загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Славетний український митець розписує сільську церкву (фото)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Славетний український митець розписує сільську церкву (фото)

Сільський храм розписує один з видатних українських митців Анатолій Криволап.

Храм у селі Липівка Макарівського району тричі особливий. Його перша особливість суто архітектурна. Церква є зменшеною копією знаменитого собору Айя-Софії Константинопольської, що в Стамбулі. Православний храм Київського патріархату було побудовано на гроші греко-католика з Польщі: це друга особливість. Власник мережі «Кінопалац» Богдан Батрух не тільки вклав у проект особисті кошти, але і вмовив художника Анатолія Криволапа безкоштовно розписати новий храм. Анатолій погодився, тим самим створивши прецедент і третю особливість церкви: в історії незалежної України живописці першого ряду культові споруди ще не розписували.

Художник розповів, що роздумував цілий місяць над тим, як розписати церкву, проте відмову вважав гріхом.

При виконанні роботи він дотримується канону розпису православних храмів, проте не тільки збереже традиції, а й осучаснить церкву Київського патріархату деякими елементами.

"Я використовую багато нових підходів – від елементів колажу, змішаних технік до кольорових стрічок, які складають базу для фарб. Розпис виконується у вигляді ікон, але не на дереві, а на металі. Це не буде викликати пригніченості і страху, як нерідко буває зі старовинними іконами. Планшети зі срібла з чистими фарбами, як у моїх картинах, – це яскраво і світло. Саме так, з моєї точки зору, повинна проходити зустріч із Богом", - каже він, наголошуючи, що це не прийнятно в традиційному живописі.

Ніхто ще до Криволапа так не розписував церкви, адже він абстракціоніст та дотримується радикальних поглядів щодо кольору.

Анатолій Криволап

Ігор Ступаченко

Митець розповів, що працює разом Ігорем Ступаченком, який дає коментарі щодо роботи, проте остаточне рішення приймає Криволап.

На аукціоні в Лондоні художник продав картину за 124 тисячі 400 доларів. Це рекордна для українських художників ціна на вироби.

До списку новин