загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

4 000 – щомісячний прибуток від сонячних батарей

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Житель Миколаєва встановив на даху приватного будинку сонячні батареї, які дозволяють заробляти на продажі надлишків «зеленої» енергії у середньому 4,5 тисяч гривень у місяць.

Як зазначає власник першої в області побутової сонячної електростанції Денис, на Півдні України, де багато погожих днів, вигідно переходити на сонячну енергію.

«За не дуже сонячний у цьому році вересень – перший місяць роботи СЕС – я отримав 4 тисячі гривень,- пояснює раціоналізатор. – У жовтні заробив 2,2 тисячі гривень, а у середньому за рік буде виходити близько 4,5 тисяч гривень у місяць».

Денис переконаний, що у літні місяці сонячна електростанція зможе виробити у 10 разів більше електроенергії, ніж необхідно для задоволення власних потреб.

«Влітку я споживаю до 150 кВт, а станція в цей час може виробити до 1500 кВт, – пояснює він. – Завдяки підписаному з обленерго договору, держава поверне гроші за цю різницю, а якщо використаю більше, ніж вироблю, то оплачу різницю за звичайним тарифом, при цьому вкладаючись у мінімальну зону тарифікації».

 

Миколаївець наголошує, що власна сонячна станція забезпечує не лише економію, а й комфорт. «У мене ніколи не пропадає світло, не згорають електроприлади, завжди є вода», – зазначає Денис.

У 2015 році розмір «зеленого тарифу» для домогосподарств, який розрахований до 2030 року і поступово буде зменшуватися, склав 0,2 євро за 1 кВт/годину, а з 2016 року становитиме 0,19 євро за 1 кВт/годину.

До списку новин