загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вчені довели, що вічне кохання можливе

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Вчені довели, що вічне кохання можливе

Всупереч заявам про те, що кохання живе тільки декілька років, а потім сходить нанівець, вчені з США підтвердили факт протилежний, а саме, що кохання може існувати протягом усього життя. На користь того, що романтична закоханість має властивість тривати дуже довго, говорять результати нещодавно проведеного дослідження.

Кохання є таким сильним психологічним емоційним почуттям, що здатне втручатися в біохімічну роботу організму. Світовою наукою певний час тому було встановлено, що під час спілкування з коханим головний мозок людини відчуває значне збільшення кількості особливого складного гормону - допаміну. Останній серед вчених психологів іменуються також гормоном "задоволення життям".

До сьогоднішнього дня загальноприйнятий науковий погляд полягав у тому, що почуття між двома людьми, які покохали одне одного, починає слабшати після 15 місяців спільного життя. А через 10 років особлива магія в їхніх стосунках повністю й остаточно зникає.

Проте новітні дослідження американських учених на чолі Артуром Ероном з американського Університету Стоні-Брукз показали, що це помилковий висновок. Просканувавши головний мозок, вони виявили, що у деяких подружніх пар, які прожили у шлюбі більше 20 років, неврологічні реакції та наявність допаміна відповідає тому рівню, який характерний для тих людей, які щойно зустрілися і закохалися.

Спочатку дослідники перевірили перших, тільки-но закоханих. Коли учасники експерименту бачили фотографію коханої людини, реєструвалася реакція в області мозку, яка обробляє нейромедіатор дофамін. Та ж область відповідає за сприйняття їжі та алкоголю, а також стимулювання бажань і прагнень. При спостеріганні схожих людей вона залишалася без змін.

Після цього були обстежені 17 осіб, які, довгий час перебуваючи у шлюбі (10-29 років), стверджували, що відчувають себе так, немов романтичні відносини тільки починаються.

Вчені розробили для них семибальну шкалою інтенсивності любовного почуття, і всі піддослідні набрали не менше п'яти балів. Потім учасники експерименту пройшли вже описану процедуру. І знову при показі фотографій улюблених реєструвалася та ж сама активність у зазначеній зоні.

"Наше відкриття доводить, що буденний погляд на згасання почуття любові - явна помилка, - заявив керівник робіт професор Артур Арон. - Людський мозок не може помилитися - вічне почуття кохання існує напевно", - зазначив він.

«найважливішими аспектами романтичного кохання виявилися довіра й підтримка з боку партнера, а задоволеність своїм особистим життям гарантує щастя і впевненість у собі», - пояснили свою позицію дослідники з США.

Між двома групами були і відмінності. У перших у мозку реагували області, пов'язані з нав'язливими станами та нервовою напруженістю, в той час як у учасників, залучених в довгострокові відносини, реєструвалася діяльність у регіонах, що відповідають за парний зв'язок і прихильність.

До списку новин