загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

В'ячеслав Чорновіл: подвиги і життя в ім'я незалежності України

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
В'ячеслав Чорновіл: подвиги і життя в ім'я незалежності України

Чорновіл В'ячеслав Максимович(народився 24 грудня 1937 року в с. Єрки Черкаської області, загинув в автомобільній аварії 25 березня 1999 року в м. Бориспіль, Київської області), відомий український політик і публіцист, дисидент часів СРСР, засновник Народного Руху України, Герой України.

heroes.profi-forex.org

4 подвиги В'ячеслава Чорновола.

В'ячеслав Чорновіл увійшов в історію як символ української національної ідеї, як один з тих, хто сміливо виступав за захист прав людини в СРСР:

 

1. Бути дисидентом в СРСР, тим більше українським, - значить, стати для нащадків символом і героєм своєї епохи і... вигнанцем для оточення і країни, в якій він жив.Дисидент - це людина, яка відстоює переконання, які не відповідають загальноприйнятим в епоху тоталітаризму. У СРСР інакомислення каралося тюремним ув'язненням, божевільнями або висилкою з країни. Це крах власної кар'єри і будь-яких перспектив службового росту для членів сім'ї, включаючи дітей.

В'ячеслав Чорновіл (1937) до 29 років вважався успішним і перспективним українським журналістом: хлопець із села Звенигородського району Черкащини успішно закінчив факультет журналістики КДУ, в 27 років став кандидатом філологічних наук, працював у столичній газеті "Молода гвардія", одружений, 2 дітей - Андрій (1962) і Тарас (1964) та... опублікував самвидавний збірник "Лихо з розуму", в якому були зібрані портрети двадцяти "злочинців" з української інтелігенції, які постраждали у 1965-1966 рр. за свою любов до України, її мови та культури. В. Чорновіл опублікував біографії кожного з в'язнів, уривки їхніх творів, листи з таборів. Покарання не змусило себе чекати. У листопаді 1967 року Чорновіл був уперше засуджений до 6 років колонії суворого режиму.

2. 1969-1988 рр. - Вся репресивна машина СРСР виявилася не спроможною зламати українця. У 1969 р В'ячеслав Чорновіл був достроково звільнений. На його кар'єрі в СРСР можна було поставити жирний хрест: щоб прогодувати сім'ю, він працював то рядовим співробітником на метеорологічній станції в Закарпатті, то землекопом в археологічній експедиції під Одесою, то вантажником на залізничній станції у Львові. У вільний час

- видавав підпільний самвидавний журнал "Український вісник" (1970-1972 рр.), за який був вдруге засуджений на 6 років ув'язнення в колонії суворого режиму і 3 роки заслання, яку відбував у Мордовії і Якутії аж до 1978 року;

- в 1979 р став членом Української Гельсінкської групи (перша спроба українських дисидентів створити політичну опозицію комуністичному режиму), за що в 1980 році утретє був заарештований і засланий на п'ять років до Якутії без права виїзду в Україну;

- у 1988 році КДБ спробував позбавити Чорновола радянського громадянства, щоб вислати з країни, однак він закликав усі західні країни не приймати його. Спроба карального апарату СРСР і тут провалилася.

 

3-й подвиг В'ячеслава Чорновола - заснування в 1988 р "Народного руху України" - політичного націонал-демократичного руху, який відстоює боротьбу за незалежність України, а з 1991 р - побудова незалежної Української держави. У цей період часу В'ячеслав Чорновіл тричі (1990, 1994, 1998) ставав народним депутатом України;

- був незмінним лідером націонал-демократичного руху в Україні;

- найбільш авторитетним українським політиком за кордоном (тому й членом української делегації в ПАРЄ).

4-й подвиг В'ячеслава Чорновола - балотування кандидатом у Президенти України (1999 р) і загибель в автокатастрофі. За словами Тараса Чорновола, його батька "вбили, бо боялися, що він зламає схему безперешкодного виходу в другий тур Кучми з Симоненком, що гарантувало б Кучмі перемогу".

 

Можливо, українська історія пішла б іншим шляхом, якби залишився живим В'ячеслав Чорновіл, особливо якби замість Кучми (1999 г.) і замість Ющенка (2005 г.) керівником Української держави став би людина, яку не змогли зламати навіть радянські табори , який виступав в Україні за ті ж реформи, які одночасно проходили в 90-і рр. в Польщі, Латвії, Естонії та Литві, завдяки яким ці країни стали повноправними членами Євросоюзу і НАТО, уникнувши агресії Росії в 2014-2015 рр.

До списку новин