загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно в’язати шкарпетки

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як правильно в’язати шкарпетки

Виміряйте обсяг ноги в щиколотці. По контрольному зразку візерунка основної частини шкарпетка визначите щільність в'язання, наприклад, 3 петлі в 1 см. Підрахуйте кількість петель, необхідних для початку роботи. Якщо обсяг щиколотки дорівнює 23 см, то вам потрібно набрати 69 петель (3 петлі х23 см=69 петель). Це число (69) округліть до парного убік збільшення. Зручніше, якщо воно буде ділитися на 4 без залишку. У даному прикладі краще взяти число 72, тоді на кожній спиці буде по 18 петель.

Початок в'язання шкарпетка. Щоб потренуватись, зв'яжемо невеликий шкарпеток на 40 петель. Наберіть їх на дві панчішні спиці, складені разом. Звільніть одну з них і дуже туго пров’яжіть один ряд гумкою 1х1, одночасно розподіляючи петлі на 4 спиці в такий спосіб: пров’яжіть перші 10 петель, 1-ю спицею, потім, 2-ю спицею зв'яжіть ще 10 петель, далі, 3-ю - наступних 10 петель і, нарешті, останні 10 пров’яжіть 4-ю спицею. Таким чином, будуть пров’язані всі 40 петель і в роботу введені 4 спиці, вільна 5-а - робоча. До петель 1-ї спиці приколіть шпильку або пришийте контрастну нитку: надалі ця спиця буде орієнтиром у роботі. Потім, кінець нитки зв'яжіть вузлом з робочою ниткою, від чого в'язання замкне в коло. Далі, в'яжіть по зовнішній стороні кола за годинниковою стрілкою 4 - 5 см гумкою 1х1. Виконавши її, переходите на панчішне в'язання й зв'яжіть 5 см до щиколотки.

Формування п'яти. Розділіть в'язання на 2 рівні частини й далі в'яжіть тільки петлі двох спиць: 3-ї і 4-ї. Петлі 1-ї і 2-ї спиць в утворенні п'яти не беруть участь. Щоб працювати було зручніше, спочатку провяжіть петлі із двох спиць на одну (з 3-ї і 4-ї) і потім зв'яжіть пряме полотно панчішним в'язанням - це буде висота п'яти.

Висоту полотна визначають так: число кромочних петель полотна повинне рівнятися кількості петель на одній спиці. У даному прикладі повинне бути 10 кромочних петель (20 рядів).

Після цього в'язання призупиніть, закінчивши його лицьовим рядом. Тепер полотну потрібно надати форму п'яти. Досягається це зменшенням петель усередині полотна. Для цього розділіть петлі, включаючи кромочні, на 3 рівні частини. Якщо число не ділиться на 3, то залишок додайте до середньої частини. У цьому випадку петлі потрібно розподілити так: по 6 петель для бічних частин і 8 петель для середньої.

Тепер починайте зменшення: 1-й ряд (виворітна сторона полотна) - виворітні петлі: зв'яжіть 6 петель першої бічної частини, потім всі петлі середньої частини, крім останньої петлі, - її провяжіть виворітною разом із сусідньою петлею другої бічної частини (5 петель другої бічної частини залишаються не пров’язаними). В'язання поверніть. 2-й ряд (лицьова сторона полотна) - лицьові петлі: кромочну зніміть і туго підтягніть до спиці, далі зв'яжіть всі петлі середньої частини, крім останньої петлі, - її пров’яжіть разом із сусідньою петлею першої бічної частини лицьової за задні стінки. В'язання поверніть. Повторюйте 1-й і 2-й ряди, поки всі петлі бічних частин не пров’яжете із крайніми петлями середньої частини. Робота повинна закінчитися пров’язуванням лицьового ряду. Наприкінці роботи на спиці повинні залишитися тільки петлі середньої частини (8 петель).

В'язання шкарпетки до зменшення на мисці. Цю частину шкарпетки в'яжемо по колу лицьовими петлями. Починайте роботу так: спицею, на якій перебувають петлі середньої частини, наберіть нові петлі по лицьовій стороні шкарпетка із кромочних п'яти - з кожної кромочної по одній лицьовий, усього 10 петель. Далі вільною спицею пров’яжіть 10 петель на першій спиці, потім іншою спицею - 10 петель на другий. Тепер вільною спицею наберіть нові петлі із краю полотна (стільки, скільки набрали із протилежного) і нею же пров’яжите половину петель середньої частини (4 петлі). У роботі знову виявилися 4 спиці, причому, на третій та четвертій повинне бути обов'язково більше петель, ніж на першій і другій. Зайві петлі потрібні для того, щоб шкарпеток не стягав підйом ноги.

Тепер в'яжіть по колу й одночасно зменшуйте зайві петлі на третій і четвертій спицях, пров’язуючи їх по 2 разом виворітній через 2 ряди (кола).

Щоб стовщення від зменшень не заважали при ходьбі, робіть їх із країв ступні, тобто на початку третьої спиці й наприкінці четвертої. Коли на них виявиться первісне число петель (по 10 на кожній), припиніть зменшення й в'яжіть шкарпеток до кінця мізинця (у даному прикладі 6 см).

Зменшення петель на мисці. У кожному ряді (або через ряд) провя’зуйте по 2 петлі разом виворітної на кінці чергової спиці. У цьому випадку, мисок виходить округлим. Зменшуйте доти, поки на спицях не виявиться по 1 петлі. Після цього нитку обірвіть, прошийте нею петлі, туго стягніть, а кінець нитки сховайте гачком на вивороті шкарпетка. Зменшення через ряд роблять у тому випадку, якщо пальці ніг занадто довгі.

До списку новин