загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як вибрати ялинкову гірлянду?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як вибрати ялинкову гірлянду?

Вам знадобиться

·    Елементарні знання електрики

·     Уважність

· Уміння читати технічні характеристики електроприладів

·      Акуратність

Інструкція

 

·                     . 1

Гірлянда — електроприлад, що має послідовне підключення лампочок, шнур і вилку. Між лампочками і виделкою повинен бути вбудований адаптер, що знижує напругу в ланцюзі до безпечно малого

.

·                     . 2

Вибір гірлянди потрібно починати не з зовнішнього вигляду, а з читання упаковки. На упаковці вказані фірма-виробник, назва виробу і його призначення. А призначення у гірлянд буває різне: одні гірлянди прикрашають внутрішній інтер’єр, інші використовуються на вулиці, треті монтуються на новорічну ялинку.

·                     . 3

Від призначення залежить потужність споживання енергії. Гірлянда для ялинки не повинна перевищувати 50 ват — ця цифра повинна бути вказана і на шильдике гірлянди (спеціальний маленький ярличок на шнурі близько вилки, на якому вказаний тип гірлянди, фірма-виробник, напруга живлення, загальна потужність гірлянди і тип лампочок). Ось тепер з решти гірлянд з потужністю 50 ват і слід вибирати ту, яка вам підійде.

·                     . 4

Провід гірлянди повинен мати переріз тонкопроводящіх жив не менше 0, 5 квадратного міліметра, і товсту гнучку ізоляцію.

·                     . 5

Відстань від останньої лампочки в мережі до вилки повинно бути не менше півтора метрів. Ця умова необхідно для того, щоб, у разі спалаху вилки, встигнути висмикнути її з мережі!

·                     . 6

У комплекті обов’язково повинні бути запасні лампочки. Якщо в ланцюзі більше 18 штук — запасних повинно бути як мінімум три, якщо менше — то дві. І напруга з потужністю біля запасних має бути тим же, що і у основних.

·                     . 7

Перед тим, як купити гірлянду, обов’язково ознайомтеся з сертифікатом відповідності якості товару. Його вам зобов’язаний пред’явити продавець за першою вимогою. Вся інформація в сертифікаті повинна відповідати інформації на шильдике гірлянди.

·                     . 8

В сертифікаті відповідності обов’язково має бути посилання на пожежний сертифікат відповідно ГОСТу.

·                     . 9

Якщо у гірлянди мається пристрій, що управляє режимами мигання і музики, шукайте в сертифікаті посилання на протокол з електромагнітної сумісності! Без пожежної сертифікації гірляндою добре розпалювати ялиновий багаття, але не запалювати новорічну ялинку!

·                     . 10

Обов’язково перевірте місця з’єднання компонентів гірлянди: з’єднання блоку з проводами, збереження ізоляції, надійність гнізд і вилки.

·                     . 11

Увімкніть і перевірте гірлянду на всіх режимах відразу в магазині, а вдома, з морозу, не поспішайте підключати її — дайте гірлянді «зігрітися».

·                     . 12

У новорічну ніч намагайтеся не залишати гірлянду без нагляду. Небезпечні перепади напруги в мережі, оплавлення ізоляції і спалаху нагрітої паперової мішури від лампочок.

·                     . 13

І кілька правил з техніки безпеки у поводженні з ялинкової гірляндою. По-перше, температура нагріву гірлянди не повинна перевищувати 65 градусів Цельсія. По-друге, не забувайте вчасно замінювати згорілі лампочки, щоб не перенапружувати справні. По-третє, намагайтеся не підпускати до працюючої гірлянді маленьких дітей і домашніх тварин. Не намагайтеся самостійно лагодити і з’єднувати гірлянду, якщо ви не електрик.

·                     . 14

Будьте уважні і обережні!

До списку новин