загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Догляд за руками в зимовий період

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Догляд за руками в зимовий період

Зима – це час суворого впливу навколишнього середовища на наш організм. І якщо про теплий одяг і взуття ми пам’ятаємо, то про захист шкіри рук взимку багато хто забуває. Особливо згубний вплив на шкіру рук взимку чинять часті різкі перепади температури. На холоді судини різко звужуються, від чого погіршується живлення шкіри, кутикули і, відповідно, нігтів. Порушується водно-ліпідна мантія, що призводить до помітного ослаблення захисних функцій шкіри рук. Ось чому вона лущиться, тріскається і червоніє, а крім цього вона втрачає здатність чинити опір хвороботворним бактеріям. Все це не тільки робить наші руки некрасивими, але ще і прискорює процеси старіння.

 

Косметичні засоби по догляду за шкірою рук можна приготувати самостійно, використовуючи народні рецепти:

 

Для загоєння і дезінфекції шкіри рук: візьмемо листя подорожника, суцвіття ромашки та календули, змішаємо їх. 1 столову ложку суміші залити 1 склянкою окропу і дати настоятися протягом 2 годин. До настою додати 1 столову ложку гліцерину. Руки протирати лосьйоном 2-3 рази на день.

 

Для зволоження шкіри рук: 1 столову ложку листя подорожника залити 1 склянкою окропу, дати настоятися протягом 8-9 годин під кришкою, процідити. Потім взяти 50 г вершкового масла з 1 чайну ложку меду, додати туди 1 чайну ложку настою подорожника і ретельно все розтерти.

 

Для відбілювання шкіри на руках: потрібно підібрати сорт картоплі з білою і досить борошнистої серцевиною. 2 картоплини зварити в мундирі, очистити від шкірки і розтерти в однорідну масу, додавши 1/4 склянки коров'ячого або козячого молока і 1 чайну ложку оливкового масла. Отриманою однорідною масою намазати шкіру рук на 30-40 хв. Процедура виконується через день. Дію маски можна підсилити, якщо перед процедурою потримати руки 2-3 хвилини в гарячій воді.

 

Для боротьби з почервонінням і лущенням шкіри рук: занурити руки в 0,25%-ний розчин нашатирного спирту (1 чайна ложка спирту на 1 склянку води) або в оцтовий розчин (1 чайна ложка 6%-го оцту на 1 склянку води). Після того руки намазати будь-яким кремом або лосьйоном.

 

Для зволоження шкіри рук: приготувати настій ромашки (1 столову ложку квіток ромашки залити 1 склянкою окропу, залишити на 8-9 годин під кришкою, потім процідити), 50 г вершкового масла розтерти з 1 чайною ложкою меду, додати 1 чайну ложку настою ромашки, все ретельно перемішати.

 

Для росту нігтів: змішати 1/2 чайної ложки червоного перцю, 1 чайну ложку крему, 10 крапель води, підігріти на водяній бані. Нанести на область нігтів і кутикули на 10-15 хв, потім ретельно змити.

 

Один-два рази на тиждень корисно використовувати скраб для рук. В результаті даної процедури знімається шар ороговілих клітин шкіри, а проникнення активних компонентів кремів і масок значно поліпшується. Після скрабування нанести жирний живильний крем.

 

Двічі на тиждень можна робити пом’якшуючу маску для рук: збийте один жовток і десертну ложку меду, додайте подрібнені вівсяні пластівці. Цією сумішшю промасажуйте руки протягом 10 хвилин, після чого маску змити контрастним душем і нанести на шкіру рук рослинну олію. Якщо догляд за шкірою буде регулярним, вже за два тижні ви побачите результат: суха шкіра стане м’якою і ніжною.

 

Взимку краще мити руки рідким м’яким милом, а протягом дня змащувати кремом не менше трьох разів. Якщо суха шкіра рук легко червоніє, слід купити крем з ромашкою, вонаа сприяє загоєнню тріщин і лікує почервоніння. Догляд за шкірою рук буде більш ефективним, якщо використовувати крем з додаванням алое для сухої шкіри. Увечері, перед тим як наносити крем, потримаєте трохи руки в гарячій воді з додаванням морської солі: у розпарені руки крем вбереться краще, швидше і ефективніше. Щоб пом’якшити шкіру рук, зробіть таку маску: на дрібній терці натріть сиру картоплю, вистачить 1 невеличкої картоплини, змішайте з 1 чайною ложкою меду і пів чайної ложки лимонного соку. Масу нанесіть на руки, через 10 хвилин змийте і змастіть кремом. Якщо на вулиці руки відразу червоніють – це свідчить про слабкий кровообіг. У такому разі допоможуть контрастні ванни: у дві миски налийте воду, в одну – гарячу, в іншу – холодну, і опускайте руки по черзі в кожну з них на декілька секунд, не менше 15 разів. Замість гарячої води можна використовувати відвар кропиви, а замість холодної відвар дубової кори.

 

 

До списку новин