загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Цибуля: і смакує, і лікує

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Цибуля: і смакує, і лікує

Цибуля – популярна городня рослина. З лікувальною метою використовують свіжі цибулини. Їх викопують у липні-серпні, просушують на сонці.

novagazeta.kr.ua

Часник, цибулю, корені петрушки, хрону звичайного доцільно зберігати разом із картоплею, буряками, морквою, садовиною. Фітонциди, які містяться в них, запобігають поширенню та розвитку гнильних мікробів і грибів.

Препарати цибулі городньої застосовують у народній медицині протягом тисячоліть. Вони стимулюють секреторно-моторну функцію травного каналу, виявляють значну фітонцидну та глистогінну дії, знижують кількість цукру у крові, діють жовчогінно, заспокоюють нервову систему, стимулюють статевий потяг. Їх застосовують при атонії кишечнику та діареї.

Експериментальними дослідженнями було доведено, що препарати цибулі городньої згубно діють на дизентерійну, дифтерійну, туберкульозну палички, а також на стрептококи, стафілококи та трихомонади. Ще в козацькі часи в Україні, особливо під час спалаху чуми та холери, ченці, знахарі, лікарі, які супровождували військо у походах, широко рекомендували вживати цибулю та вдихати її запах. Цим запобігали розвитку зловісних, особливо небезпечних недуг. Широко рекомендують цибулю для приготування салатів, а також інших страв, особливо при епідеміях грипу та аденовірусних інфекціях.

Готують спиртову настоянку зі свіжих цибулин. Цибулини очищають від лушпиння, подрібнюють і заливають 40-процентним спиртом з розрахунку 1:5. Настоюють 14 діб. При атонії кишечнику та проносі рекомендують приймати настоянку по 15-20 крапель на ложці води за 30 хвилин до їди.

При гіпертрофії передміхурової залози використовують настоянку цибулі городньої у поєднанні з настоянкою бруньок тополі чорної у співвідношенні 1:1. Приймають, як і попередню композицію.

У період епідемії грипу як профілактичний засіб рекомендується їсти свіжу цибулю (по 1/3 цибулини), запиваючи теплим чаєм з лимоном або журавлинним морсом.

При захворюванні труть на тертці 50 г ріпчастої цибулі, додають 2 столові ложки столового оцту, все змішують і віджимають через марлю. До отриманого настою додають 4 столові ложки меду. Приймають по 1 чайній ложці кожні півгодини.

Для профілактики грипу закапують у ніс свіжовичавлений цибулевий сік у поєднанні 1: 1: 1 з морквяним і олією по 2-3 краплі тричі на день.

Також готують настій цибулі (1:20) і змішують його навпіл з медом. Отриманим розчином промивають порожнину носа і горла 3-5 разів на день.

Для лікування нежитю 2 столові ложки дрібно нарізаної цибулі заливають 50 мл теплої води, додають 1/2 чайної ложки меду, настоюють протягом 30 хвилин і закапують у ніс по 3-5 крапель.

Корисно дихати парами цибулі: її розминають, загортають у бинт, кінці бинта зав’язують на потилиці так, щоб цибуля опинилася поблизу носа. Особливо добре дихати парами під час сну. Слід мати на увазі, що бактерії вбиває тільки свіжовиготовлена кашка з цибулі (при перебуванні на повітрі протягом 10-15 хвилин бактерицидні речовини зникають).

 

До списку новин