загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Обвітрилися губи: причини та способи лікування лущення, тріщин на шкірі

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Обвітрилися губи: причини та способи лікування лущення, тріщин на шкірі

Вітряна, холодна погода негативно позначається на стані губ. Якщо не захистити чутливу шкіру, то незабаром доведеться страждати від сухості, стягнутості, лущення і навіть тріщин навколо рота. Які ж саме методи допоможуть відновити красу губ після агресивного впливу погодних умов?

Чому губи обвітрюються

Найчастіше проблеми з губами виникають холодною зимою або спекотним літом. Тривалий вплив суховія або крижаного вітру на ніжну шкіру призводить до зневоднення дерми. В результаті з’являються дрібні тріщинки, що утворюються кірочки, набряк, виникають болючість, почервоніння.

Якщо лущення на губах турбує регулярно і не пов’язане з погодою, то це привід звернутися до дерматолога. Лікар проведе обстеження і з’ясує точну причину стану.

До нього призводять:

інфекційні захворювання;запальні процеси в організмі;алергічні реакції;нестача вітамінів;дихання ротом через закладеності носа;онкологія.

Крім внутрішніх факторів, що погіршує зовнішній вигляд губ куріння. Відмова від згубної пристрасті незабаром порадує вас здоровою шкірою.

Ще одна шкідлива звичка — облизування, покусування губ. На думку психологів, звичка вказує на те, що людина знаходиться в стані стресу, емоційного дискомфорту. Якщо самостійно не виходить заспокоїтися, то зверніться за допомогою до лікаря.

Обвітрилися губи: що робити

Якщо виявили, що після прогулянки губи стали сухими, обвітреними, то відразу приступайте до їх реабілітації. Головне — не облизуйте і не відривайте пошкоджену шкіру. Проведене експрес-лікування швидко відновить красу і здоров’я. Скористайтесь такими методами:

При легкому лущенні допоможе звичайне вершкове масло. Підігрійте його до кімнатної температури і змастіть губи.

Другий спосіб екстрареабілітації — змазування губ сметаною. Кисломолочний продукт залиште до повного висихання. Потім нанесіть повторний шар. Залишки зітріть вологою серветкою.

Для зволоження губ приготуйте лікувальну маску зі скибочки ківі і 5 крапель оливкової олії. Змішайте у блендері до утворення однорідної суміші, а потім змастіть шкіру. Через 25 хвилин масу змийте водою.

Замість ківі візьміть авокадо або огірок. Подрібніть вибраний фрукт або овоч через м’ясорубку, додайте чайну ложку меду. З готової кашки зробіть аплікацію на губах на 10 хвилин, потім змийте.

Також для відновлення обвітрених губ ефективний живильний бальзам.

Як вибрати бальзам для губ

Перед покупкою уважно знайомтеся із складом, зазначеним на тюбику. Відмовтеся від засобу, серед інгредієнтів якого присутні вазелін і мінеральне масло. Виробники не приховують, що такі компоненти отримують шляхом переробки нафтопродуктів.

Вчені провели дослідження і довели, що тривале використання б’юті-товарів, до складу яких входять ці речовини, прискорює старіння шкіри, викликає сухість, тріщини. Такі побічні ефекти людина помічає не відразу. Спочатку вона задоволена зволожуючою дією бальзаму. Але незабаром з незрозумілих причин з’являються описані симптоми. Для запобігання такого результату не економте на гігієнічних засобах!

Щоб не хвилюватися про склад використовуваної косметики, обирайте бальзами серед асортименту виробників органіки. Такі засоби виготовлені на 95% з натуральної сировини, яке не шкодить здоров’ю.

Замість готових бальзамів можете використовувати капсулированный вітамін Е (токоферол). Його легко придбати в аптеці без рецепта. Візьміть одну капсулу, розкрийте її і втирайте в шкіру масляний розчин.

Правильний догляд за губами

Щоб уберегти губи від обвітрювання, за 5 хвилин до виходу на вулицю обов’язково нанесіть гігієнічну помаду. Якщо під час прогулянки відчули, що шкіра стала сухою, то повторно застосуйте зволожуючий засіб.

Щодня очищайте губи від косметики. Акуратно протріть шкіру ватним диском, змоченим в лосьйоні або молочко для зняття макіяжу. Також з цим завданням відмінно справляється міцелярна вода.

Двічі на тиждень проводіть пілінг. Заздалегідь придбайте спеціальний скраб для губ. Нанесіть невелику кількість на подушечки пальців і ніжно помасажуйте шкіру круговими рухами. Виконуйте маніпуляцію 1-2 хвилини. Потім залишки засобів зітріть вологою серветкою, застосуйте бальзам.

Крім магазинних скрабів не менш ефективні пілінги, приготовлені в домашніх умовах. Для очищення губ скористайтеся такими рецептами:

 - кавовий. Візьміть половину чайної ложки меленої кави, 15 грам вершків або кефіру високої жирності. Ретельно перемішайте і приступайте до скрабування;

 - медовий. Для приготування використовуйте зацукрений мед (на порцію знадобиться 1 ст. л.). Потім додайте пару крапель ефірної олії грейпфрута або евкаліпта і перемішайте. Засіб готовий до використання.

Ще одна складова правильного догляду за губами — щотижневе застосування живильної маски. Для пом’якшення шкіри підходить засіб, приготований з подрібненого на тертці яблука і 1 ч. л. розтопленого вершкового масла. Компоненти змішайте і нанесіть готову суміш на губи на півгодини. Змийте прохолодною водою.

Не забувайте про підтримання водного балансу в організмі. Щодня пийте достатню кількість мінеральної негазованої води.

До списку новин