загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Різдвяний маковий торт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Різдвяний маковий торт

Різдвяний маковий торт - традиційна польська випічка. Святий Вечір у Польщі також пісний, а ось на перший, другий і третій день Різдва, всі гуляють, веселяться, ходять один до одного в гості. Їжі готують багато, а випічки печуть ще більше. Дім завжди пахне чудесною святковою, особливою випічкою, рецепти якої передаються з рук у руки. Цей маковий торт настільки багатий смаком, що ніякого крему до нього не потрібно.

На 1 торт діаметром 28 см:

750 грам молока450 грам маку5 яєць100 грам вершкового масла, кімнатної температури400 мл рослинної олії500 грам борошна30 грам волоських горіхів, посікти30 грам мигдалю, посікти3 яблука, очистити, натерти на крупній тертці100 грам родзинок2 ст.л. панірувальних сухарів1 ч.л. мигдального екстракту або кілька крапель мигдальної есенції2 ч.л. розпушувача2 ст.л. меду2 ст.л. подрібненої цедри апельсину300 грамм цукру

Крім того:200 грам чорного шоколаду50 грам вершкового масла, кімнатної температуриВершкове масло і борошно для змащування форм.

Час приготування: 1 година 40 хвилин.

1) Мак залити молоком і довести до кипіння на повільному вогні. Зняти з вогню, дати повністю охолонути і відцідити.

2) Духовку розігріти до 180 ᵒС. Відокремити жовтки від білків. Збити білки до міцних піків.

3) Вершкове масло і рослинну олію збити до однорідності з жовтками, медом і цукром. Додати мед, яблука, борошно і решту інгредієнтів. Добре перемішати. Ввести збиті білки.

4) Форму для випікання змастити вершковим маслом і посипати борошном. Струсити зайву муку і влити макову масу у форму.

5) Поставити торт в розігріту духовку і пекти до готовності, 50-60 хвилин. Зубочистка встромлена в центрі торта, повинна виходити сухою. Поверхня торта потріскається, але так і повинно бути.

6) Вийняти маковий торт і дати трохи охолонути у формі. Провести ножем по стінках форми, обережно відокремлюючи торт і вийняти його з форми й дати остаточно охолонути.

7) Розтопити шоколад на водяній бані. Ввести масло і мішати вінчиком до однорідності. Щедро полити вистиглий маковий торт шоколадом. Прикрасити за смаком.

Ароматних Вам свят!

Смачного!

До списку новин