загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Особливості осінньої ловлі карася

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Особливості осінньої ловлі карася

Осінь досить прохолодна пора року. Через зниження температури води у водоймах знижується ймовірність гарної риболовлі на карася. Осіння ловля карася має свої особливості, це пов’язано в основному з тим, що з початком похолодань карась, як і багато інших риб, змінює свою поведінку. Є водойми, де карась ловиться узимку, але зазвичай ця риба заривається в мул і впадає в сплячку. Щоб мати змогу пережити довгі зимові місяці, восени карасю необхідно добре годуватися. Осіння ловля карася приваблива ще і тим, що там, де ще недавно клювала лише дрібнота, тепер ловляться справжні великі карасі.

Улюблені ж місця проживання карася це копанки, ставки, озера природного або штучного походження. І якщо влітку цю рибу можна було зловити недалеко від берега на поплавкову вудку, то з похолоданням води карась йде на ями. Великі карасі збираються в зграї в глибоких частинах водойми, де вода остигає повільніше, ніж на поверхні і чим холодніша вода, тим щільніше концентрація риби в цих зграях. Осінню карася привертають глинисті ями та ділянки водойми з твердим дном і мінімальною кількістю мулу.

В осінній ловлі карася важливо, щоб час ловлі збігся з початком годівлі цієї риби. Зазвичай це буває в ранкові години до світанку або ж вдень, приблизно в південь. Клювання карася збільшується перед негодою. В негоду, під час дощу або навіть снігопаду, карась рясно харчується. Так що, хоч і важка риболовля в дощ, але спіймані великі карасі послужать гарною нагородою. 

Вибір снасті для осінньої ловлі карася, обумовлений віддаленим від берега розташуванням. У невеликих водоймах, а також у місцях, де ями розташовані недалеко від берегової лінії, це вирішується вибором довгого вудилища. А в інших місцях, ловля з берега може проводиться тільки на донні снасті. 

Особливістю осінньої прикормки є зменшення кількості її живильних частин. Адже, у зв'язку з пониженням температури, активність карася падає і якщо переборщити з підгодівлею, то наживка цю рибу вже може не зацікавити. Тому неїстівну частину прикорми – глину, пісок можна збільшити вдвічі, а використання тваринних компонентів, навпаки, звести до мінімуму. Підгодовувати потрібно невеликими порціями, лише злегка розпалюючи апетит цієї риби. Наживка для осіннього карася використовується виключно тваринна – мотиль, опариш, черв’яки і їх комбінації.

Чим ближче до зимових холодів, клювання карася буде затихати, перепади погоди і холодні дощі заженуть його на зимові стоянки. Карась буде просто стояти, і клювати не буде.

Бажаємо Вам вдалої риболовлі! Проте, просимо не забувати про Правила любительського і спортивного рибальства, згідно яких максимальний вилов риби на водоймах загального користування на одну особу за добу становить 3 кг. В разі нехтування рибалками даної вимоги законодавства, на винних осіб очікує немалий штраф!

До списку новин