загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Перевірені рецепти при лікуванні артриту народними засобами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Перевірені рецепти при лікуванні артриту народними засобами

Якщо ліки, фізіотерапія та інші медичні способи лікування артриту не допомагають, то варто звернутися до традиційних методів лікування. Народна медицина при лікуванні артриту може стати хорошим помічником в полегшенні симптомів цього захворювання.

Існують перевірені століттями народні рецепти від цієї хвороби, які ви можете використовувати. У цій статті ми розповімо вам про найбільш прості і дієві з них.

Народний засіб №1: солоний лід

 

Це, напевно, найпростіший народний рецепт лікування артриту, але при цьому дуже ефективний.

Візьміть 1 літр холодної кип’яченої води і додайте в нього чотири столові ложки звичайної кухонної солі. Ретельно перемішайте отриманий розчин, щоб сіль не залишалася в осаді.

Після цього візьміть формочки для льоду з невеликими секціями, або ж поліетиленові пакети для приготування кубиків льоду (вони продаються в господарських магазинах), заповніть їх і покладіть у морозилку до тих пір, поки не утвориться лід.

Візьміть солоний лід і покладіть один або кілька кубиків на уражений суглоб (залежно від розміру суглоба). Дочекайтеся, поки лід розтане, а потім, не змиваючи води, акуратно оберніть хворий суглоб у вовняну хустку і залиште так на три — чотири години. Повторюйте процедури щодня до появи ефекту.

Рецепт №2: мазь з яєчних жовтків і меду

 

Для приготування цієї мазі візьміть жовток від одного курячого яйця, невеликий брусочок бджолиного воску розміром з коробку від сірників, а також 1 столову ложку меду. Спочатку потрібно на водяній бані зігріти жовток, а потім, не охолоджуючи його, додати віск і мед, після чого гарненько перемішати до утворення однорідної маси.

Потім візьміть звичайний медичний бинт, відріжте шматок і складіть його в кілька шарів. Використовуйте складений бинт в якості «підкладки» і викладіть на неї отриману мазь (в гарячому вигляді) і потім прикладіть до хворого суглоба.

Після цього зафіксуйте ліки, наклавши поверх цього компресу щільну пов’язку з бинта. Такий компрес потрібно накладати ввечері, перед сном, і залишити на всю ніч.

Мазь з яєчних жовтків і меду дуже добре допомагає знімати біль у суглобах при артриті.

Засіб №3: лікувальні соки і напої

 

Є спеціальні лікувальні соки і суміші соків різних фруктів та овочів, які добре допомагають при лікуванні артриту, якщо просто пити їх замість чаю або навіть разом з ним.

Брусничний напій: візьміть 2 чайні ложки свіжої брусниці і розведіть їх в склянці води; намагайтеся випивати хоча б по одній склянці цього напою в день

Сік з ріпи з додаванням меду: візьміть ріпний сік і додайте в нього мед у співвідношенні 1 чайна ложка меду на склянку соку.

Гранатово-яблучний сік: змішайте гранатовий і яблучний соки в співвідношенні один до одного і пийте хоча б по півсклянки на день. Оскільки при артриті дуже корисні обидва цих соку, можна пити і окремо гранатовий і яблучний соки.

Овочевий сік №1: візьміть 2 частини соку латуку, 2 частини капустяного соку і 4 частини соку з моркви і змішайте їх.

Овочевий сік №2: приготуйте буряковий і огірковий сік (по 3 частини кожного) і додайте до них десять частин морквяного соку.

Овочевий сік №3: приготуйте і змішайте соки моркви та шпинату в співвідношенні 5 до 3.

Медовий напій: візьміть 50 гр меду і розведіть його в склянці теплої води або молока. Пийте отриманий напій щодня.

Взагалі мед — це один з кращих народних засобів при артриті. Тому намагайтеся вживати його щодня, додаючи потроху в чай, молоко та інші напої, які ви зазвичай п’єте протягом дня.

Засіб №4: компрес з курячого яйця

Приготувати такий компрес досить просто. Треба взяти два сирих свіжих курячих яйця і ретельно перемішати їх з 4 столовими ложками звичайної кухонної солі.

Потім візьміть бавовняну тканину або складений у кілька шарів стерильний медичний бинт, додайте на нього отриману емульсію і прикладіть до хворого суглоба на якийсь час.

Після того, як компрес висохне, зніміть його, додайте на бинт або тканину ще того ж лікувального засобу і знову прикладіть до хворого суглоба. Цю процедуру необхідно повторювати три рази один за іншим.

Рецепт №5: відвар з лаврового листа

 

Лавровий лист можна використовувати не тільки як чудову приправу, але і як ефективний народний засіб при артриті.

Для приготування лікувального відвару візьміть половину упаковки висушеного лаврового листа, який продається в магазині, і додайте в каструлю з 300 мл киплячої води. Залиште лавровий лист кип’ятити на вогні протягом 5 хвилин, після чого приберіть ємність з вогню.

Накрийте каструлю кришкою, як слід укутайте її ковдрою і подушками, щоб тепло виходило якомога повільніше. Залиште відвар настоюватися на 3 години. Після цього процідіть отримані ліки і повністю випийте відвар.

Пити відвар лаврового листа необхідно на ніч, перед сном. І кожен день необхідно готувати свіжий відвар, бо наступного дня зілля втрачає свої лікувальні властивості.

Ліки потрібно готувати і пити три дні поспіль, потім зробити перерву на 7 днів, і потім знову пропити 3 дні. Через рік такий лікувальний курс потрібно буде повторити.

Засіб №6: притирання з хлібного квасу

Для приготування цього засобу вам знадобиться звичайний хлібний квас і корінь хрону.

Візьміть 250 грам очищеного кореня хрону, дрібно порубайте його, а потім проверніть через м’ясорубку, отримавши однорідну кашкоподібну масу. Тепер додайте до неї 1 літр квасу і ретельно перемішайте.

Отриманими ліками щодня протирайте область уражених суглобів протягом тижня. Як правило, ефект у вигляді зниження болів ви зможете відчути вже на третій-четвертий день лікування.

Засіб №7: лікувальні мазі

 

Гірчично-соляна мазь

Для приготування цієї мазі візьміть 100 грам сухої порошкової гірчиці, 200 г солі і парафіну. Ретельно перемішайте інгредієнти до кремоподібного стану. Після цього поставте засіб на одну ніч у тепле місце — і мазь готова!

Увечері, перед сном, намажте маззю хворі суглоби і втирайте її в них досуха і лягайте спати. Якщо ж суглоби несильно запалені і на шкірі відчуваються припухлості, рекомендується на ніч ще додатково забинтувати область суглобів.

Вранці, після пробудження, помийте хвору частину тіла теплою водою. Втирати цю мазь потрібно кожен день до появи ефекту — зменшення припухлості і зниження болів.

Мазь з березових бруньок

 

Для приготування цієї мазі вам буде потрібна глиняна посудина, рослинне масло і самі березові бруньки. Якщо їх немає, можна використовувати свіже або сушене березове листя.

Отже, візьміть 400 грам березових бруньок і 0,8 л рослинної, можна соняшникової, олії. Покладіть в глиняний посуд березові бруньки пошарово.

Після цього щільно закрийте посудину і поставте його в тепле місце (у старовинних рецептах рекомендується поставити його в теплу піч) і залиште так на добу, а якщо ви використовували березові бруньки або листя в сушеному вигляді — то на дві доби.

Після цього пропустіть засіб через марлю, складену в декілька шарів, і додайте до неї 6 г порошкової камфори. Далі гарненько перемішайте мазь і поставте її постояти в холодне місце.

Після цього мазь готова. Її необхідно втирати в хвору область щодня на ніч до отримання лікувального ефекту.

Камфорна мазь

Візьміть третину чайної ложки порошкової камфори і додайте її в 500 мл скипидару. Ретельно перемішайте, щоб камфора розчинилася.

Після цього до отриманого розчину додайте 500 мл оливкової олії, краще першого віджиму (те, що називається «Екста вірджн»), а потім — півлітра чистого 96% -ного харчового спирту.

Застосовувати отриману камфорну мазь потрібно так. Увечері, перед сном, починайте натирати маззю хворі суглоби доти, поки мазь не почне тверднути. Зверху накладіть пов’язку.

Після цього потрібно зігріти суглоби: для цього візьміть вовняну хустку або шарф і щільно обв’яжіть хворе місце. Потім лягайте спати, а пов’язку знімайте вже зранку.

Рецепт №8: картопля на кефірі

 

Це один з найпростіших, але при цьому дуже дієвих народних рецептів для зняття болю в суглобах і прекрасний спосіб лікування артриту в домашніх умовах.

Візьміть одну сиру картоплину середніх розмірів. Дрібно протріть її на звичайній тертці, після чого додайте 250 мл питного кефіру. Ретельно перемішайте. Все, ліки готові!

Приймати його потрібно таким чином:

·         в перші десять днів випивайте по 1 склянці такого засобу кожен день перед їжею;

·         в наступні 10 днів пийте по склянці перед їжею, але не кожен день, а через день;

·         в наступні 10 днів приймайте ті ж ліки в тій же кількості, але через два дні на третій.

Повний курс прийому такого народного засобу становить 60 днів. Наберіться терпіння, тому що ефект виникає далеко не відразу, але з часом болі в суглобах при артриті зникають на довгий термін.

Для профілактики важливо повторювати якісь курси лікування щороку.

Засіб №9: відвари цілющих трав

Відвар з кори верби

Візьміть кору верби, корінь петрушки, листя кропиви і квіти бузини в однакових співвідношеннях. Дрібно подрібніть отриману суміш, наприклад, за допомогою кавомолки.

Заваріть одну столову ложку отриманого зілля склянкою крутого окропу і поставте на слабкий вогонь. Кип’ятіть отриману рідину на маленькому вогні протягом 5 хвилин, після чого дайте відвару охолонути і процідіть його через марлю.

Пити отриманий відвар потрібно по 2 склянки на день до отримання ефекту.

Настоянка на кінських каштанах

 

Візьміть квітки кінського каштану в кількості 20 гр і додайте до 500 мл горілки або 70% -ного спирту.

Дайте лікам постояти протягом 2 тижнів у темному, захищеному від світла місці.

Приймати ліки потрібно по 2 столові ложки 2-4 рази на день щодня до одержання ефекту.

Відвар з липового цвіту

Візьміть 3 столові ложки сухого липового цвіту, 1 ложку подрібненого кінського каштана, три ложки квіток чорної бузини, після чого ретельно перемішайте отриману суміш.

Для приготування самого відвару візьміть дві ложки цієї суміші і додайте в півлітра киплячої води. Відвар необхідно кип’ятити 15 хвилин, потім охолодити і процідити через марлю. Приймати відвар потрібно всередину 3 рази на день по півсклянки.

Настій на кошиках соняшнику

 

Треба взяти 100-150 г дрібно подрібнених кошиків свіжого соняшника і залити пів-літром горілки. Після цього візьміть 10 г звичайного дитячого мила і дрібно натріть його на тертці, після чого також додайте їх в горілку.

Гарненько перемішайте і поставте отриманий засіб настоюватися на десять днів у тепле місце, захищене від світла. Після цього ліки будуть готові.

Натирайте їм хворі суглоби двічі на день — вранці і на ніч. Після кожного притирання обов’язково добре утепліть хворі місця, замотавши їх теплою вовняною хусткою.

Відвар з цикламена (дрякви)

Візьміть двадцять бульб цикламена і зваріть їх у 10 літрах кип’яченої води. Після того, як цикламен звариться і вода охолоне, відлийте півтора-два літри відвару в іншу ємність (вони знадобляться пізніше). Відвар,не проціджуючи, налийте в миску.

Потім на півгодини занурте туди хворі руки, а потім — ноги. Після цього візьміть ту частину відвару, яку ви відокремили на самому початку, і цим розчином три рази помийте собі голову (просто обливши її).

Повторюйте процедуру щодня до вираженого зниження болів. Зверніть увагу після процедури відвар, що залишився, можна використовувати повторно.

 

Настій з квітів коров’яку (ведмежого вуха)

 

Для приготування цього народного засобу необхідно взяти 100 г квіток коров’яку (ведмежого вуха) і додати в 1 літр горілки або 70% -ного спирту. Ретельно перемішайте і поставте рідину настоюватися в темному місці на 14-15 днів.

Після того, як засіб буде готовий, процідіть його і втирайте насухо в область уражених суглобів щодня до появи ефекту.

Цей настій дуже ефективний для зняття болів, викликаних артритом, а також при ураженнях нервів.

Рецепт №10: спиртова розтирка з анальгіном

Для приготування цієї розтирки, ефективної при лікуванні артриту, вам буде потрібно 10 таблеток звичайного анальгіну з аптеки, 0,3 л спирту і по одній маленькій пляшечці йоду і камфорного спирту (кожна по 10 мл), які також можна купити в аптеці.

Змішайте всі інгредієнти, пості чого гарненько струсіть отриману рідину. Залиште її настоюватися у теплому і захищеному від світла місці на 3 тижні, після чого засіб буде готовий.

Розтирайте цими ліками хворі суглоби кожен день до отримання ефекту (поліпшення стану і зменшення болю).

Засіб №11: яблучний оцет

 

Як не дивно, звичайний столовий яблучний оцет — відмінний народний лікувальний засіб при артриті, причому приймати його потрібно всередину, навіть не змішуючи з іншими речовинами і рослинами.

Приймайте по одній чайній ложці яблучного оцту в день, розводячи його в одній склянці кип’яченої води, 3-4 рази на день до їжі.

Але не забувайте про те, що оцет може надавати погане дію на шлунок, тому, якщо ви страждаєте гастритом, виразкою шлунка чи дванадцятипалої кишки, то необхідно зменшити кількість уживаного оцту в два рази.

Крім того, при цих захворюваннях ви можете зменшити і концентрацію оцту, розчиняючи 0,5 ч.л. оцту на цілий стакан.

Прийом такої кількості яблучного оцту стимулює одужання організму від артриту, знижує болі в суглобах і покращує загальне самопочуття людини.

Засіб №12: ялинові ванночки

Зняти болі при артриті допомагає такий чудовий засіб, як ялинові ванночки. Для їх приготування візьміть свіжозрубані ялинові гілки і заваріть їх окропом, після чого залиште настоюватися до того, як відвар охолоне до температури трохи вище температури тіла (37-40 градусів С).

Потім перелийте настій у ванночку або миску і, залежно від того, які суглоби вражені артритом, занурте у воду руки або ноги. Області, уражені хворобою, повинні бути занурені у відвар на термін до півгодини.

Після цього ретельно укутайте руки або ноги, що пройшли цю процедуру, теплою чистою вовняною хусткою або шарфом і лягайте в ліжко на одну годину.

Таку процедуру необхідно повторювати через два дні на третій, а загальна кількість ванночок повинноа бути 5-8.

Засіб №13: настоянка на шкурках бананів

 

Цей засіб ефективно допомагає не тільки при болях в суглобах при артриті, але і при м’язових болях. І що важливо, ви можете знайти нестандартне, але корисне застосування того, що зазвичай викидають — шкуркам від бананів.

Візьміть 6-8 свіжих бананових шкурок і дрібно порубайте їх. Залийте отриману суміш пів-літром горілки. Залиште отримане зілля настоюватися на 12-14 днів у прохолодному, захищеному від світла місці. Після цього ліки готові.

Розтирайте настоянкою хворі суглоби і м’язи кожен день до отримання ефекту.

Засіб №14: селера і лимон

Для приготування цього засобу візьміть півкіло звичайних зрілих лимонів і півкіло селери. Дрібно порубайте і те, і інше, а потім проверніть все через м’ясорубку, щоб вийшов однорідний кашкоподібний вміст.

Після цього додайте туди 500 г квіткового меду і ретельно перемішайте всі додані інгредієнти. Залиште ліки настоюватися в холодильнику на строк три — п’ять днів, після чого його можна використовувати.

Приймати такий лимонно-селеровий мед потрібно 2-3 рази на день за півгодини до їжі по одній столовій ложці до тих пір, поки всі ліки не закінчиться. Потім зробіть перерву на 14-15 днів і повторіть цей цикл знову.

До списку новин