загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Прикарпатська вузькоколійка може отримати нове життя

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

22 жовтня відбувся ІІІ етап Міжнародної конференції «Збереження історичної залізничної спадщинив контексті захисту національних інтересів України» - акція «Золота корона Карпат».

versii.if.ua/

За активного сприяння Львівської залізниці шанувальники історичної залізничної спадщини, громадські діячі, представники органів місцевого самоврядування, мас-медіа з різних регіонів України, Румунії, Великобританії, Німеччини, Швейцарії, Австрії на паровозі Л-3535 здійснили мандрівку Карпатами (за маршрутом Делятин – Ворохта), зупиняючись у таких туристичних центрах, як Яремче, Татарів, Микуличин, Ворохта.

Останнім часом в Європі широкого розвитку набув активний громадський рух за збереження та подальшу експлуатацію малозавантажених, а також так званих «відмираючих» залізничних віток, використання сталевих магістралей у регіонах з великим туристично-рекреаційним потенціалом у новій ролі – організації пізнавально-туристичних маршрутів через впровадження концепції «Живих музеїв технічної спадщини» на базі відреставрованих технічних засобів, що мають історичну цінність (залізнична техніка віком понад 50 років).

Такі туристичні маршрути користуються великою популярністю серед усіх верств населення і у більшості європейських країн отримують державну підтримку.

На Івано-Франківщині активно функціонує туристичний маршрут вузькоколійною залізницею «Карпатський трамвай», започаткований 15 років тому ТзОВ «Уніплит» (с-ще Вигода). Сьогодні спільно з ЛГО «Форум «Карпатський трамвай» здійснюються послідовні кроки щодо ефективного використання залізничних віток Карпатського регіону для рекреаційно-туристичних та освітніх цілей.

У рамках заходу відбулися перемовини щодо відновлення Вигодської вузькоколійної залізниці та облаштування туристично-рекреаційної інфраструктури навколо туристичного маршруту “Карпатський трамвай”, в яких взяли участь представники Австрії – дослідник вузькоколійних залізниць – Вольфрам Венделін, Швейцарії (Петер Байард – повноважений Посольства Швейцарії в Бухаресті), Словенії (Тадей Брате – засновник вузькоколійки), Німеччинита Румунії (Андреас Карльштеттер голова Фундації “Fundatia Wassertalbahn”).

До списку новин