загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Домашні тварини. Кого обрати другом?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Домашні тварини. Кого обрати другом?

Людина часто шукає собі вірного друга серед тварин. Найчастіше ми заводимо собі чотирилапих друзів: кішку чи собаку, або навіть пару. У сільській місцевості не проблема тримати кота і собаку.

Проблематично з чотирилапими друзями у містах. У квартирі дещо важче тримати собаку, трохи простіше кота. Якщо Ваш вибір на користь собаки, то яку породу краще вибрати?

Домашні улюбленці для літніх людей - більше ніж компаньйони. Вони стають справжніми друзями, які завжди поруч. Відданий собака розраджує самотність, веселить і навіть лікує. Вчені називають це «анімалотерапією». Дослідження показали, що літні чоловіки, у яких вдома живе собака, більш оптимістичні і стресостійкі, ніж самотні пенсіонери.

Портрет ідеального собаки, основні вимоги до вихованцеві для пенсіонерів

Зазвичай літні люди заводять собі маленьких песиків, які люблять, коли їх балують. Не підходять для літніх людей активні і великі собаки, тому що з таким собакою навіть молода людина не завжди може впоратися фізично.

Занадто дрібні, «кишенькові» собаки теж не завжди зручні у догляді. Маленький і спритний той-тер'єр або чіхуа-хуа запросто прослизне у ледь прочинені двері, а бігати за ним по сходам - не краще заняття в літньому віці. До того ж варто врахувати, що собаку ви берете мінімум на 10 років, а здоров'я, рухливість і зір у пенсіонерів будуть, на жаль, погіршуватися.

Важливо, щоб темпераменти вихованця і господаря збігалися. Ось основні риси ідеального собаки для літніх людей і пенсіонерів:

1. Потрібний неметушливий і в міру товариський собака. Він не дасть занудьгувати, але при цьому не стане вимагати постійної уваги.

2. Він добродушний і миролюбний.

3. Ідеальний друг людини в поважному віці не буде тягнути з усієї сили повідець і ніколи не втече від хазяїна під час прогулянок.

І, звичайно, вихованець пенсіонера повинен бути невибагливий у догляді.

Бабусі й дідусі часто беруть додому цуценя з вулиці, вважаючи, що такий собака більш відданий і ласкавий, - розповідає кінолог. Але з крихітного цуценяти може вирости величезний пес. Та й особливою слухняністю такі собаки не володіють.

Відданість залежить не від породи, а від виховання та відносин з господарем. До того ж у собак з вулиці генетична схильність до бродяжництва. Так що краще брати в компаньйони породистого собаку.

Щеня або дорослий собака?

Визначаючись з віком собаки, обов'язково зважте можливості літньої людини. Щеня вимагає дуже багато уваги: його потрібно часто годувати, привчати до охайності, виховувати. Чи зможе його літній господар по 6-8 разів на день виносити його на вулицю, часто нахилятися, щоб протерти підлогу, не спати вночі, коли цуценяті буде страшно або захочеться грати? Дорослий собака кращий тому, що це «готовий» варіант.

Мопс - маленький песик, що обожнює увагу людини. Любить сидіти на колінах, коли господар дивиться телевізор або читає книгу. Сам зріст складає близько 30 см. Що варто знати тим, хто вирішив придбати дану породу собак?

1. важко переносять літню пору року,2. малорухливий. Мопс полюбляє сидіти на руках, довго спати, добре попоїсти.

Скотч-тер'єр - шотландська порода собак, вагою 6-9 кг. Ця порода розумна і товариська. Їй потрібні щоденні тривалі прогулянки. Може виконувати обов'язки собаки-годинного.

Ши-тцу - гордий і інтелектуальний, виходець з Тибету. Швидко звикає до комфорту. Потрібен постійний догляд за його довгої спадаючою шерстю.

Йоркширський тер'єр - маленький собачка з великим хоробрим серцем. Обожнює байдикувати цілими днями на подушках. Потрібно догляд за її довгою шерстю, але якщо собака не виставкова, то шерсть можна підстригти, і тоді догляд за таким собакою буде мінімальним.

Кокер-спанієль - собака з кучерявою шерстю і вічно голодними очима - хороший вибір для літньої людини. Порода схильна до ожиріння, тому потрібен регулярний контроль за вагою собаки. Обожнює байдикувати.

Вельш-коргі пемброк - вага близько 11 кг. Ця невеликий компактний песик не займе багато місця в квартирі, але йому потрібні щоденні фізичні навантаження та прогулянки.

Бостон-тер'єр - ніжний і дружелюбний. Хороший захисник - завжди знаходиться насторожі і вчасно зможе попередити про небезпеку.

Пекінес - смішний "іграшковий" песик з витріщеними очима. Потребує тривалих прогулянок. Догляд за шерстю мінімальний, особливу увагу слід приділити його очам.

Той-пудель (малий пудель) - обожнює людей, іноді навіть на шкоду спілкуванню з "родичами". Любить бути в центрі уваги, обожнює, коли його балують.

Мальтезе (мальтійська болонка) - крихітний довгошерстий песик виглядає тендітним і безпорадним, але це тільки перше враження. Його довга біла шерсть вимагає щоденного догляду. Любить товариство господаря.

Чіхуахуа слухняні й віддані вихованці. Вони не надто активні і люблять сидіти на руках. Цих собачок можна привчити користуватися туалетом у квартирі (у спеціальний лоток для собак) , якщо немає часу на вигул. Шерсть цих чотириногих не має «собачого» запаху. А догляд за шерстю чіхуахуа - мінімальний.

Чіхуахуа не рекомендується заводити людям, які мають проблеми з координацією рухів. І майте на увазі, що голос цього песика дуже дзінкий.

Померанський шпіц - якщо ви шукаєте маленького хороброго собачку - то шпіц ваш вибір. Він не тільки відмінний компаньйон, але і добре зарекомендував себе як собака-вартовий. Виглядом чимось нагадує іграшкового ведмедика. Потрібен регулярний догляд за його шерстю.

Англійські той-спанієлі (кавалер-кінг-чарльз-спанієль і кінг-чарльз-спанієль) - "іграшкові" собачки. Вони веселі і приємні у спілкуванні. Завжди недовірливо ставляться до чужих людей.

Як бачимо, вибір порід для «тих, кому за ...» досить широкий. Від душі бажаємо вам знайти справжнього друга.

До списку новин