загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що покласти до пасти: 11 найкращих рецептів соусів до макаронів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Що покласти до пасти: 11 найкращих рецептів соусів до макаронів

Макарони – просто знахідка для гурманів, які люблять різноманітність, адже, опанувавши азами та загальними принципами приготування соусів для них, можна щораз тішити своїх близьких новими й несподіваними рецептами.

Запам’ятайте кілька головних правил приготування соусів до макаронів:

Соус, який додається до макаронів, повинен бути гарячим.

Готувати соус найкраще у глибокій пательні з кришкою.

Ідеальна макаронного соусу – оливкова олія (цілком згодиться і соняшникова, але смак буде зовсім не той).

Алгоритм приготування соусів для макаронів такий: розігріти оливкову олію, обсмажити цибулю і часник, додати основні інгредієнти (овочі, м’ясо, рибу), заправити вершками, томатами або готовим томатним соусом, додати сіль, спеції.

1. Сметанний соус для макаронів з грибами і фаршем

Інгредієнти: 200 г свіжих печериць, 200 г яловичого або телячого фаршу, 1 ріпчаста цибулина, 4 зубці часнику, 200 мл сметани, 100 г твердого сиру, сіль, перець, свіжа зелень або сушені трави до смаку.

Рецепт. Обсмажити в оливковій олії часник, цибулю, порізані невеликими шматочками гриби та фарш. Коли фарш повністю змінить колір, посолити і добре вимішати, щоб він не злипнувся котлетою. Через 5 хвилин додати сметану, перець та зелень, закип’ятити, зняти з вогню. Додати макарони, вимішати, викласти на широку таріль, щедро посипати тертим сиром.

2. Вершковий соус для макаронів

Інгредієнти: 200 мл жирних вершків, 3 ст. ложки тертого твердого сиру, 1 ч. ложка вершкового масла, сіль і чорний перець, зелень петрушки до смаку.

Рецепт. Вершки збити з сиром. Приправити сіллю і перцем. Додати в готові макарони вершкове масло, залити соусом і посипати зеленню.

3. Соус для макаронів із копченою ковбасою

Інгредієнти: 1 ст. ложка оливкової олії, 100 г салямі або іншої копченої ковбаси, 150 мл томатного соусу, 100 г оливок без кісточок, свіжа зелень до смаку.

Рецепт. Ковбасу порізати соломкою, додати її у томатний соус. Туди ж покласти порізані маслини, оливкову олію та дрібно посічену зелень. Все перемішати, прогріти і додати у відварені макарони.

4. Гарбузовий соус для макаронів

Інгредієнти: 500 г гарбуза, 1 цибулина, 2 болгарські перці, вершкове масло для смаження, 1 склянка вершків, 4 ст. ложки тертого пармезану, сіль, мелений перець на смак.

Рецепт. Гарбуз очистити від насіння і шкірки, порізати маленькими кубиками. Перець порізати соломкою. Цибулю порізати дрібно та обсмажити в глибокій пательні на вершковому маслі, додати підсмажити цибулю та порізаний болгарський перець. Додати гарбуз, накрити кришкою, зменшити вогонь і тушкувати близько 25-30 хвилин, помішуючи. Коли гарбуз стане м’яким, влити вершки, додати пармезан. Посолити і поперчити. Додати до гарбузового соусу зварені макарони, перемішати.

5. Грибний соус для макаронів

Інгредієнти: 1 ст. ложка оливкової олії, 3 зубки часнику, 1 невелика цибулина, 200 г печериць або відварених лісових грибів, 150 мл томатного соусу, свіжий кріп або петрушка до смаку.

Рецепт. Обсмажити в олії подрібнений часник і цибулю, додати порізані гриби. Тушкувати до готовності грибів, додати томатний соус і порізану зелень.

6. Соус для макаронів із морепродуктами

Інгредієнти: 2 ст. ложки оливкової олії, 1 велика цибулина, 1 болгарський солодкий перець, 3 зубки часнику, 400 г заморожених морепродуктів (мікс), 0,5 лимона, сіль, перець, зелень петрушки та базиліка до смаку.

Рецепт. Дрібно порізати цибулину та трішки підсмажити в оливковій олії, туди ж покласти подрібнений часник і порізаний соломкою болгарський солодкий перець. Підсмажити овочі до м’якості перцю. Додати морепродукти, сіль, перець і трави, видушити сік з половини лимона і тушкувати на слабкому вогні 10 хвилин. 

7. Соус для макаронів «Карбонара»

Інгредієнти: 2 ст. ложки оливкової олії, 100 г бекону, 1 зубчик часнику, дрібно порізаний, 4 яйця, 150 мл. жирних вершків, 100 г тертого пармезану, зелень петрушки, сіль, перець до смаку.

Рецепт. Нагріти олію в пательні. Додати тонкі скибочки бекона і обсмажити їх, поки не стануть золотистими і  хрусткими. Дістати бекон з пательні, відкласти. У пательню покласти порізаний часник, підсмажити його на малому вогні 2 хв. Відставити пательню. У мисці перемішати яйця з вершками, приправити сіллю і чорним перцем. Вилити у пательню з часником, покласти підсмажений бекон, додати тертий пармезан. Туди ж покласти щойно зварені гарячі макарони і перемішати їх із соусом – тепло від макаронів загустить яйця.

8. Соус для макаронів «Болоньєз»

Інгредієнти: 1 ст. ложка оливкової олії, 25 г вершкового масла, 2 зубчики часнику, 1 цибулина, 1 морквина, 1 стебло селери, 85 г бекону, 500 г змішаного фаршу (яловичина + свинина), 300 мл молока, 300 мл  сухого червоного вина, 2 ст. ложки томатної пасти, 0,5 кг свіжих або консервованих помідорів, тертий пармезан, сіль, суміш сухих прованських трав до смаку.

Рецепт. Налити оливкову олію у велику глибоку каструлю, додати вершкове масло, потім поставити каструлю на вогонь, помішувати ложкою 1-2 хв., поки масло не розтане. Додати порізані овочі, часник, порізаний бекон і, помішуючи, смажити на малому вогні 8-10 хв., поки овочі не стануть м’якими. Додати фарш і обсмажити його протягом 5 хв. на помірному вогні. Влити молоко, трохи збільшити вогонь і продовжувати смажити, помішуючи, 10-15 хв., поки все молоко не вбереться в м’ясо. Влити в соус вино і повторити процес, як і з молоком. Додати томатну пасту і подрібнені в пюре помідори. Додати 500 мл води. Всипати трави і сіль, додати чорний мелений перець. Зменшити вогонь до мінімуму і накрити каструлю кришкою, залишивши невеликий отвір, щоб виходив пар. Готувати соус 1-1,5 години, час від часу піднімаючи кришку і перемішуючи соус. Вимкнути вогонь, щільно закрити каструлю на час, поки варяться макарони. Вилити більшу частину соусу на макарони і перемішати двома великими ложками. Окремо подати тертий сир.

9. Вершково-кабачковий соус до макаронів

Інгредієнти: 5 ст. ложок оливкової олії, 3 невеликих кабачки цукіні, 2 цибулини, 1 зубчик часнику, 2 болгарських перці, 150 мл жирних вершків, 100 твердого сиру, сіль, мелений перець до смаку.

Рецепт. Нагріти оливкову олію у великій пательні на середньому вогні. Додати порізані кубиками цукіні та перець і швидко обсмажити до появи золотистого кольору. Викласти з пательні на тарілку. У пательню покласти порізану дрібно цибулю і часник, обсмажити до золотистого кольору. Додати вершки і тушкувати, поки соус не випарується на одну третину. Додати у вершковий соус тушковані цукіні та перець, посолити, поперчити. Ретельно перемішати і прогріти. Змішати з відвареними макаронами, посипати тертим сиром.

10. Вершково-гірчичний соус із червоною рибою

Інгредієнти: 50 г вершкового масла, 1/2 цибулини, 500 г червоної риби (сьомги, форелі, горбуші) 2 ст. ложки борошна, 1 склянка молока або вершків, 1 склянку води, свіжий або заморожений кріп, 2 ст. ложки діжонської гірчиці, сік 1 лимона.

Рецепт. Вершкове масло розтопити у великій сковороді на середньому вогні. Додати дрібно порізану цибулю і обсмажити її до прозорості. Додати порізану невеликими шматочками рибу і обсмажити близько 5-7 хвилин, помішуючи. Додати борошно, обсмажити хвилинку, інтенсивно помішуючи, влити поступово молоко і воду. Додати сіль, перець і кріп. Тушкувати близько 5-7 хвилин на мінімальному вогні, щоб соус загус. Вкінці додати гірчицю і лимонний сік, перемішати, довести до кипіння. Додати макарони, добре прогріти, перемішати і зняти з вогню.

11. Соус з сочевиці

Інгредієнти: 200 г червоної сочевиці, 2 ст. л. олії, 200 г бекону, 1 цибулина, 1 зубчик часнику, 3 морквини, 3 черешка селери, 300 г помідорів, по щіпці зіри, куркуми і кайенского перцю, по 4 гілочки петрушки і кінзи, сіль.

Рецепт. Овочі та зелень вимити, очистити і дрібно нарізати. Цибулю, часник, селеру і моркву обсмажити в розігрітій олії на повільному вогні, 4-5 хвилин. Додати сочевицю, помідори, спеції і 400 мл води, довести до кипіння і тушкувати 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності посолити і посипати зеленню. Бекон нарізати тонкими смужками і обсмажити на сухій сковороді, 5 хвилин. Відварити спагетті. Посипати беконом і подати з соусом.

До списку новин