загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кава натщесерце: користь і шкода

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Кава натщесерце: користь і шкода

Кава — дуже популярна у світу. Немає такого куточка, де б не було відомо про цей смачний напій. Кава існує вже тисячі років, а суперечки про її користь і шкоду не вщухають і донині. infokava.com

З ранку, тільки прокинувшись, ми поспішаємо випити чашечку кави, щоб остаточно прокинутися, зарядитися енергією і настроєм на весь день. Кава досить часто замінює сніданок. Відомо, що в каві присутні як корисні, так і шкідливі властивості.

Корисні властивості кави

Існує міф, що натуральна кава, хоч зварена, хоч розчинна, може призвести до хвороб серця. Насправді, кава ніяк не впливає негативно ні на серце, ні на судини, а ось за наявної патології серцево — судинної системи вживати каву не рекомендують.

Кава — антиоксидант створений природою. Його здатність виводити шлаки і захищати від вільних радикалів, попереджує утворення злоякісних пухлин.

Стимуляція нервової системи в невеликій кількості — профілактика хвороби Паркінсона. Кава сприяє виведенню солей і важких металів, що є профілактикою подагри. Також кава непогано очищає кров від токсинів і знижує ризик цирозу печінки. Також цей напій, випитий на голодний шлунок, покращує пам'ять, підвищує настрій.

Також кава є джерелом серотоніну, що є профілактикою депресивних станів. Цікаво: згідно з проведеними соціологічними дослідженнями, серед тих, хто постійно відвідує психологічні тренінги, дуже мало кавоманів.

Кава, випита на голодний шлунок розщеплює жири, що робить його улюбленим напоєм людей, що стежать за фігурою.

Шкода кави, випитої натщесерце

Кава містить кофеїн, який у великих кількостях руйнує нервові клітини.

Кава протипоказана гіпертонікам, так як підтримує тиск на стабільному, підвищеному рівні. Також кави не варто вживати на голодний шлунок людям з глаукомою.

Кава впливає на слизову шлунка, викликаючи її роздратування, що надалі може привести до виразки шлунка або гастриту.

Розчинна кава може містити консерванти, тому його не можна вживати вагітним і годуючим жінкам.

Кава - прекрасний напій, навіть якщо випитий натщесерце, вся справа в яких кількостях його пити. Пару чашок в день не завдадуть шкоди, а ось більше п'яти чашок може призвести до тяжких наслідків зі здоров'ям. Якщо вже і пити каву натщесерце, то краще натуральний, той, який потрібно варити.

ОЛЬГА МАЛАХОВА

До списку новин