загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Спілкуватися у соцмережах, відправляти листи та шукати корисну інформацію в Інтернеті навчили літніх людей Дніпропетровщини

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Спілкуватися у соцмережах, відправляти листи та шукати корисну інформацію в Інтернеті навчили літніх людей Дніпропетровщини

Бабусі і дідусі протягом двох місяців навчалися спілкуватися у соцмережах та скайпі, писати ділові та особисті листи онлайн, платити за комуналку через Інтернет. Курси комп’ютерної грамотності були організовані для літніх людей Інгулецького району Кривого Рогу. Курси у місцевих школах відвідали 52 пенсіонери, повідомляють в департаменті освіти та науки Дніпропетровської облдержадміністрації.

Старенькі розповідають: навчилися багатьом корисним речам. Валентина Зюкова хвалиться, що тепер вміє створювати папки, друкувати і художньо оформлювати листи, шукати корисну інформацію в Інтернеті. Вчителі, які проводили заняття для пенсіонерів, були терплячими та наполегливими, доносили інформацію просто та доступно.

«Я відвідувала заняття у школі №114. Нашим вчителем був Сергій Кучер. Він підбирав правильні підходи до нас, нетямущих у комп’ютерній грамоті, — розповідає ветеран-медик Ніна Іванівна. — Знаходив час для кожного, відповідав на всі питання. Ми тепер сміливіше поводимося з комп’ютерною технікою. Думаю, що ще трішки потренуємось і самостійно відкриємо свої сторінки в соціальних мережах».

Завданням проекту було навчити літніх людей сміливо працювати з комп’ютером та в мережі Інтернет. Заняття були розраховані на вік пенсіонерів та проводились доступною мовою. Перша вимога до навчання – користь знань у щоденному житті.

Тепер замість того, щоб писати листи від руки, пенсіонери роблять це за допомогою комп’ютера. Не користуються факсом, а відправляють документи електронною поштою. Читають в Інтернеті новини, сплачують за комуналку, дивляться прогноз погоди та слухати улюблену музику.

До списку новин