загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Лінцерське печиво

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Лінцерське печиво

До цих пір німці та австрійці не можуть дійти до консенсусу з приводу того, хто ж придумав це чудове печиво. Австрійці стверджують, що це печиво названо на честь міста Лінц (Linz). Там же є іменний Лінцерський торт, прикрашений візерунком з пісочного тіста на поверхні, змащеній джемом.

А німці запевняють, що це вони придумали це печиво, надихнувшись тортом, і саме вони поширили рецепт цього печива в XIX столітті в США.

Основні настанови:

1) Розкачувати тісто потрібно між двома листами пергаменту.

2) Після вирізання печива та розкладання на деко, винести все на холод на хвилин 30, а потім відразу ставити в розігріту духовку, так печиво краще збереже форму.

3) Посипати цукровою пудрою половинки потрібно тільки тоді, коли печиво повністю охолоне.

4) Розкачуйте як можна тонше, інакше печиво буде виглядати як міні бутерброд. Вся витонченість пропаде! Але не переборщіть, бо тісто досить крихке.

Потрібно:

60 грам лісового горіха80 грам цукру (краще коричневого)340 грам борошна½ ч.л. розпушувача220 грам вершкового масла, кімнатної температури1 яйце1 ч.л. ванільного екстракту або 8 грам ванільного цукру¼ ч.л. меленої кориці4-5 ст.л. джему червоного кольору (традиційно для лінцерського печива малинового)Цукрова пудра для посипання.

Охолоджування тіста: 1 годинаЧас приготування: 40 хвилинЗагальний час приготування: 1 година 40 хвилин

Приготування:

1) Розігріти духовку до 180 ˚С. Горіхи розмістити в жаротривкому посуді в один шар і поставити в духовку на 10-12 хвилин підрум'янитись.

2) Вийняти горіхи, дати трохи охолонути, перекласти на кухонний рушник, ним же і прикрити, і гарненько потерти горіхи. Від цього повинно відійти майже все лушпиння. Потріть інтенсивно кілька разів і дайте горіхам повністю охолонути.

3) Подрібніть горіхи в блендері.

4) Змішайте всі інгредієнти крім джему і цукрової пудри, і швидко замісіть круте тісто. Поставте в холодильник на 30-40 хвилин.

5) Вийміть тісто, і тонко розкачайте між двох аркушів паперу для випічки. Виріжте потрібні парні форми, з кожної пари, в одній печенюшці проріжте дірку. Складіть все акуратно на деко застелене пергаментом.

6) Після того як виріжете все печиво, винесіть деко на холод, як мінімум на 30 хвилин.

7) Розігрійте духовку до 180 ˚С. Вставте деко в духовку і печіть 10-12 хвилин. Вийміть і дайте печиву охолонути на деку, воно ще стане твердішим.

8) Відокремте печиво з дірочками, складіть їх в один шар на тарілку або блюдо, і рясно посипте цукровою пудрою.

9) Іншу частину печива змастіть джемом, залишаючи вільними краї, оскільки при складанні печива начинка сама розподілиться, і не вилізе. Складіть дві відповідні половинки печива разом.

Зимове печиво готове!

До списку новин