інцидентів з порушенням турецького повітряного простору російськими літаками.

Доба в зоні АТО минула без втрат - штаб

Остання доба в зоні проведення антитерористичної операції минула без втрат.

Про це на традиційному брифінгу у понеділок повідомив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"За минулу добу ворожих провокацій не зафіксовано. Внаслідок бойових дій жоден український військовий не загинув і не був поранений", - сказав Лисенко.

За його словами, також у зоні АТО у неділю не було зафіксовано прольоту ворожих безпілотників.

ОБСЄ завершила верифікацію відведеної зброї на Луганщині - штаб АТО

Спостерігачі місії ОБСЄ завершили верифікацію відведених озброєнь на Луганщині і мають оприлюднити відповідний звіт.

Про це на традиційному брифінгу у понеділок заявив речник Адміністрації президента з питань АТО Андрій Лисенко.

"Спостерігачі ОБСЄ вже завершили верифікацію відведених озброєнь. Перший етап відведення на Луганському напрямку буде завершено після оприлюднення офіційного звіту місії", - сказав речник АТО.

Як відомо, у Міноборони України заявляли, що бойовики відводять озброєння демонстративно, вдень, щоб це зафіксували представники місії ОБСЄ, а потім повертають зброю назад.

Згідно з домовленостями в Мінську, відведення озброєння калібром менше 100 мм має відбутися в два етапи - спочатку в Луганській області, потім в Донецькій. Сам процес відведення озброєння буде у 3 етапи - спочатку танки, потім артилерія, потім міномети.

У штабі АТО анонсували початок другого етапу відведення - на Донеччині - на вівторок 20 жовтня.

Бойовики "ДНР" раніше заявляли, що почнуть відводити танки 21 жовтня.

У Генштабі ЗСУ заявили, що у разі, якщо бойовики не братимуть участь у відведенні озброєння, як домовлено, "відповідно, і ми будемо вносити корективи в наші плани".

Також у Генштабі спростували заяви "ДНР" про нібито факти порушення режиму припинення вогню з боку сил АТО.

Порошенко не вірить, що Путін погодився на мир на Донбасі

Президент Петро Порошенко не вірить, що Путін вирішив шукати шлях мирного врегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він заявив в інтерв'ю CNN, відповідаючи на таке запитання журналіста.

"Я б хотів (вірити). Але, на жаль, ні. На жаль, до вересня у нас була активна воєнна операція і лише зараз ми маємо режим припинення вогню. На жаль, не відбувається продовження впровадження мінських домовленостей. Перше рішення, яке повинен прийняти Путін – це відвести свої війська з української території", – сказав він.

Порошенко додав, що вважає воєнну операцію Росії у Сирії продовженням логіки дій Кремля, яка спостерігається протягом останнього року і почалася з Криму та Донбасу і після Сирії може продовжитися в Афганістані чи іншому місці.

"І ніхто не знає, де російські зелені солдати можуть з'явитися уже наступної миті", – сказав він.

Як відомо, протягом останніх кількох тижнів на Донбасі спостерігається затишшя. Українські війська і бойовики наразі відводять озброєння від лінії зіткнення.

До списку новин