загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Німецький різдвяний штоллен (Stollen)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Німецький різдвяний штоллен (Stollen)

Традиція випікання штоллена родом з Дрездена, там щороку проходить фестиваль штолленів. Німецькі, і не тільки, пекарі змагаються за те, щоб їхня випічка отримала звання «Кращий штоллен року». А Різдвяний Ярмарок в Дрездені тішить великою кількістю представлених штолленів.

Традиційний штоллен - це насичена солодка випічка з великою кількістю масла, спецій, цукатів. Його печуть на початку Адвенту (який починається ближче грудня) і їдять невеликими шматочками до самого Різдва. З дня на день смак штоллена стає тільки кращим.

Справжній штоллен - досить збитий і важкий. Тісто не дуже виростає через велику кількість доповнень і масла, що ускладнює роботу дріжджів. Але саме так все і повинно бути!

З даної кількості тіста можна спекти один великий штоллен або два менших. Але тоді потрібно і скоротити час випікання.

1 великий штоллен або 2 менші.

Для тіста:500 грам борошна14 грам сухих дріжджів250 мл молока, ледь теплого100 грам цукру225 грам вершкового масла, кімнатної температуриЦедра 1-го апельсинуЦедра 1-го лимону1/4 ч.л. меленого кардамону1/4 ч.л. меленої кориці1/4 ч.л. меленого мускатного горіха1/4 ч.л. меленого імбиру5 грам солі.

Сухофрукти і горіхи:250 грам родзинок75 грам сушеної журавлини75 грам цукатів90 грам мигдалю (краще очищеного), подрібнити80 мл рому.

Для посипання:50 грам вершкового маслаЦукрова пудра.

Приготування

1) Змішати всі інгредієнти для тіста і вимісити досить м'яке, відстаюче від рук, тісто. Накрити кухонним рушником і відставити на 1 годину підходити.

2) Тим часом сухофрукти скласти в миску і залити окропом. Дати декілька хвилини постояти і відцідити. Повернути сухофрукти в миску, додати цукати скласти і залити ромом. Перемішати і так залишити на 1 годину, поки підходить тісто.

3) Коли тісто підійшло, горіхи, цукати з сухофруктами, разом з ромом, додати до тіста і ще раз добре вимісити.

4) Готове тісто покласти на присипану борошном поверхню, трохи розкачати.

Надати форму штоллена, як показано на фото (як конверт). 

Перекласти на сухе, чисте деко. Накрити кухонним рушником і залишити на 40 хвилин підійти.

5) Розігріти духовку до 190 °С.

6) Вставити штоллен в розігріту духовку, і пекти 60-70 хвилин. Штоллен повинен трохи підрости, і добре підрум'янитися.

7) Вийняти випічку з духовки, дати хвилин 5 охолонути, а потім швидко втерти вершкове масло в поверхню штоллена. Відразу ж рясно посипати цукровою пудрою. Від тепла цукрова пудра почне трохи розтоплюватися, ви ж посипайте, поки поверхня не стане сніжно-білою. 

Так робиться відома штолленская сніжна скоринка.

Дайте цій диво-випічці повністю охолонути. Зберігайте в прохолодному місці, можна в холодильнику,  і відрізайте по шматочку на день.

Штоллен може зберігатися тривалий час і з кожним днем ставати смачнішим.

https://www.youtube.com/watch?v=i89MKsBV4Hw

До списку новин