загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сільська медичка знає рецепт лікування туберкульозу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Сільська медичка знає рецепт лікування туберкульозу

Людмилу Чиж у селі Луків Турійського району знає кожен. Довгий час вона працювала медичкою у місцевому медпункті. На виклики бігла в будь-яку пору доби та за будь-якої погоди. Попри те, що вже багато років жінка перебуває на заслуженому відпочинку, потік людей, що звертаються до неї за допомогою, не вщухає. А все тому, що Людмила Євграфіївна добре розуміється на травах, вміє вилікувати ними чи не усі недуги. А ще, вона діагностує переломи та робить лікувальні масажі. visnyk.lutsk.ua

Людмила Євграфіївна Чиж за освітою – медик. Чимало років працювала фельдшером-акушером у сільському медпункті. Окрім цього, жінка більше тридцяти років піднімає шлунки та діагностує переломи. Вміння передалися від бабусі, яка була костоправом. Щоправда, медичка зізнається, що направляти вивихи не береться. Хіба що робить лікувальні масажі при певних захворюваннях. Також добре розуміється на травах, знає чимало рецептів, як за допомогою рослин побороти ту чи іншу недугу. 

– Роблю різні масажі при сколіозі хребта, лицевому трійчастому нерві, болях у колінах, вправляю диски. Курс лікування становить 10 сеансів, – розповідає Людмила Чиж. – Нерідко звертаються люди з опущеними шлунками. Зазвичай, цю недугу вони «заробляють» фізично важко працюючи. Аби визначити, чи знаходиться шлунок на місці, приставляю два пальці до місця, де він повинен знаходитися. Якщо там є удар – значить орган на своєму місці. Якщо ж удару в потрібному місці не відчуваю, шукаю його по всьому черевному пресі. 

Аби поставити опущений шлунок на місце, Людмила Євграфіївна кладе людину на землю, розслабляє і починає з нижнього відділу піднімати орган. Буває, що вдається підняти за один сеанс. А іноді доводиться повторювати процедуру кілька разів. Після цього жінка призначає лікування. 

– Першого дня назначаю пити аїр. Чайну ложку кореня рослини залити склянкою холодної води, – ділиться рецептом. – Ніч настоювати, а зранку процідити. Один ковток випити за 15 хвилин до сніданку, ще один – за 15 хвилин після. Так само в обід і ввечері. Настій приймати вісім днів. Якщо настоянка залишилася, в кінці дня її треба вилити, а зранку приготувати нову. 

Після кореня аїру, каже Людмила Чиж, треба пити настій подорожника тричі на день по столовій ложці. За нею – відвар гриба чага. Намочити рослину у воді й натерти на тертці. Готувати на водяній бані, аж поки гриб не стане коричневого кольору. 

Також Людмила Євграфіївна поділилася з нашими читачами рецептом, який допоможе вилікуватися від туберкульозу.

– Грудочку прополісу потерти у 250 грамів спирту, суміш перелити в півлітрову пляшку. Збовтувати двічі на день протягом 14 днів, – каже Людмила Чиж. – На дев’ятий день додати туди сік алое. Варто наголосити, що збирати його також треба правильно: рослину не поливати п’ять днів, і лише тоді зрізати листки, на добу покласти їх у холодильник. Дрібно порізати і видушити 100 грамів соку. Відправити на водяну баню півлітра меду і стільки ж топленого масла. Тримати, поки не розтане. Добре розмішати. Коли суміш вихолоне, додати змішані півлітра цукру та жовтки восьми яєць. Знов поставити на баню на 3-5 хвилин. Відфільтрувати прополіс і влити спирт у суміш. Потім ще раз поставити на водяну баню на кілька хвилин. Після того вилити сюди сік алое і вимішати. Розлити по банках, тримати в холодильнику. Пити по чайній ложці тричі на день. 

Марія МАРТИНЮК,Волинська область

Фото автора

До списку новин