загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чудодійна рослина, або засіб від усіх хвороб

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Чудодійна рослина, або засіб від усіх хвороб

Мова піде про Чорний кмин. Історія власного досвіду. (уся нижченаведена інформація зібрана та перекладена мною) Мій тесть побачив по телевізору програму Малахова, де той рекомендував приймати Чорний кмин від деяких хвороб. 

Співпало так, що як раз лікування саме цих хвороб тестя і цікавили. Він попросив мене знайти більше інформації про цей засіб. Викладаю зібрану інформацію тут. Маю надію, це буде корисно. Для початку в двох словах розкажу, що я, як пересічний галичанин, зрозумів з цього всього. Чорний кмин – абсолютно унікальна рослина, до складу якої входять речовини, що заставляють організм регенеруватися в цілому. Ну, відповідно організм сам бореться із хворобами. Зі всіма. Ось так. Швидкість ефекту звісно залежить від типу хвороби (напр. пухлина чи гастрит), її занедбаності, віку людини і таке інше. 100% не лікує відтяті частини тіла. Є протипоказання. Це імплантовані органи. Вірогідно, що і штучні кістки, серцеві клапани, можливо ботекс, силікон... Це тому, що організм починає регенеруватися на клітинному рівні. Усе чужорідне відторгається.

Особливо сподобалося таке: "Чорний кмин має багато імен. Так, наприклад, на старій латинській він має назву «Panacea», що означає «лікує все», тоді як арабською звучить як «Habbah Sawd» чи «Habbat el Baraka», що перекладається як «благословенне зерно»". (Проф. Пасєчко Н. В.). Тепер я знаю, звідки пішло слово панацея. Ну і про «засіб від усіх хвороб» від пророка - само собою.  Тепер, кому цікаво, більш детально: (літер багато, але прочитати вартує, бо вражає)

Ботаніка: Ботанічна назва чорного кмину: Nigella sativa  Синоніми: Black cumin, Вlack seed, Чорнушка, Мацок і т.д. Родина Лютикові (Ranunculaceae).  Використовується: насіння.  Хімічний склад: Нігелон, мінерали, сірка, фосфор, залізо, кальцій, активні ферменти, вуглеводи, білки, вітаміни А і Е (в т.ч. бета-токотріенол 1.22мг, гамма-токоферол 2.59мг на кожні 100 г масла). Фосфоліпіди представлені фосфатидилхоліном і фосфатіділінозітолом. Газохроматографічними методами в олії виявлені сполуки, що впливають на синтез лейкотрієнів і інгібуюче вивільнення гістаміну.  До 50-ти корисних речовин (для стислості, назви пропускаю).  Полінасиченими кислоти:  Лінолевої кислоти - 55-65%;  Олеїнової кислоти - 15-18%;  Пальмітинова кислота - 10-12%;  Ейкозеновая кислота - 4-5%;  Стеаринова кислота - 1-3%;  Альфа-ліноленова кислота - до 1%  Історія: Коли Лорд Картер зробив дуже важливе археологічне відкриття, виявивши поховання фараона Тутанхамона, він не знав, що це було за чорне масло, яке знаходилося серед майна цього молодого царя. Незабаром воно отримало назву масло "Чорного кмину" або "чорнушка". Було відомо, що стародавні єгиптяни знали чорний кмин, але ніхто не може точно сказати, як вони його використовували в повсякденному житті. Вони його називали "Шанті". Але незважаючи на це, сам факт того, що саме олія цієї рослини знаходилося серед майна похованого царя, безперечно вказує на його важливість в той період часу. У Старому Завіті у писанні "Іушуа" вказується на важливість чорного кмину, також докладно там же описуються способи видобутку цієї олії. Стародавні іудеї називали цю рослину «Кітса», воно зростало у великій кількості в Єгипті і Сирії. Відомий грецький лікар, який жив у першому столітті від народження Христа пише, що насіння чорного кмину використовувалися для лікування головного болю, кровотечі з носа і зубних хвороб, включаючи виведення з організму глистів, також для збільшення кількості молока у годуючих матерів, до того ж воно використовувалося як сечогінний засіб. А що стосується ісламського спадщини, то ми маємо достовірний хадис, наведений у збірнику хадисів Аль - Бухарі, в якому передається, що Айша (хай буде задоволений нею Аллах) сказала: Посланець Аллаха (нехай благословить його Аллах та вітає) сказав: "Воістину, в чорному кмину є ліки від усіх хвороб, крім сааму. Тоді я запитала: а що таке саам? Він відповів: смерть ". Також один з мусульманських вчених на ім'я Байруні (973х - 1048х) писав, що походження цієї рослини іде далеко в Індію, далі у своїх працях він відзначив його поживні та оздоровчі цінності. Чорний кмин займає в грецької, арабської медицині велике місце, засновниками якої були Гіппократ, Гален, Авіценна. Чорний кмин був дуже необхідний при лікуванні хвороб печінки і травного апарату. У знаменитій книзі Авіценни "Закон в медицині" наводиться факт, що Авіценна вважає, що чорний кмин сприяє активізації енергії, тим самим допомагає перебороти втому і неміч.

Вплив на людину, дослідження: З 1959 року було проведено понад 200 досліджень у міжнародних університетах, приголомшливі результати яких були опубліковані в статтях і доповідях, різних засобів масової інформації. 

Це дивним чином підтвердило найважливіше значення чорного кмину, який масово застосовувався вже протягом 1400 років у багатьох регіонах світу. Вчені отримали дивні результати: виявляється, що чорний кмин діє на вилочкову залозу, стимулюючи її. 

Відомо, що вилочкова залоза відповідає за захисні сили організму в цілому.  Тимус (thymus, glandula thymus), зобна залоза, вилочкова залоза, внутрішня грудна залоза, дольчаста залоза внутрішньої секреції у хребетних тварин і людини. Вона розвивається з ентодермального епітелію зябрових мішків.

У людини вилочкова залоза закладається на 6-му тижні розвитку. Зародки вилочкової залози спочатку представлені тільки епітеліальної тканиною. У процесі розвитку будова її ускладнюється і вона стає дольчастою. Вона добре розвинена у новонароджених. До моменту народження це найбільший лімфоїдний орган, його тканина активніше від у інших тканин організму продукує лімфоцити. Зростання вилочкової залози триває до настання статевої зрілості, маса її до цього часу складає 30-40 г; надалі відбувається її зворотній розвиток. 

Функціональне значення вилочкової залози остаточно не з'ясовано. Є дані про сезонність її функціонування у нижчих хребетних, про участь її в регуляції росту і мінерального обміну в організмі, а також у формуванні специфічного імунітету. 

Тимус функціонує в тісному взаємозв'язку з іншими залозами внутрішньої секреції (наднирники, гіпофіз, статеві залози). Вона дуже чутлива до зовнішніх впливів - фізичні (опромінення), хімічні (багато канцерогенів), гормональні (гормони кори надниркових залоз, щитоподібної, статевих залоз та ін), на які реагує зворотним розвитком і атрофією. 

Під час застосування олії кмину, відбувається одночасна стимуляція організму в цілому. Аналізи крові людей, що приймали чорний кмин виявили, що вміст життєво важливих T-лімфоцитів, Т-кілерів та ін клітин, що відповідають за посилення і зміцнення захисних сил організму, збільшувалася в кілька разів, відповідно, призводила до зцілення. 

У США фармакологічні компанії, на основі отриманих результатів досліджень, створюють нові органічні лікарські препарати. Наука також довела, що через регулювання і вплив на вилочкову залозу, за допомогою олії чорного кмину, зміцнюється імунітет, будучи тим самим як би «засобом від всіх хвороб», тому що необхідною умовою позбавлення від будь-якої хвороби та інфекції, є стійкий імунітет. 

Також вживання олії чорного кмину стимулює вироблення кісткового мозку, є ідеальним засобом при лікуванні та запобіганню розвитку ракових пухлин. Цей факт офіційно підтвердили вчені-дослідники Раково-Імуно-Біологічної лабораторії Південної Каліфорнії (США). 

Масло чорного кмину Барака застосовується після хіміотерапії або для профілактики та в комплексному лікуванні пухлин у Європі та Америці вже більше 5 років.

Крім того, при регулярному застосуванні препарату, знижується вміст цукру в крові, що є необхідною умовою лікування хвороби століття - цукрового діабету.

У 1989 році в пакистанському медичному журналі з'явилася стаття про феноменальні властивості масла чорного кмину. А в 1992 році в медичному департаменті університету в Дахе (Бангладеш) проводилося дослідження антибактеріальних властивостей масла чорного кмину у порівняння з п'ятьма сильними антибіотиками: ампіциліном, тетрацикліном, котрімокзазолом, гентаміцином і налідіксіновою кислотою. Факти безперечно приводять в захоплення - масло чорного кмину показало себе, як більш ефективний засіб проти багатьох бактерій, включаючи навіть такі, що чинять найбільший опір медичним препаратам (в т.ч. холера та ін).

У світлі вищенаведених досліджень, цікаво відзначити, що гомеопати давно використовують настоянку чорного кмину як чудовий засіб при проблемах шлунково-кишкового тракту. А в народній медицині це благословенне насіння використовують від нудоти, блювоти і при кольках. 

Проведене дослідження Агарвал (1979 р.) довело, що масло чорного кмину чудовим чином збільшує кількість молока у годувальниць.

Також наукове вивчення показало, що засіб покращує ріст волосся і навіть запобігає передчасному посивінню. 

Чорний кмин дуже рекомендований усім, особливо людям похилого віку і людям з ослабленою опірністю організму (слабким здоров'ям), для яких вживання такої благословенної рослини неодмінно стане вирішенням багатьох проблем.

Наукові роботи та публікації: Проф. Пасєчко Н. В. Кафедра внутрішньої медицини Тернопільського державного медичного університету ім. І. Я. Горбачевського. "Застосування масла чорного кмину у лікуванні хворих на цукровий діабет". (наводжу стисло) Чорний кмин має багато імен. Так, наприклад, на старій латинській він має назву «Panacea», що означає лікує все, тоді як арабською звучить як «Habbah Sawd» чи «Habbat el Baraka», що перекладається як благословенне зерно.

Історія цілющих властивостей масла чорного кмину сягає своїми коріннями в глибину століть. Археологи знайшли насіння кмину в розкопках неоліту та мезоліту, що вказує на їхнє використання ще 8 тис. років тому. Ще в Древньому Єгипті чорний кмин у вигляді насіння та масла застосовували для лікування шлунково-кишкових захворювань, а також, широко використовували в косметології. Древні єгиптяни вживали кминне масло відразу після їжі, поліпшуючи процес травлення (особливо після гострих і жирних блюд). Жінки використовували масло чорного кмину для масажу й масок для обличчя. Це лише частина того, що ми знаємо з історичних книг.

Чорний кмин, трава, що використовується століттями в традиційній східній медицині, може вилікувати одну із самих важких форм пухлин - рак підшлункової залози. Учені Університету Томаса Джефферсона виявили, що thymoquіnone, витяг з nіgella satіva або чорного кмину, блокує ріст панкреатичних ракових клітин і викликає їх апоптоз. За словами американських біологів, склад рослини має сильні антиракові властивості завдяки наявності антиокислювачів [1]. Наукові тестування довели, що чорний кмин знищує приблизно 80% ракових агентів, при цьому активуючи безліч важливих генів, що борються з ростом пухлини. Також лікарі помітили, що thymoquіnone викликав генетичні зміни в панкреатичних ракових клітинах, трансформуючи структуру ДНК. Тепер планується використати склад чорного кмину як медикаментозний засіб проти раку печінки. Shoieb A.M. з колегами в 2003 році виявили антипроліферативний ефект тимогінону на лініях ракових та нормальних клітин, включаючи остеокарциному собаки (COS31) та її цисплатин-резистентний варіант (COS31/rCDDP), аденокарциному молочної залози (MCF-7) та аденокарциному яйників (BG-1) людини [2].

Масло чорного кмину застосовується як високоефективний сечогінний, жовчогінний, м'який проносний, імуностимулюючий засіб (діє на вилочкову залозу, стимулюючи її). Відомо, що вилочкова залоза відповідає за захисні сили організму в цілому. Крім того, воно допомагає при лікування різних дерматологічних захворювань, пов'язаних з нейрогуморальними й гістамінними порушеннями. Ефірні масла, що містяться в ньому, мають виражену бактерицидну й антисептичну дію.

При вивченні антибактеріального ефекту різних концентрацій масла чорного кмину, виявлено його інгібуючу активність проти усіх досліджуваних бактерій у концентрації 1% та 2% (Bacillus cereus FMC 19, Bacillus subtilis IMG 22, Corynebacterium xerosis UC 9165, Enterobacter aerogenes CCM 2531, Enterococcus faecalis ATCC 15753, Escherichia coli DM, Escherichia coli O157:H7 KUEN 1461, Klebsiella pneumoniae FMC 5, Listeria monocytogenes Scott A, та ін.) [3].

Масло чорного кмину виявляє такі властивості:

- стабілізуюча дія на клітинні мембрани;  - нормалізує холестериновий обмін, знижуючи ризик розвитку атеросклерозу й серцево-судинних захворювань;  - має виражену бактерицидну й антисептичну дію відносно патогенних бактерій і вірусів;  - виявляє сечогінну, жовчогінну, м'яку проносну дію;  - стимулює імунну систему;  - володіє ліполітичною дією, будучи антидотом алкоголю, усуває явища алкогольної інтоксикації; - зменшує гіперсекрецію агресивних гормонів (адреналіну, норадреналіну) і біогенних амінів (гістаміну й серотоніну); - постачає в тканини циклооксигеназу, забезпечуючи високий коефіцієнт антисеротонінової реакції; - стимулює синтез імуномодуляторів, дозволяючи швидко нейтралізувати інфекційну агресію; - виявляє протизапальну дію на місцевому й системному рівні, усуваючи симптоми застуди (нежить, кашель, слабість); - транспортує в клітини незамінні жирні кислоти.

Особливо цікавий вплив чорного кмину на рівень глікемії та перебіг цукрового діабету. Завдяки наявності тимохінону прийом масла сприяє зниженню рівня глюкози в крові. В експерименті Kanter M. et al. досліджувався ефект N. sativa (чорний кмин) на гістопатологію панкреатичних бета-клітин у щурів із стрептозотоциновим діабетом. Виявлено, що лікування із додаванням чорного тмину спричиняло зменшення рівня глюкози в крові, підвищення зниженого рівня інсуліну та часткової регенерації панкреатичних бета-клітин. Це може свідчити, що гіпоглікемічна дія чорного тмину частково зумовлена відновленням бета-клітин острівців Лангерганса, що в свою чергу веде до підвищення секреції інсуліну [4]. В подібному дослідженні також виявлено зниження рівня глікемії та глюкозурії, що супроводжувалося підвищенням маси тіла, у щурів на дієті із додаванням чорного кмину. Також дослідниками виявлено зниження рівня сечовини та креатиніну у тварин із діабетом [5]. Було виявлено позитивний ефект при прийомі Nigella sativa на дисліпідемію, ожиріння та артеріальну гіпертензію [6].

В дослідженні Kaleem M. te al. Показали, що призначення спиртового екстракту чорного кмину щурам із стрептозотоциновим цукровим діабетом протягом 30 днів значно знижує підвищений рівень глюкози, ліпідів та знижує рівень продуктів ліпопероксидації завдяки антиоксидантному ефекту [7].

Farrah K. M. Et al. (2004) вивчали можливий імунопотенціюючий ефект масла чорного кмину на перитонеальні макрофаги. Печінкова продукція глюкози з попередників була значно нижчою через 6 тижнів лікування у хом’яків із індукованим цукровим діабетом. Лікування із додаванням масла чорного кмину привело до зниження печінкового глюконеогенезу та імуностимулюючого ефекту шляхом стимуляції фагоцитарної активності макрофагів прямо чи через активацію лімфоцитів [8].

На базі Тернопільської обласної клінічної лікарні було проведено обстеження та лікування 12 хворих на цукровий діабет 2 типу. У всіх обстежених захворювання було середньої важкості, які крім модифікації способу життя та корекції харчування отримували метформін в добовій дозі 2000-2500 мг. Вік хворих коливався в межах 47,2±2,4 роки. Тривалість захворювання 5-7 років. Серед них було 7 жінок та 5 чоловіків. Період спостереження становив 3 місяці. При визначенні вихідного рівня HbA1c він становив 8,4±0,3%, показники загального холестерину становили 6,3±0,2 ммоль/л. За період дослідження нами відмічено покращення показників глікемії, що підтверджено зниженням рівня глікозильованого гемоглобіну до 7,5±0,3% (р

1. Aggarwal B.B., Kunnumakkara A.B., Harikumar K.B., Tharakan S.T., Sung B., Anand P. Potential of spice-derived phytochemicals for cancer prevention. // Planta Medica.- 2008, Jul 8;74(13):1560-9. 

2. Shoieb A.M., Elgayyar M., Dudrick P.S., Bell J.L., Tithof P.K. In vitro inhibition of growth and induction of apoptosis in cancer cell lines by thymoquinone. International Journal of Oncology. - 2003;22:107–113.

3. Muhammet Arici, Osman Sagdic, Umit Gecgel. Antibacterial effect of Turkish black cumin (Nigella sativa L.) oils. // Grasas y Aceites. - Vol. 56. Fasc. 4 (2005), 259-262

4. Kanter M, Meral I, Yener Z, Ozbek H, Demir H. Partial regeneration/proliferation of the beta-cells in the islets of Langerhans by Nigella sativa L. in streptozotocin-induced diabetic rats. // The Tohoku journal of experimental medicine. - 2003 Dec;201(4):213-9.

5. S. A. Willatgamuwa M.Sc., Kalpana Platel M.Sc., G. Saraswathi Ph.D. and K. Srinivasan Ph.D. Antidiabetic influence of dietary cumin seeds in streptozotocin induced diabetic rats. // Nutrition Research. - Volume 18, Issue 1, January 1998, Pages 131-142.

6. Waris Qidwai, M.C.P.S., F.C.P.S., M.R.C.G.P(Int), Hasan Bin Hamza, M.Sc.,Riaz Qureshi, F.R.C.G.P. (UK), and Anwar Gilani, Ph.D. Effectiveness, Safety, and Tolerability of Powdered Nigella sativa (Kalonji) Seed in Capsules on Serum Lipid Levels, Blood Sugar, Blood Pressure, and Body Weight in Adults: Results of a Randomized, Double-Blind Controlled Trial. // The Journal of Alternative and Complementary Medicine. Volume: 15 Issue 6: June 14, 2009

7. Kaleem M., Kirmani D., Asif M., Ahmed Q. and Bano B. Biochemical effects of Nigella sativa L seeds in diabetic rats. Indian journal of experimental bioogy. – 2006, 44: 745-8.

8. Fararh K.M., Atoji Y., Shimizu Y., Shiina T., Nikami H. and Takewaki T. Mechanisms of the hypoglycaemic and immunopotentiating effects of Nigella sativa L. oil in streptozotocin-induced diabetic hamsters. Research in Veterinary Science. - 2004, 77: 123-9. (літературу теж навів, щоб було зрозуміло, шо то все дуже серйозно)  СВІТЛАНА МИРГОРОДСЬКА «Аромалогія: QUANTUM SATIS» вид. "Навеус", 267 стор., 1999 р. "Ефірний світ" Номер: 5, 8  Дата публікації: 09.11.2002 Масло нігелли є препаратом кіфі (багатофункціональних препаратів однаково ефективних і при внутрішньому, і при зовнішньому застосуванні), і, відповідно, має безліч форм і областей застосування: високоефективне як сечогінний, жовчогінну, м'яке проносне, як імуностимулюючий засіб, до того ж воно дає чудові результати в лікуванні різних дерматологічних захворювань, пов'язаних з нейро-гуморальними і гістамінними порушеннями організму. Розкішне полотно дорогоцінних біологічно активних компонентів цього рослинного масла настільки гармонійно, що здатне осягнути одразу і причину і наслідок будь-якої проблеми. Воно включає більше 100 діючих речовин і близько 50 каталізаторів природного біосинтезу клітин: насичені і ненасичені жирні кислоти, ліпаза, токофероли, провітаміни груп А, В, Р, ефірна олія, алкалоїди (зокрема дамасценін), ацетилхоліну, катехін, цитокініни, ензими і ін 

Цінність ферментетівних і ліполітичних якостей чорного кмину настільки висока, що з нього виробляють лікарські препарати «Нігедазу», «Діабсол» для лікування хронічних захворювань шлунково-кишкового тракту (холецистити, ентероколіти, ентерити, гепатити, панкреатит). Ліпотропні речовини чорного кмину забезпечують стабільне зниження холестерину і є антидотами алкоголю, усуваючи явища алкогольної інтоксикації. 

Отже, чорний кмин - класичний ліполітік, гідролізує рослинні та тваринні жири, і сприяє їх перетравленню, утилізації та відновленню жирового обміну. Красуні всіх часів і народів застосовували це природний засіб в якості харчової добавки для збереження стрункості і канонізації контурів тіла. 

Масло нігелли - це терапевтична хрестоматія відновлення імунної та гормональної систем, усуває гіперсекрецію агресивних гормонів (адреналін, норадреналін) і біогенних амінів (гістаміну та серотоніну). Завдяки наявності ряду медіаторних речовин, це олія стимулює секрецію гістаміназу (антагоніста біогенних амінів) і вироблення протигістамінних антитіл. До того ж, потрапляння в тканини циклооксигенази, забезпечує високий коефіцієнт антісеротонінной активності чорного кмину. Тому цей природний препарат визнаний в алергології усіх країн як ефективний засіб боротьби з будь-якою формою алергії на місцевому та системному рівні. Застосування кумина показано при астматичному компоненті, гістаміну набряках, кропив'янці, сінну лихоманку, нейродерміт. Ще цілителі Стародавнього Єгипту емпірично виявили це унікальна якість чорного кмину і застосовували його при симптомах бронхіальної астми. 

Масло римського коріандру (нігелли) у вигляді крапель в ніс, добавки в їжу і масажу спричиняє інтенсивну протизастудну дію, причому робить це на двох рівнях. По-перше, стимулює синтез імуномодуляторів (інтерферонів, раферонов, інтронів, бетаферонів), що дозволяє швидко нейтралізувати інфекційну агресію, має протизапальну дію на місцевому та системному рівні, усуваючи симптоми застуди (нежить, кашель, слабкість). 

Чорний кмин транспортує в клітини людського організму незамінні жирні кислоти (арахідонову, дігомоліноленовую та ін) і мікросомальні ферменти, з яких мембранами клітин нашого розумного організму продукуються важливі БіоГая, що регулюють місцеві тканинні реакції-простагландини. Ці речовини покращують секреторні функції організму, стимулюють мікроциркуляцію, беруть участь у відновленні нейро-медіаторних рівноваги і нормалізації процесів збудження-гальмування. Зміст ферменту циклооксигенази, стимулюють клітини ендотелію судин до синтезу простациклінів і тромбоксанов - запобігають агрегацію і адгезію тромбоцитів. Таким чином масло чорнушки надає антисклеротичну, судинорозширювальну дію, формує гемостатичну рівновагу, плюс - відновлює природний симбіоз кишкової флори, ліквідовуючи явища дисбактеріозу і поставляючи активні протигрибкові, антибактеріальні та антивірусні ензими. 

Кумін в дерматології - професор, здатний перемогти будь-яку форму атопічного дерматиту, ідеосінкразіі. Він відновлює шкірний імунітет надає могутню антиоксидантну дію, усуває застійні процеси шкіри. 

Масло чорного кмину, як всі природні біостимулятори, звичайно приймають курсом (від 3-х до 6 місяців). Доросле дозування: за 20 кап (1 чайна ложка) вранці натщесерце і ввечері через 1,5 години після їжі. Для дітей до 16 років дозування становить 5 крапель на кожні 4 роки життя. Закінчувати курс, слід поступово знижувати дозування, зменшуючи її на 1-2 краплі щодня. 

Зовнішнє застосування нігелли різноманітне: маски, компреси, масаж. Компоненти чорного кмину - так само чудовий привід для застосування ультразвукового фонофорезу (масло проводить ультразвук). 

Нігелла - справжній скарб Землі, її дар її любові до своїх дітей.  Селянські відомості  03.06.2008  Чорний кмин, трава, що використовується століттями в традиційній східній медицині, може вилікувати одну з найбільш важких форм раку - пухлину підшлункової залози. Вчені Університету Томаса Джефферсона виявили, що thymoquinone, витяг з nigella sativa або чорного кмину, блокує зростання панкреатичних ракових клітин і викликає їх запрограмовану смерть. 

На думку медиків, чорний кмин може застосовуватися для широкого спектру хвороб, включаючи імунні та підбурюючи розлади. Склад рослини має сильні антиракові

властивості завдяки наявності антиокислювачів, кажуть американські біологи. 

Наукові тестування довели, що чорний кмин знищує приблизно 80% ракових агентів, при цьому активуючи безліч важливих генів, які борються зі зростанням пухлини: ген придушення пухлини p53, ген, що сприяє запрограмованої смерті клітини Bax, що забороняє смерть здорової клітини bcl-2 і залучений в регулювання різних фаз роботи клітини ген p21. 

Також лікарі помітили, що thymoquinone викликав генетичні зміни в панкреатичних ракових клітинах, трансформуючи структуру ДНК. Тепер планується використовувати склад чорного кмину в якості медикаментозного засобу проти смертельно небезпечної хвороби печінки. 

Чорний кмин - nigella sativa - вирощується в багатьох країнах, включаючи Саудівську Аравію та Індію. Гомеопати і народна медицина давно використовують настоянку, олію і насіння чорного кмину. Зокрема, при ракових захворюваннях, виразковій хворобі шлунка, запаленні ясен, дорослим рекомендується приймати вранці та ввечері за 15 хвилин до їди по 1 чайній ложці олії чорного кмину, слід запити столовою ложкою натурального меду, розведеного в половині склянки води. Показання до застосування: Я не медик, тому скидаю все на купу. Тим більше, що показань просто сила силенна. Все впорядкувати – невдячна робота (багато джерел). Переклад машинний. - Зміцнює імунну систему. Під час застосування кминної масла, відбувається як би одночасна стимуляція організму в цілому. Аналізи крові людей, які брали масло чорного кмину виявили, що вміст життєво важливих T-лімфоцитів, Т-кілерів та ін клітин, що відповідають за посилення і зміцнення захисних сил організму, збільшувалася в кілька разів, відповідно, призводило до зцілення. 

- Розбиває каміння в нирках і сечовому міхурі,  - Сприяє поповненню молока годувальниці,  - Сприяє виведенню глистів,  - При розтиранні сприяє зникненню бородавок,  - Виліковує нежить, кашель, задишку, жовтяницю, імпотенцію.  - Ефективний при бронхітах, астмі;  - Ефективне протигрибкове (Candida Albicans), антибактеріальне, противірусний засіб: усуває свербіж, регенерує запалені ділянки шкіри. - Оптимізує роботу кишечника за рахунок усунення явищ дисбактеріозу.  - Перешкоджає ожирінню, сприяє зниженню ваги,  - Знижує рівень холестерину в крові;  - Є антидотом алкоголю;  - Сприяє підвищенню апетиту 

Так само застосовується при лікуванні: 

- Захворювань пов'язаних з нетравленням шлунка;  - Захворювань пов'язаних з сечовипускальному системою (нетримання сечі);  - Виразки шлунка і дванадцятипалої кишки, а так само при лікуванні артриту; захворюванні печінки;  - Захворювань пов'язаних із запаленням носових шляхів;  - Рекомендується застосовувати для нормалізації менструального циклу і підвищення потенції статевих органів. ще: 1.При запамороченні і вушної болю. Капля кминної олії добре очищає слуховий прохід. Рекомендується одночасний прийом олії разом з чаєм. А при запамороченні крім усього слід втирати масло в скроні і потилицю. 

2.За екземі слід втирати кминної масло на уражені ділянки тричі на день, аж до зникнення. 

3.Гінекологіческіе захворювання і пологи. Добрим рецептом, що полегшує пологи є відвар чорного кмину, підсолодженим медом і змішаним з відваром ромашки. Також використовується піхвове спринцювання поряд з прийомом кминної олії з будь-яким гарячим напоєм, що допомагає при багатьох гінекологічних захворюваннях. 

4. При шкірних захворюваннях. Береться в рівних пропорціях кмином і рожеве масло, додається трохи в більшій кількості пшеничне борошно, замішується тісто. Перед втиранням отриманої маси уражену ділянку шкіри протирають розведеним розчином оцту і підсушується на сонці. Втирання проводиться щодня і бажано не вживати продукти, що викликають алергію такі як: риба, яйця, манго та інші. 

5. При ревматизмі. Підігріте кминної масло енергійно втирається в уражені суглоби, так ніби ви замилюєте його не в шкіру, а в кістку. Поряд з цим перед сном вживається відвар кмину підсолодженого невеликою кількістю меду. Слід продовжувати до появи ефекту від лікування, з дозволу Аллаха. 

6. Для підняття низького артеріального тиску. Кожного разу як ви п'єте гарячі напої додайте кілька крапель кминної олії. Дуже хорошим ефектом сонячні ванни з попередніми умащения тіла кминним маслом, що проводяться один раз на тиждень. 

7. При утрудненому сечовипусканні. Змащуйте надлобні області кминним маслом у поєднанні прийомом відвару кмину підсолодженого медом. 

8. При запальних захворюваннях верхніх дихальних шляхів. Застосовуються інгаляції, для цього в киплячу додається столова ложка кмину олії, на голову накидається покривало і проводиться форсований подих. Інгаляції проводяться щоденно перед сном. Також рекомендується вранці і ввечері приймати відвар чебрецю змішаного з роздрібнений кмином. 

9. При підвищеної кислотності приймати декілька крапель кминної олії з гарячим молоком, підсолодженим медом або тростинним цукром. І частіше вживати листя зеленого салату. 

10. Очні захворювання. Рекомендується змащувати кминним маслом віскі у краю очей і віки перед сном, поряд з прийомом декількох крапель олії з будь-яким гарячим напоєм або морквяним соком. 

11. Виразка. Десять крапель кминної масла змішують з чашкою меду і з ложкою подрібненої в порошок висушеної шкірки граната. Це все слід з'їдати щодня натщесерце запиваючи склянкою молока. Курс лікування два місяці без перерви. 

12. Лікування ліні та в'ялості. Щодня натще приймати склянку апельсинового соку з десятьма краплями кминної масла, і через десять днів ви відчуєте активність і розширення грудей. Також рада-не спати після ранкової молитви і привчати лягати після нічного намазу, і частіше згадувати Аллаха. 

13. Для зміцнення пам'яті та активності мозкової діяльності. Заварювати трав'яний чай, додати мед і сім крапель кминної масла, приймати в теплій воді протягом дня замість чаю і кави. І незабаром з дозволу Аллаха ви помітите зміни у своїй пам'яті, і зможете заучувати легко все що забажаєте і в першу чергу Куран. 

14. При застуді і закладеності носа. Насіння кмину розмелюють, додається яблучний оцет, отримана суміш віджимається марлею, додається оливкове масло-після чого використовується для вдихання носом, і завершується процедура закапуванням в кожну ніздрю по краплі кминної масла (двічі на день). 

15. При ангіні і запальних захворюваннях ротової порожнини. У склянку кип'яченої води додається ложка кмину олії, трохи оцту-використовується для полоскання і ротових ванн. Зовні горло змазується кминним маслом. 

16. Відвикання від куріння. 23 грама кминної олії. 20 грамів кунжутного олії добре перемішати з півкіло натурального меду, вживати тричі на день до їжі. Рекомендується також спеціальні пігулки проти куріння. Просіть допомоги в Аллаха в залишення цієї згубної звички, адже хтось залишає щось заради Аллаха-Всевишній допомагає йому в цьому. Видаляйте від компанії тих, що палять, використовуйте місвак і жувальну гумку коли відчуваєте позиви до куріння. Зменшіть прийом чаю та кави, їжте фрукти, після їжі випивайте стакан виноградного або апельсинового соку. Знайте, що більшість вчених ісламу одностайні в думці про заборону куріння, що підтверджують сучасні лікарі та дослідники, вказуючи що сигарети викликають ракові захворювання дихальних шляхів., Серцево-судинні захворювання і т.д. 

17. При ниркової коліці. Заварювати склянку трав'яного чаю, додати чайну ложку кминної олії, столову ложку меду, вживати при необхідності. 

18. При головного болю чайна ложка подрібненого кмину, пів чайної ложки подрібненої гвоздики і ложка анісу добре перемішуються, додається кисле молоко. Змащуються віскі кминним маслом. 

19. Джерело енергії. Яким він є, так як було виявлено, що чорний кмин допомагає зберігати природну температуру тіла. Це особливо необхідно в наш час, коли багато людей за браком часу стали вживати в їжу страви швидкого приготування такі як: гамбургери, хот доги, піццу і багато іншого. Які швидко поглинають нашу життєву енергію, що призводить до розвитку у людини багатьох хвороб. 

20. Імунітет. Деякі дослідження встановили стимулюючий вплив чорного кмину на імунну систему, що пояснює слова: "ліки від усіх недуг" 

21. Дитина. Насіння чорного кмину містять аргініновую кислоту, яка дуже важлива і необхідна для розвитку дитини. 

22. Старість. Чорний кмин вважається поживним і корисним для людей похилого віку, з причини того, що в ньому є різні поживні речовини.

Ще застосування з книги «Рослинні олії та масляні екстракти» (А.Е. Шиков, В.Г. Макаров, В.Е. Риженков) - При алергії, шкірних і хронічних: вранці і ввечері по 1 чайній ложці, плюс протирання хворого місця.  - При астмі, запалення легень: попередня доза, плюс масаж грудей і спини маслом чорного кмину та інгаляція (ст. ложка на1літр води)  - При хворобі очей: протирати маслом кмину віскі і віки перед сном. Одночасно застосовувати всередину 7 крапель з гарячим напоєм, бажано з морквяним соком.  - При хворобі кровоносної системи: Змішати чайну ложку кмину зі столовою ложкою меду і часточкою товченого часнику. Приймати натщесерце протягом 5 днів.  - При хворобі жовчного міхура: додати 5 крапель олії кмину в стакан заварених листя верби. Застосовувати протягом тижня.  - При болях в кістках: є варений лук, змішаний з олією кмину 2 рази на день. Одночасно розтирати місця наявності болей маслом кмину і маслом м'яти.  - При здутті селезінки: У відвар редиски, підсолоджений медом, додати 7 крапель олії. 1 стакан натщесерце перед сном протягом тижня.  - При хворобах печінки: в чашку меду додати попередню дозу кмину, 1 ложку меленої дубової кори. Приймати цю порцію натще кожен день протягом місяця без перерви  - При запаленні печінки: додати 5 крапель олії кмину в стакан заварених листя верби. Застосовувати протягом тижня.  - При запаленні селезінки: Пити олію з відваром кропу протягом тижня (5 крапель на стакан). Можна також використовувати вербу як у випадку із запаленням печінки.  - При випаданні волосся: вранці і ввечері по 1 чайній ложці, плюс масаж голови сумішшю масел чорного кмину та оливкової 1:1, 3 рази на тиждень при цьому суміш не змивати на протязі 10 хвилин (після чого голову можна промити шампунем).  - При геморої: розбавлене масло чорного кмину + оливкова олія 1:1, приймати 3 столові ложки щоденно протягом 10 днів. Масажувати хворе місце олією чорного кмину, щоб уникнути запорів.  - При головному болю: приймати чайну ложку з протирання хворого місця і передній частині голови, (не вживаючи солодощі шоколад і т.п)  - При запамороченні і болях у вухах: необхідно крапнути у вухо одну краплю олії кмину - при грипі: Настоянку кмину розмішати з оливковою олією і капати в ніс 3-4 рази на день (від грипу та кашлю).  - Для сечогінного ефекту: гарненько зварити 1 стакан ячменю в 1 літрі води, доки не залишиться приблизно склянку. Після її охолодження перемолоти 3 зубчики часнику міксером і додати в цю воду. Пити натщесерце щодня і запивати лимонним чи іншим соками.  - Для підвищення кров'яного тиску: необхідно додати до всіх гарячих напоїв (чай, молоко, кава) кілька крапель олії чорного кмину.  - При кашлі і носовому крововиливі: 3 чайні ложки кожен день протягом тижня, з протирання хворого місця, інгаляція.  - При шкірних наростах: вранці і ввечері по 1 чайній ложці, + масаж хворого місця 3 рази на день.  - При підвищеній температурі: Додати 7 крапель кмину в склянку чаю, м'яти, анісу, петрушки або коріандру і пити після їжі (3 рази на день) протягом тижня. Можна також розтирати тіло маслом перед сном.  - При статевій слабкості: Протирати маслом кмину підставу спини (нижню частину) і масажувати, протирати пах. Розмішати в склянці теплої води одну ложку меду, 1 ложку чорного кмину і чайну ложку ромашки і приймати в будь-який час.  - При зубних болях: Полоскати рот сумішшю кмину та яблучного оцту.  - При цукровому діабеті: розмолоти 1 стакан кмину, 1 склянка крес квітковий (хаббур Рашад), півсклянки шкірки граната. Все це добре змішати і приймати по 1 столовій ложці натщесерце. (суміш зберігати в холодному місці.)  - При захворюваннях простати: Протирати маслом кмину основу спини (нижню частину) і масажувати, протирати пах. Розмішати в пів склянці теплої води одну ложку меду, 1 ложку чорного кмину і чайну ложку ромашки і приймати в будь-який час.  - При ревматизмі: з'їсти 5 часточок часнику натщесерце. Через годину випити склянку завари кориці, додавши в нього 5 крапель олії кмину. А також: 1 або 2 чайні ложки олії щодня втирати у хворі місця, 2 рази на день протягом 3-х місяців.  - При ослабленні і здібності заучування: додати 7 крапель олії в завари м'яти і підсолодити медом. Пити в гарячому вигляді натщесерце 1 раз на день.  - Для зниження холестерину в крові: попередня доза, забороняється прийом їжі з помідорами і жиром.  - При стригучому лишаї, парші, екземі: необхідно в день 3 рази протирати маслом чорного кмину місця захворювання.  - При екземі, випадіння волосся, ревматизмі: протерти хворе місце олією, приймати чайну ложку олії за 25 хвилин до сніданку та вечері, запити Ѕ склянки води з розчиненим у ньому 1 столовою ложкою натурального меду;  - При звуженні серцевих клапанів: Змішати чайну ложку кмину з великою ложкою меду і випити зі склянкою гарячого чаю. Бажано натщесерце і перед сном.  - При ударах: попередня доза з протирання хворого місця 3 рази.  - При виразці шлунка: вранці і ввечері по 1 чайній ложці, + розчин лляних насіння (столова ложка лляного насіння + велику склянку води) кип'ятиться 2 хвилини, потім настоюється. Пити 1 склянку щодня (не рекомендується вживати солодощі та цитрусові плоди).  - При сухому кашлі, бронхіальній астмі, грипі:  - Вдихнути масло всередину носа і сильно видихнути через ротову порожнину;  - Зробити інгаляцію з розчину 1 столової ложки масла в склянці кип'яченої води;  - Приймати чайну ложку олії за 25 хвилин до сніданку та вечері, запити Ѕ склянки води з розчиненим у ньому 1 столовою ложкою натурального меду.  Спосіб застосування та дозування за категоріями захворювань: 

Категорія перша: 

Розлад шлунка, здуття живота при недостатньому виділення жовчі, подагра, функціональна недостатність печінки (гепатит, цироз), мігрень, виснаження організму, підвищення імунітету, стимуляція травлення, поліпшення апетиту, жарознижувальний та потогінний ефект, діарея, протиглистовою, антибактеріальний, протигрибковий, противірусний ефекти , головні болі, вушні болі, зубні болю (запалення ясен і зубів), високий артеріальний тиск, кровоточивість (слизової оболонки носа), гемофілія, ракові пухлини, цестоди (стрічкові черв'яки), геморой, цукровий діабет, підсилення секреції молочних залоз, нормалізація маткових кровотеч, регуляція гормонів росту, мимовільне сечовиділення, виразка шлунка, і дванадцятипалої кишки, знижений рівень холестерину в крові, посилення статевої функції, простатит, уретрит. 

Спосіб застосування та дозування: 

Приймати вранці та ввечері за 15 хвилин до їжі по одній чайній ложці олії чорного кмину, слід запити столовою ложкою натурального меду, розведеного у півстакані води.  Категорія друга: 

Синусит (запалення приносових пазух), відхаркувальний, сухий кашель, бронхіальна астма, бронхіт астматичний, простудні захворювання, гайморит, тонзиліт (запалення верхніх дихальних шляхів). 

Спосіб застосування та дозування: 

Змазати зсередини вхід в ніздреві отвори олією, сильно вдихнути і відхаркати мокротиння. 

Інгаляції. 1 ст. ложку олії чорного кмину на півсклянки окропу.  Приймати вранці та ввечері за 15 хвилин до їжі по одній чайній ложці олії чорного кмину, слід запити столовою ложкою натурального меду, розведеного у півстакані води.  Категорія третя: 

Дерматофіт з локалізацією ураження нігтів і стоп, ревматизм і м'язово-скелетні захворювання, дерматит (екзема), облисіння і вогнищева алопеція, псоріаз (лускатий лишай), проказа, парша, вугри, хронічні і алергічні шкірні запалення. 

Спосіб застосування та дозування: 

Акуратно натерти маслом чорного кмину уражені ділянки тіла. 

Приймати ранку і ввечері за 15 хвилин до їжі по одній чайній ложці олії чорного кмину; слід запити столовою ложкою натурального меду, розведеного у півстакані води. 

За 15 хвилин до їжі по одній чайній ложці олії чорного кмину, слід запити столовою ложкою натурального меду, розведеного у півстакані води.  Універсальні дозування, коригуються індивідуально:  Від року до 3 років 1 / 2 ч.л. на день;  Від 3 років до 6 років по 1 ч.л. на день;  Від 6 років до 12 років по 2 ч. л на день;  Від 12 років і більше за 3 ч.л. на день. 

Вживання разом з медом або соком посилює лікувальні властивості олії чорного кмину.  Запобіжні заходи: при вагітності і годування грудьми з обережністю приймати внутрішньо, краще тільки протирати маслом хворе місце. Забороняється застосовувати хворим з трансплантовані органами тіла (печінка, нирки, серце), тому що посилюється імунітет тіла, що може стати наслідком зречення органів. Доза для дітей дорівнює половині дози дорослих.

До списку новин