загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Секрет ацтеків - насіння чіа для схуднення і здоров'я

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Секрет ацтеків - насіння чіа для схуднення і здоров'я

Шавлія іспанська (Salvia hispanica L.) родом з Мексики і Гватемали. Плоди містять велику кількість овального насіння, званих чіа. Його унікальні властивості високо цінували народи майя, інків та ацтеків, тому рослина була однією з найважливіших вирощуваних культур після квасолі і кукурудзи.

Цей дивовижний дар природи додавав воїнам племен енергію і витривалість протягом тисяч років. На якийсь час про них забули, але наприкінці 90-х років насіння знову стало завойовувати популярність, як натуральний засіб для здоров'я та схуднення.

Склад

Нічого дивного в цьому немає - екзотичний продукт містить велику кількість цінних вітамінів і мінералів. У його складі в 8 разів більше омега-3 жирних кислот, ніж в лососеві, кальцію в 6 разів більше, ніж у молоці, а заліза в 3 рази більше, ніж в шпинаті.

Крім того, насіння чіа характеризуються високою компактністю повноцінних білків, антиоксидантів, корисного для серцевого м'яза калію, заспокійливого і необхідного для формування ДНК магнію, кальцію і фосфору та багатьох інших корисних речовин.

У 100 г насіння чіа міститься 91 з 100 амінокислот і до 16,54 г білка - і це протеїн високої якості, тому чудовий дар природи є унікальною добавкою до раціону фізично активних людей і спортсменів. Він не тільки контролює вагу, але також сприяє нарощуванню м'язової маси.

Дієта ацтеків

Останнім часом, здобула популярність революційна дієта ацтеків на основі насіння чіа, яке з точки зору вчених перевершує будь-який інший тип продуктів здорового харчування. Серед різних страв, які вживали місцеві жителі (кукурудза, квасоля, індичка і т.д.) основне місце займав саме цей продукт.

Три фази дієти ацтеків

Перша

Полягає у вживанні трьох поживних порцій густого коктейлю з насіння іспанської шавлії протягом дня. Для отримання коктейлю насіння краще замочувати на ніч. Дозволено вживати овочі на пару і овочеві відвари. Такий режим стимулює обмінний процеси в організмі і дає ефективне зниження маси тіла. Триває перший етап 7 днів.

Друга фаза

Один з трьох коктейлів замінюють обідом, приготовленим з продуктів ацтеків, наприклад, кукурудзи або квасолі, томатів, зернових, фруктів, індички або риби. У цей період, який триває 4 тижні, підключаємо будь-які фізичні навантаження, так як цей етап забезпечує організм великою кількістю енергії і підвищує його витривалість.

Третя фаза

У цей період ми повертаємося до звичайної їжі. Коктейлі або страви з чіа можна вживати час від часу або, наприклад, під час свят, заходів і т.і.

Незважаючи на високу калорійність, насіння іспанського шавлії сприяє схудненню завдяки величезному вмісту клітковини - замочене насіння набухає і в 8-9 разів збільшується в обсязі, що сприяє дуже тривалому почуттю ситості. У поєднанні з водою утворюється гель (як з лляним насінням), який, потрапляючи в шлунково-кишковий тракт, допомагає запобігти занадто швидкому поглинанню деяких вуглеводів.

 

Дієта на основі харчування ацтеків та інших племен сприяє оздоровленню всього організму, поступовому і здоровому зниженню маси тіла, нормалізує метаболізм, стимулює моторику кишечника, підвищує витривалість і дає енергію.

Як вживати

Для контролю ваги й схуднення насіння чіа (50 г або по чайній ложці 2-3 рази на день) додають у салати, каші, йогурти, готують смачні фруктово-молочні смузі.

 

Крім того, його можна замочити у воді або соку і використовувати як натуральний згущувач, наприклад, для супів або желе. У Центральній Америці дуже популярний напій для зниження ваги Chia Fresca. Для його приготування необхідно змішати дві чайні ложки насіння з 250-300 мл негазованої мінеральної води, а потім додати сік лимона або лайма і підсолодити до смаку.

Іноді корисна добавка при щоденному вживанні може викликати такі неприємні симптоми як здуття живота або метеоризм. Це відбувається через велику кількість клітковини в її складі. Щоб цього не сталося, потрібно збільшити вживання води.

 

До списку новин