загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Прополіс - дарунок бджолиного світу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Прополіс - дарунок бджолиного світу

Одним з найцікавіших і ще не повністю вивчених продуктів бджільництва є прополіс. Широкий спектр лікувальної дії ставить цю речовину на видне місце в арсеналі ліків нетрадиційної медицини від багатьох недуг людини.

Добувають бджоли прополіс із багатьох шпилькових і листяних дерев і кущів. Вони використовують його як утеплювальний матеріал. Але він володіє протимікробними, противірусними та протигрибковими властивостями.

Ще в Древньому Єгипті жерцям, у чиїх руках знаходилося ремесло лікування й муміфікації, було відомо про антимікробні властивості прополісу.

ЩО ТАКЕ ПРОПОЛІС?

 

Це тверда, крихка речовина буро-коричневого, іноді трохи зеленуватого кольору, при нагріванні розм'якшується, добре розчиняється в спирті, ефірі та погано у воді й молоці.

Основними складовими прополісу є рослинні смоли і бальзами, а також ефірні олії, цілий ряд вітамінів і мікроелементів. Крім того, у прополісі знаходяться дубильні речовини та ненасичені ароматичні кваси. Вони близькі за хімічною будовою і походженням, оскільки належать до кисневмісних гетероциклічних сполук. У прополісі виявлено більше 60 хімічних сполук, з яких уже вивчено близько 20.

Різні компоненти, що входять до складу прополісу, наділені протимікробними і противірусними властивостями, дають позитивні результати при лікуванні грибкових хвороб, діють як знеболюючі та регенераторні засоби, а також підсилюють і зміцнюють імунітет людини.

Не слід зневажати цим чудодійним засобом, що кожний з нас може приготувати в домашніх умовах і вживати не тільки в лікувальних, але й у профілактичних цілях.

Але варто відзначити, що у деяких людей прополіс здатний викликати негативну алергійну реакцію, і щоб уникнути небажаних ускладнень при його вживанні, варто звернутися до лікаря-імунолога. Коли ж немає можливості порадитися з фахівцем, можна власноручно зробити пробу на алергію від прополісу. Для цього варто намазати розчином прополісу невелику ділянку шкіри де-небудь на руці, і якщо не з'явиться почервоніння, висипка або сверблячка на цьому місці, можна вважати, що алергійна реакція відсутня.

 

ЯК ПРАВИЛЬНО ПРИГОТУВАТИ І ПРИЙМАТИ ПРОПОЛІС?

 

По-перше, якщо придбаний прополіс, спресований у тверду грудку, його варто потовкти до крихкої маси; з розтертого прополісу можна приготувати 10-20% спиртовий розчин або масляну пасту.

Для готування 10% розчину беруть 10 г прополісу і 90 мл спирту або міцної горілки, а при 20% - відповідно 20 г прополісу і 80 мл спирту.

Учені з Тернопільського медінституту дотримуються думки, що всі компоненти прополісу краще розчиняються в 70% спирті.

Приготовлений прополіс заливають відповідною кількістю спирту або горілки і ставлять у темне місце на 10 днів для настоювання. Цю суміш періодично варто збовтувати. Коли рідина придбає бурштиново-коричневий колір, її проціджують, прибираючи осад, і зберігають у темному місці.

Прополісну пасту готують наступним чином. Беруть 10 або 20 г прополісу, залежно від того, якого відсотка бажають одержати пасту і 100 г несолоного масла. Потім розтоплюють це все на водяній бані протягом 10 хвилин. Отриману масу проціджують через марлю і, коли вона застигне, зберігають у холодильнику. Для поліпшення смакових якостей цієї пасти до неї можна додати трохи цукру, меду або какао. Прополісну пасту можна вживати по одній чайній ложці.

Досліджуючи спиртовий розчин прополісу, було помічено, що коли він змішується з водою, чаєм або іншими рідинами, то здобуває молочно-біле забарвлення, а на стінках посудини, яку використовують, осідає білий наліт смолистих речовин, що важко відмивається. Тому доцільно набирати в чайну ложку цукор і доливати туди розчин прополісу. А ще краще взяти 1 частину розчину прополісу і 2 частини меду. Ретельно розмішати, і ви отримаєте необхідні ліки, які можна вживати по 1 чайній ложці після їжі, як профілактичний засіб проти респіраторно-вірусних інфекцій, до яких належить і грип. При будь-якому підвищенні температури вживати суміш прополісу з медом потрібно тричі на день.

При ангінах, запаленні горла та верхніх дихальних шляхів десертну ложку прополісу з медом розчинити в склянці теплої води або чаю і полоскати цим розчином горло з наступним проковтуванням.

При ендобронхіті позитивні результати одержують від інгаляцій над парою з домішкою прополісу.

У хворих із хворобами горла, носа та ротової порожнини іноді спостерігається неприємний запах, що негативно впливає на самопочуття і поведінку людини. Вживання прополісу, котрий володіє властивостями, що дезодорують, дозволяє усунути ці недоліки, підняти настрій і закріпити результати лікування.

До списку новин