загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

4 найкращих способи зняти головний біль

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
4 найкращих способи зняти головний біль

Причому без знеболюючих ліків!

Ми звикли, ледь починає колотить в скронях чи здавлювати потилицю, хапатися за анальгетики. Хоча відомо ж, що ці ліки мають масу побічних ефектів - і на шлунок погано впливають, і печінці важко виводиться, і нирки перевантажують. Добре, якщо голова - ваше сильне місце і пігулки ковтаєте не частіше ніж раз на півроку. А якщо голова тріщить мало не щодня? Причини найчастіше або судинні, або це болі напруги - від стресів і вимушеної пози за робочим столом або кермом авто. Як справитися з головним болем без таблеток? Ось що радять фахівці:

1. Масаж

Науково доведено, що якщо людина часто страждає від головних болів і при цьому хоча б 2-3 рази на тиждень виділяє трохи свого часу для масажу, то напади у неї будуть як мінімум в два рази рідше і набагато слабкіше. Масаж відновлює кровопостачання і дозволяє організму розслабитись - а це знімає спазми - головну причину болю. До того ж масаж голови - це дуже приємно. Робіть його плавними круговими рухами - просуваючись від потилиці до чола. А біо-точка, що відповідає за нормалізацію тиску, знаходиться під потиличних бугром.

2. Розтяжка

Болі напруги виникають через застій крові в області коміркової зони й тому що м'язи затікають і "кам'яніють". Все просто! Розминаємо шию, піднімаючи голову вгору, потім опускаючи вниз, потім вправо-вліво і наостанок робимо головою кругові рухи. Причому в кінцевій точці кожного руху робимо шиєю потягуючий рух і фіксуємо шию і голову в такому положенні секунд на 10. Потім п'ять секунд відпочинку і приступаємо до наступного руху.

3. Тепле - холодне

Якщо біль пульсуючий, то можна прикласти лід або мокрий рушник до скронь - тут проходять важливі артерії, які постачають кров'ю кору головного мозку. Невелике зниження температури дозволяє швидко заглушити головний біль. Навпаки, якщо біль є давлячим - то слід покласти щось тепле на задню поверхню шиї - це створить відтік крові і знизить тиск.

4. Невимушена атмосфера

Дуже часто ми не можемо впоратися з головним болем без ліків просто тому, що не вміємо розслаблятися. Звідси і постійне перенапруження. Виділіть вашій бідній голівоньці "розвантажувальні" хвилини - хоча б 20 хвилин після робочого дня слухайте приємну фонову музику (краще без слів, щоб не концентруватися на змісті пісні і не починати наспівувати), вчіться за йогівським принципом контролювати дихання (дихати животом, "збивати" ритм дихання - це допомагає зняти стрес). І найголовніше - треба привчити себе на короткий час очищати голову від усіх сторонніх думок! На думку вчених, за день ми засвоюємо всього 5-7% потрібної інформації, всі інші думки - порожні турботи.

ДО РЕЧІ! Робити самомасаж краще сидячи. На всі точки потрібно надавлювати із середньою силою по 1-1,5 хвилини на кожну.

Отже, якщо у вас болить:

 

ЛОБ

Перша точка розташована над переніссям - посередині між бровами. Розверніть великий палець нігтем вниз і подушечкою надавлюйте. Далі знайдіть точку, розташовану по серединній лінії обличчя на 1-1,5 см вище передньої межі росту волосся. Натискайте на неї подушечкою великого пальця.

Зверху огляньте свою кисть з щільно складеними пальцями. Між великим і вказівним утворюється м'язовий бугор. У його центрі і буде потрібна нам точка. Сильно натисніть на неї великим пальцем іншої руки. Робіть масаж точок на обох руках поперемінно.

СКРОНІ

Намацайте ямку на скроні - це і буде особливо шанована в китайському масажі "сонячна" точка. Масажувати ці точки краще одночасно середніми пальцями. Наступна точка розташовується на голові прямо за верхньою точкою вуха. Натискайте на обидві точки одночасно подушечкою середнього пальця.

ПОТИЛИЦЯ

Спочатку гарненько розімніть м'язи в районі шиї і плечей. Потім вказівними пальцями легкими круговими рухами помасажуйте надбрівні дуги від перенісся до центру. Знайдіть точку під потиличних бугром. Її помасажуйте трохи довше - 2-2,5 хвилини.

До списку новин