загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Правила життя від "найщасливішої людини на Землі"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Правила життя від "найщасливішої людини на Землі"

69-річний Метью Рікард — тибетський буддійський монах родом з Франції, якого вчені назвали найщасливішою людиною у світі. Причиною цього стала його участь у 12-річному дослідженні мозку, що проводиться групою дослідників на чолі з неврологом з Університету штату Вісконсін Річардом Девідсоном.

Девідсон підключив до голови Рікарда 256 датчиків і виявив, що під час медитації на співчуття його розум був надзвичайно світлим. Сканування показало, що при медитації на співчуття мозок Рікарда випромінює надзвичайно високий рівень гамма-хвиль, пов'язаних зі свідомістю, увагою, навчанням і пам'яттю — який ніколи раніше не фіксувався.

Також знімки зафіксували підвищену активність у лівій префронтальній корі головного мозку. Це означало, що людина має аномально високий потенціал для щастя і низьку схильність до негативних думок.

Рікард розповідає, що іноді він медитує протягом багатьох днів, зізнається, що він щаслива людина. Хоча й розуміє, що звання «найщасливішої людини у світі» — це перебільшення журналістів.

Рікард поділився порадами, як стати щасливим:

1. Перестаньте думати лише про себе. Егоїзм, на думку монаха, урешті-решт веде до нещастя. Постійне переживання про те, чи все на цьому світі відбувається так, як треба людині, вимотує і викликає стрес.

2. Прагніть до доброзичливості. Це не тільки допоможе вам відчувати себе краще, але і позитивно змінить вас. Це не означає, що людина повинна дозволяти іншим використовувати себе,попереджає він. Однак бути добрим у розумних межах – корисно для здоров'я душі.

За один день стати альтруїстом і відчути безмежне щастя неможливо. До цього необхідно готуватися так само, як олімпійський чемпіон готується до марафону.

3. Тренувати свій розум Рікард рекомендує у формі медитацій. Він вірить, що кожен має можливість мати більш пластичний і світлий розум, тому що в кожній людській істоті є потенціал для добра.

"Просто протягом 10-15 хвилин щодня думайте про приємне", – говорить монах. Зазвичай, коли ми відчуваємо щастя і любов, це швидкоплинне відчуття, а потім відбувається ще щось, і ми переходимо до наступної думки. Замість цього потрібно зосередитися на позитивних емоціях, не даючи своєму розуму відволіктися. Відчути позитивний психологічний результат можна вже за два тижні.

А якщо ви будете дотримуватися цього методу протягом 50 років, як Рікард, то маєте всі шанси стати справжнім професіоналом в царині щастя.

До списку новин