загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Восени-взимку їмо м’ясо, каші, овочі і фрукти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Восени-взимку їмо м’ясо, каші, овочі і фрукти

 Відчувати себе повним сили, без осінньої хандри та виснаженості під час наближення зими допоможе правильне харчування - із фруктами, овочами, кашами та м’ясом. Уже під час зими та навесні без фармацевтичних вітамінів не обійтись, кажуть медики. te.20minut.ua

 

Загалом, як  пояснюють лікарі, питання нестачі вітамінів – риторичне. Оскільки їх брак організм відчуває постійно, а з’їсти стільки овочів та фруктів, щоби забезпечити повністю організм вітамінами, в принципі нереально.  Але найбільше  нестача вітамінів відчувається  у період, коли доступ до тих свіжих овочів та фруктів зменшується,  бракує сонячного тепла тощо.

 

- Восени трохи змінюється наш раціон та добовий ритм, - каже дієтолог Наталія Суслова. – А це все впливає на стан нашого організму.  Для того, щоб допомогти організму боротись  за нормальне самопочуття, слід вживати до  півкілограма овочів, кілограма овочів на добу. Також у раціоні мають бути каші, риба, м’ясо, кисломолочні продукти.

 

Вживання у їжу м’яса, суппродуктів (печінки, серця – прим. ред.) та риби, корисне тим, що у таких продуктах є вітаміни А, Е, Д уже в готовому вигляді. Тому вони швидко засвоюються організмом. А ось на отримання таких вітамінів з овочів та фруктів  знадобиться трішки більше часу.

 

- Але для того, щоб з їжею ми отримували необхідні нам вітаміни, слід ще й правильно готувати, - каже пані Наталя. – Найкращі способи – це запікання, варіння на пару, тушкування.  Тобто способи з мінімальним терміном термічної обробки.  Бо під час термічної обробки  значна кількість вітамінів втрачається. Не варто зволікати із споживанням.

 

Також не варто забувати, що якраз закінчується сезон пізніх фруктів – приміром яблук та розпочинається сезон на цитрусові. Вистачає наразі і цибулі, часнику, вживання яких теж приносить користь.

 

- І, повертаючись до теми про м’ясо і рибу, якщо хтось з певних причин не вживає таких продуктів, то може компенсувати собі їх вживанням крупів, хліба. Бо  дріжджі багаті вітамінами групи Б. А ще допоможе насіння – бажано смажене, але не солене.

 

 

До списку новин