загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи знаєте ви, що в давнину ложки вважалися магічним предметом?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Чи знаєте ви, що в давнину ложки вважалися магічним предметом?

Цей столовий прилад уособлював конкретного члени сім'ї, тому у кожного в будинку була своя ложка, користуватися якою міг тільки її господар. З ложками пов'язано безліч прикмет і забобонів, дотримуючись яких наші предки залучали удачу в будинок і позбувалися від темних сил.

Чия ложка більша, той і господар.

Раніше у всіх сім'ях був такий порядок: так як чоловік у родині був головним, то йому діставалася найбільша ложка. У дружини вона була менша за розміром. Цим підкреслювалося верховенство чоловіка в будинку. Зараз же практично завжди ложки одного розміру і однієї форми, а головна ложка-поварешка перебуває у піддані господині і від цього чи часто в сім'ях проявляється верховенство жінки в сім'ї.

 

Не можна брати назад позичену ложку.

Якщо ви позичаєте ложку сусідам, то назад брати її не варто, так як разом з нею ви можете принести в будинок неприємності і невдачі. За народною прикметою, якщо ложка потрапляла в інший будинок, то тут же ставала власністю цієї сім'ї. Відповідно, вона заряжалась енергетикою цього будинку.

 

Не можна гриміти ложками.

Раніше в сім'ї заборонялося стукати ложками по тарілках, об стіл і інше начиння. Господині, миючі посуд, також намагалися не гриміти ложками. Як відомо, кожна ложка уособлювала конкретного члена сім'ї, а якщо гримлять ложки, значить, незабаром назріє конфлікт у родині.

Зайва ложка на столі - до гостя.

Це досить поширена народна прикмета. Якщо ви випадково поклали на стіл зайву ложку, то чекайте гостей. Все дуже просто: поклавши на стіл зайвий прилад, ви зазивають в будинок гостей.

До списку новин