загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Гарбузове насіння: користь і шкода

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Гарбузове насіння: користь і шкода

Багато любителів насіння віддають свою перевагу насінню гарбуза. Батьківщиною гарбуза є Латинська Америка, де раніше гарбузове насіння використовувалися суто для виробництва натуральних лікарських препаратів, які володіли значно. загальнозміцнюючою дією. Безліч корисних речовин, вітамінів, мінералів, мікроелементів, життєво необхідних організму людини, міститься в гарбузовому насінні. Так як неможливо знайти продукт, який би володів тільки виключно корисними властивостями, при цьому не маючи протипоказань, варто розглянути питання співвідношення користі і шкоди гарбузового насіння.

Корисні властивості гарбузового насіння значні. Воно чудово стабілізує кров'яний тиск, особливо корисне гіпертонікам. Люди, що страждають морською хворобою, знають про ефективність гарбузового насіння при нападах нудоти, що викликаються сильною морською хитавицею. Також вагітні жінки на початкових термінах рятуються від сильного токсикозу саме насінням гарбуза. Це чудове насіння надзвичайно ефективно знижує рівень цукру в крові. Люди, які страждають стійкими запорами, можуть допомогти собі, вживаючи в їжу гарбузове насіння. Обґрунтовано вважається, що саме насіння гарбуза виводять з організму людини шкідливі свинець та кадмій.

Справедливості заради, необхідно відзначити, що користь і шкода гарбузового насіння абсолютно між собою непорівняні. Наприклад, не рекомендується надмірне вживання в їжу насіння гарбуза людям, що мають сильні порушення шлунково-кишкового тракту, підвищену кислотність шлункового соку, погану прохідність кишківника. У той же час гарбузове насіння прекрасно лікує різні опіки, рани, що важко загоюються. Для цього з них готується кашка, прикладається на рану, залишається на кілька годин. Проблема швидко буде вирішена, ранка скоро затягнеться.

Якщо говорити про найбільшу користь гарбузового насіння, то це, звичайно, свіже насіння, підсушене на сонці. Насіння втрачає при термічній обробці багато своїх корисних властивостей. При розгляді питання про користь і шкоду гарбузового насіння, інші протипоказання вживання цього продукту, можна вважати індивідуальну непереносимість його деякими людьми. Але навіть їм можна їсти його як лікарський засіб в обмеженій кількості, не більше десяти грамів на добу.

Народний засіб від глистів, приготовлений на основі гарбузового насіння, виключно ефективний. Використовуючи його впродовж трьох днів, ви повністю позбудетеся від цих паразитів.

Вважається, що гарбузове насіння дуже корисне чоловікам. Вживання його в їжу є профілактикою простатиту. Також насіння гарбуза - чудовий протистресовий засіб. Варто тільки почати вживати це насіння, як погані, важкі думки кудись йдуть, людина розслаблюється, заспокоюється.

Розглядаючи питання користі і шкоди гарбузового насіння, необхідно враховувати високу калорійність і поживність цього продукту, тому його надмірне вживання протипоказано. Захоплюючись поїданням гарбузового насіння, можна набрати зайві кілограми, воно таке смачні, що неможливо відірватися. Висока калорійність обумовлюється великим вмістом, до 46% , жирів. Одночасно, насіння гарбуза - ефектне сечогінний засіб, а значний вміст в ньому цинку зміцнює функціонування роботи головного мозку, покращує пам'ять, знижує загальну стомлюваність організму людини.

Абсолютно марним вважається очищене насіння гарбуза, корисних речовин у ньому залишається надзвичайно мало. Вирішуючи проблему користі і шкоди гарбузового насіння, необхідно врахувати саме помірне вживання цього продукту, оскільки поїдання підсмаженого, підсоленого насіння може привести до засолення тканин організму, відкладення солей у суглобах, обмеження їх рухливості. Крім того, при їх розлущенні треба уникати ушкодження зубної емалі, краще виймати насіння з лушпиння руками.

Таким чином, можна стверджувати, що гарбузове насіння - корисний, смачний продукт, подарований людям самою природою .Варто враховувати при його вживанні кількість з'їдених насінин і ваші індивідуальні особливості. При зіставленні цих факторів користь від гарбузового насіння безсумнівна.

До списку новин