загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як правильно зварити овочі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як правильно зварити овочі

Здавалося б, така проста справа — зварити овочі. Проте і тут є свої нюанси. Ми зібрали їх усі та готові вам розповісти.

1. Овочі варто варити в малій кількості води так, щоб вода покривала їх не вище 1 см.

2. Чим більші овочі, тим менше поживних речовин вони втрачають при варінні. Цілісні овочі при варінні краще зберігають поживні властивості, ніж нарізані шматочками.

3. Щоб краще зберегти вітаміни, накладайте овочі для варіння тільки в киплячу воду та невеликими порціями.

4. Швидкозаморожені овочі – помідори, зелений горошок, овочеві суміші – закладають, не розморожуючи, прямо в киплячу рідину.

5. Овочі найкраще відварювати в емальованому посуді з щільно закритою кришкою.

6. Варіть овочі у підсоленій воді, окрім зеленого горошка та буряка. У солоній воді зелений горошок вариться довго, а буряк втрачає смак.

7. При варінні різних овочів разом треба закладати їх по черзі: в першу чергу ті, що вимагають більш тривалого варіння. Наприклад, буряк готується за 1 годину 15 хвилин варіння, капуста – 30-50 хвилин, картопля – 25-30 хвилин, морква – 20-30 хвилин, щавель і шпинат – 10 хвилин.

8. Щавель, шпинат, стручки квасолі й лопаточки зеленого горошку варять у великій кількості киплячої води, щоб зберегти їх натуральний колір.

9. Додавання кислоти уповільнює відварювання овочів, тому оцет, а також продукти, що містять кислоту (томат, помідори, огірковий розсіл, солоні огірки), додають до супу в кінці варіння.

10. Вітамін А і каротин добре переносять варіння, але руйнуються від кислоти. Тому оцет і лимонну кислоту треба вводити у салати тільки перед подачею до столу.

До списку новин