загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Колишні міліціонери вимагають перерахувати їм пенсію за зарплатою нових поліцейських

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Колишні міліціонери вимагають перерахувати їм пенсію за зарплатою нових поліцейських

Мінімальна пенсія на цей момент становить 1074 гривні, максимальна – 10 740 гривень. Цього року величина мінімальної пенсії буде збільшуватися двічі – у травні та грудні.

Про це під час прес-конференції на тему: “Зміни в пенсійному забезпеченні громадян у 2016 році”, яка відбулася у Львівському прес-клубі, повідомила заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області Руслана Іванкова.

За її словами, прожитковий мінімум для осіб, які втратили працездатність, з 1 січня 2016 складає 1074 грн, з 1 травня – 1130 грн, з 1грудня – 1208 грн.  Згідно з законодавством мінімальний розмір пенсії встановлюють на рівні прожиткового мінімуму.

- Максимальний розмір пенсії встановлюється на рівні десяти мінімальних. Проте при зміні прожиткового мінімуму (тобто в травні та в грудні), змінюватися не буде. Тобто максимальний розмір пенсії впродовж 2016 року буде незмінним і становитиме 10 740 гривень, - каже Руслана Іванкова.

Також, за її словами, від мінімальної пенсії будуть обчислюватися різні надбавки та підвищення. 

- Буде підвищуватися надбавка за понаднормативний стаж, будуть підвищуватися мінімальні пенсії з інвалідності учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС, мінімальні пенсії шахтарям, мінімальні пенсійні виплати для інвалідів, учасників бойових дій, ветеранам війни, надбавки почесним донорам, за особливі заслуги перед Україною. Для працюючих пенсіонерів продовжуються перерахунки пенсій кожні два роки, - каже вона.

За її словами, мінімальний розмір пенсії, наприклад, шахтаря, з травня цього року становитиме 3390 гривень.

Також заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області повідомила, що з 1 січня при призначенні пенсії будуть використовувати дані про зарплату, які є у базі даних Пенсійного фонду. Ведуть цей облік з липня 2000 року. І враховуватимуть зарплату за три останні роки.

- До 1січня особа мала право додати до цієї зарплати, яка є в базі з липня 2000 року, ще за 5 років своїх трудової діяльності до 2000 року. Також буде застосовуватися зарплата за останні три роки. Якщо людина оформляє пенсію у 2016 році, то будуть враховувати її зарплату за 2013, 2014 та 2015 роки, - каже Руслана Іванкова.

Крім того, за словами начальника управління пенсійного забезпечення військовослужбовців та деяких інших категорій громадян Оксани Сивич, до них збільшиласякількість звернень від колишніх міліціонерів, які вимагають перерахувати їм пенсію.

- У працівників поліції на сьогодні великі зарплати. То ж колишні міліціонери звертаються з питанням коли ми їм будемо перераховувати пенсії за грошовим забезпеченням поліцейських. Тому хочу наголосити, що перерахунок пенсій буде здійснюватися тільки за умови, що Національна поліція чи МВС скерує повідомлення Пенсійному фондові про необхідність проведення такого перерахунку, - каже вона.

https://www.youtube.com/watch?v=t9CN8Tucl-c

До списку новин