загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чого не можна додавати у чай

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Чого не можна додавати у чай

З чим ви любите пити чай - з цукром або медом? Навіть дуже корисний продукт при невмілому використанні разом з чаєм може не тільки втратити свої цінні властивості, а й перетворитися у небезпечного для здоров'я.

Чай з цукром.

Вчені неоднозначно ставляться до такого змішування.

Існує така статистика: у представників тих народів, де цукор в чай воліють не додавати, рідше розвиваються онкологічні захворювання. Однак деякі фахівці вважають, що  це більше стосується чорного чаю. На думку фахівців: на позитивні властивості зеленого чаю цукор не впливає - навіть навпаки, підсилює його цілющі властивості, оскільки допомагає краще засвоювати катехіни, що містяться в даному напої.

Дієтологи, зазвчай, проти того, щоб пити чай із солодощами. Вони вважають, що в цьому випадку розмиваються межі дозволеного - цукерок з чаєм, наприклад, можна з'їсти в два-три рази більше, ніж без нього.

Чай з молоком.

Відомо, що  чай має важливий компонент - катехіни, які виступають у ролі природних і досить сильних антиоксидантів. Саме катехіни нейтралізують дію вільних радикалів, що псують клітини і викликають онкологічні пухлини. Катехінів у ньому більше, ніж у більшості овочів і фруктів. Крім того, катехіни гальмують розвиток діабету і серцево-судинної недостатності. Однак врахуйте, що коли ми додаємо в чай молоко, частина цього унікального лікувального ефекту пропадає.

Причина в тому, що молоко негативно впливає на антиоксидантний потенціал чаю. Відповідно, чай з молоком вже далеко не такий корисний для судинної системи людини, ніж чай без молока. Це вдалося довести після декількох експериментів, проведених німецькими вченими, коли з'ясувалося, що вживання чорного чаю відчутно покращувало показники артеріального тиску у всіх, хто пив його (особливо порівняно з тими, хто пив просто гарячу воду), а вживання одночасно з чаєм ще й молока практично знищувало лікувальну дію чаю. Втім, деякі медики вважають це питання відкритим

Чай з медом.

Мед корисніший за цукор, але прихильники гарячого чаю з медом піддаються  серйозній небезпеці. При температурі понад 40°С  медвтрачає цінний фермент діастаза, а при вищій температурі (60°С) мед перетворюється на канцероген - фруктоза, яка міститься в ньому, окислюється, а продукт цього окислення здатний спровокувати виникнення злоякісних новоутворень у шлунку, кишечнику та інших органах травної системи. Класти мед в гарячий чай категорично не рекомендується!

Чай з лимоном.

Так само, як і у випадку з медом, лимон не потрібно класти в гарячий напій. Під впливом високих температур в лимонах повністю руйнується вітамін С і багато інших цінних компонентів. Для збереження корисних якостей лимона його не варто класти в чай відразу. Слід трохи почекати, щоб чай трішки охолов.

До списку новин