загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Усiм лiкам лiк - му-хо-мор!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Усiм лiкам лiк - му-хо-мор!

Вiктор Чикуйонок грибами допомагає лiкувати  хворих, вiд яких уже вiдмовилися лiкарi

Ось уже понад десять рокiв ентузiаст дослiджує властивостi грибiв та лiкує ними. Здавна вiдомо, що деякi гриби здатнi упоратися навiть з раком. Про загалом новий напрям у медицинi - лiкування грибами ми розмовляємо сьогоднi з фунготерапевтом, вiдомим своїми розробками лiкувальних препаратiв. likar.expres.ua  

- Пане Вiкторе, чому ви зацiкавилися таким напрямом лiкування?

- Мої батьки родом iз села Ромальдово Брестської областi, тож часто возили мене до дiдуся та бабусi, для яких, як i для iнших селян, лiс був i годувальником, i  лiкарем. У кожнiй хатi висiли пучки трав, в'язанки грибiв, стояли пляшки з настоянками. Кожен знав, що в домi повинна бути чага - на той випадок, коли заболить шлунок, дощовик - щоб лiкувати рани, бiлi гриби - для лiкування простуди, лисички - дiтям вiд глистiв i бородавок. Настоянку мухомора робили для натирання, а сморжi використовували як засiб проти болю в суглобах.

Пригадую, в дитинствi я сильно порiзав пальця косою - кров просто цебенiла. Побачивши це, моя бабуся, взяла  мою руку у свої долонi, стала дмухати на палець i промовляти якусь молитву. Достоту за двi хвилини кровотеча зупинилася,  бабуся приклала до рани подорожник, i та швидко загоїлася. Така була моя "найперша практика" у лiкуваннi народними засобами.

- Та все ж перемогли гриби, чому?

- Якось я познайомився з Iриною Фiлiпповою з  Санкт-Петербурга, яка на той час була першим фунготерапевтом у СНД. Став її помiчником, а через два роки отримав диплом фунготерапевта. Саме тодi я зрозумiв, що майбутнє - за цiєї галуззю народної медицини, побачив, яке ефективне таке лiкування.

- Маєте приклади?

- Моїм першим пацiєнтом був чоловiк, якому поставили дiагноз рак нирки. Хвору нирку видалили i сказали, що все гаразд. Однак через кiлька мiсяцiв вiн зламав руку, i тодi з'ясувалося, що кiстку йому "з'їли" метастази, якi пiшли вже i в iншi органи, тому лiкування безперспективне. Хворий почав вживати препарати, виготовленi на основi грибiв, i згодом вразив лiкарiв, якi  нiяк не могли зрозумiти, що ж сталося: аналiзи в нормi, метастази рiзко скоротилися, пухлина на кiстцi далi не розвивається. Тепер, пiсля десяти рокiв напруженої щоденної роботи, таких випадкiв можу нарахувати сотнi.

- Розкажiть, коли доречно вдаватися до лiкування препаратами на основi грибiв i яких саме грибiв?

- О, рецепти лiкiв, якi готували з грибiв, подано у книгах Дiаскорiда, Гелена, таджицького лiкаря Iбн Сiни, у давньоруському  "Iзборнику Святослава". Однак найширше застосовувала гриби давня медицина Китаю, Кореї та Бiрми.

Одним з найбiльш популярних в Азiї є рейшi - лiкарський гриб, який на Сходi ще називали "скарбом iмператорiв". Цiлителi Сходу використовували його як тонiзуючого засобу, який вiдновлює сили i пам'ять, пiдносить настрiй, зберiгає молодiсть. Людина, яка регулярно приймає препарати, виготовленi на основi рейшi, до глибокої старостi почувається здоровою. Згодом клiнiчнi дослiдження цього гриба у Європi довели - вживання препаратiв на основi рейшi зменшує прояви  стенокардiї, тахiкардiї, знiмає бiль у грудях.

Ще одним дуже популярним грибом є шиїтаке, який має сильнi протигрибковi, противiруснi та протипухлиннi властивостi. Шиїтаке допомагає знизити рiвень холестерину у кровi, нормалiзує артерiальний тиск. Гриб мейтаке чудово впливає на дiяльнiсть органiзму при цукровому дiабетi, синдромi хронiчної втоми, хронiчному гепатитi, ожирiннi та високому артерiальному тиску. Також дослiджено його позитивний вплив при атеросклерозi, гiпертензii.

- Невже гриби, якi ростуть у наших, українських лiсах, тiльки їстiвнi?

-  Ну що ви! Серед грибiв, що трапляються у нашiй мiсцевостi, найпопулярнiшим "лiкарем" вважають червоний мухомор. Його здавна використовувати як галюциноген, а також для лiкування радикулiту, нервових розладiв, захворювань шкiри та навiть онкологiчних хвороб.

Вiдомий такий старовинний рецепт -  зрiзанi мухомори потримати два днi у холодному мiсцi, тодi поскладати шматки у банку i налити горiлки стiльки, щоб вона на товщину пальця покривала гриби. Банку поставити у пiдвал або холодильник, а через два тижнi процiдити. Таку настоянку широко використовують як ефективний засiб проти ревматичного болю, а також при радикулiтi, що пiсля постiйних натирань зникає зовсiм. Також настоянку  мухомора широко використовують для профiлактики застудних захворювань. Цей гриб є добрим помiчником у боротьбi з пухлинами головного мозку та молочної залози.

Вiдомим лiкувальним засобом є й чага -  це твердi нарости на корi немолодих дерев, що можуть рости 10 -  15 рокiв i досягати до 50 сантиметрiв у дiаметрi. Особливо цiнна зола, яка є в чазi. До її складу входять оксиди натрiю, залiза, калiю та магнiю. Також у чазi виявленi такi конче потрiбнi нашому органiзму щавлева, оцтова, муравлина, ванiлiнова й iншi кислоти. Я рекомендую препарати з цього гриба при гастритах, виразцi шлунка та дванадцятипалої кишки. У хворих вiдразу полiпшується самопочуття, зменшується бiль.

Пригадую, пiсля весiль, випровадин до армiї, тобто гучної забави, коли нерiдкими були харчовi отруєння, запарювали чай iз чаги, який швидко упорядковував роботу шлунка.

Та все ж найбiльш загадковим i унiкальним грибом, властивостями якого враженi сучаснi японськi вченi-медики, є гриб-веселка. Його починають збирати тодi, коли дозрiвають першi чорницi. Це дуже рiдкiсний гриб загалом у свiтi! Хоча й на гриб не схожий -  вiн як студене яйце бiлого кольору, розмiром iз куряче. Коли воно дозрiває, з нього зi швидкiстю 5 мiлiметрiв за хвилину вистрiлює нiжка з парасолькою. Кiлька годин гриб стiкає слизом, який має специфiчний запах, а наступного дня вiд нього лишається тiльки  мокре мiсце. Саме веселка вiдома своїми протипухлинними властивостями -  її полiсахариди сприяють виробленню перфорину в органiзмi, i вiн, своєю чергою, вбиває раковi клiтини. Сьогоднi нараховую сотнi хворих, яким розробленi мною препарати допомогли одужати.

Лiкувальними є i лисички, з яких готують настоянку на горiлцi. Двi столовi ложки свiжих грибiв залити 150 грамами спиртного i потримати  два тижнi в холодильнику, а тодi, не фiльтруючи, лише перiодично збовтуючи, пити по чайнiй ложцi на нiч. Як результат -  в органiзмi не буде нi аскарид, нi гострикiв, нi iнших видiв гельмiнтiв. 

А ось зморшки часто називають "грибами для зору". Саме в них є речовини, якi змiцнюють очнi м'язи, ще й така, що напряму працює  з кришталиком -  не дає йому мутнiти. Дощовик по праву можна  назвати "чистильником" нашого органiзму, бо клiтинки гриба всмоктують у себе, нiби пилесос, атоми важких металiв i радiонуклiдiв.

Такий гриб, як глива, ефективний при лiкуваннi доброякiсних i злоякiсних  пухлин. Саме гливу ми використовуємо для виведення з органiзму токсичних  речовин, також для зниження небажаних побiчних дiй на органiзм хiмiо- i променевої терапiї. Клiтковина цього гриба нормалiзує дiяльнiсть кишкової мiкрофлори. Препарати активiзують вiдновлення рiвня лейкоцитiв i тромбоцитiв, нормалiзують рiвень лiпiдiв у кровi, знижують артерiальний тиск i зменшують ризик серцево-судинних захворювань.

Щодо опенькiв, то їх цiлющi властивостi зауважили 1963 року в Японiї, де  в провiнцiї Нагано серед населення, котре розводить опеньки, дуже рiдкiсними  є випадки захворювання на рак. Згодом iз цих грибiв видiлили  високомолекулярну речовину з протипухлинною здатнiстю впливати на раковi клiтини. Також препарати, виготовленi на основi опенькiв, ефективнi при лiкування серцево-судинних недуг.

-  Ну невже якоюсь настоянкою з гриба можна побороти рак?

-  Моя методика використання грибiв у лiкуваннi дозволяє у 80 вiдсотках випадкiв домагатись успiху. I це притiм, що подекуди мова про тих хворих, вiд котрих вiдмовилися уже лiкарi. Я використовую гриби, серед яких є i вiдомi, i такi, про котрi, крiм спецiалiстiв, нiхто не знає. Тож планую побудувати спецiальнi агросадиби для проживання в них онкохворих. Там будуть створенi спецiальнi умови для навчання пацiєнтiв -  щодо того, як активiзувати резерви свого органiзму на одужання.

Олеся МАКСИМЕЦЬ

До списку новин