загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Відбулися зміни в пенсійному законодавстві з 1 січня 2016 року

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Відбулися зміни в пенсійному законодавстві з 1 січня 2016 року

З 01.01.2016 набрав чинності Закон України "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України" від 24.12.2015 № 911-VІІІ, яким внесено зміни до деяких Законів України.

1. Продовжено особливий порядок виплати пенсій працюючим пенсіонерам в період з 01.01.2016 по 31.12.2016, а саме, обмежено виплати усіх видів пенсій працюючим пенсіонерам (крім інвалідів I та II груп, інвалідів війни III групи, учасників бойових дій та осіб, на яких поширюється дія пункту 1 статті 10 Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту"), а саме:

- не виплачується пенсія, призначена відповідно до чинного законодавства особам, у період роботи на посадах, які дають право на призначення пенсії/щомісячного довічного грошового утримання у порядку та на умовах, передбачених спеціальними законами ("Про статус народного депутата України", "Про прокуратуру", "Про державну службу", "Про судоустрій і статус суддів", "Про службу в органах місцевого самоврядування" тощо);

- виплачуються в розмірі 85 відсотків призначеного розміру, але не менше 150 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність (1074 грн. х 150% = 1611,00 грн.) у період роботи на інших посадах/роботах пенсії, розмір яких перевищує 150 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність;

- виплачується в розмірі 85 відсотків призначеного розміру, але не менше 150 відсотків прожиткового мінімуму, встановленого для осіб, які втратили працездатність (1611,00 грн.) у період виконання депутатських повноважень (робота на посадах, яка давала право на пенсію відповідно до Закону України "Про статус народного депутата України" є іншою роботою);

- не змінився порядок виплати пенсій призначених відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність".

2. Максимальний розмір пенсій (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність (10 740 грн.)

3. Також вказаним Законом України змінено вимоги щодо призначення пенсій за вислугу років працівникам льотного та льотно-випробувального складу вік виходу на пенсію за вислугу років встановлено після досягнення 50 років. Для осіб, які народилися до 01.01.1976 передбачено поетапне збільшення віку виходу на даний вид пенсії з 45 років до 50 років.

Працівникам освіти, охорони здоров'я, соціального забезпечення та артистам вік виходу на пенсію за вислугу років встановлено після досягнення 55 років. Для осіб, які народилися до 01.01.1971 також застосовується поетапне збільшення віку виходу на пенсію з 50 років до 55 років.

При цьому передбачено право на призначення пенсії за вислугу років незалежно від віку особам, які мали вислугу років тривалістю на 1 квітня 2015 року – 25 років чи на 1 січня 2016 року – 25 років 6 місяців.

До списку новин