загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як приготувати курку: 8 оригінальних рецептів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як приготувати курку: 8 оригінальних рецептів

Страви з курки прості в приготуванні і можуть стати як буденним ситним обідом, так і прикрасою святкового столу. Ідей, як зготувати смачну курятину — безліч. Ми ж пропонуємо вам 8, на наш погляд, найбільш вдалих та простих варіантів приготування.

1. Курка в томатно-овочевому соусі

Інгредієнти: тушка курки (частини курки), 200 грамів болгарського перцю, 500 грамів помідорів (або 3 ст. ложки томатної пасти), 2 цибулини, невелика головка часнику, 2 морквини, 100 мілілітрів томатного соку, сіль, перець за смаком.

Рецепт. Порізати цибулю півкільцями, моркву — кубиками, перець і помідори (попередньо зняти з них шкірку, для цього потрібно їх обдати окропом) порізати невеликими шматочками і помістити все в сковорідку. Курку розділити, порізати на шматки і покласти в сковорідку до овочів. Через 5-8 хвилин додати томатний сік, закрити щільно кришкою і смажити 30-40 хвилин. Викласти на тарілку, посипати подрібненим часником і зеленню.

2. Смажена курка з чорносливом і грибами

Інгредієнти: 500 грамів курячого філе, 300 грамів печериць, 200 грамів чорносливу без кісточок, 2 цибулини, 4 столові ложки олії, пучок петрушки або кропу, сіль і перець до смаку.

Рецепт. Чорнослив залити гарячою водою на 20 хвилин, після чого обсушити і порізати невеликими шматочками. Куряче філе порізати скибочками. Печериці почистити і порізати тонкими пластинами, цибулю порізати півкільцями. На розігрітій сковорідці обсмажити шматки курячого філе до золотистої скоринки, потім додати цибулю і печериці, смажити до повного випаровування рідини. Потім додати чорнослив, сіль, перець, все перемішати і смажити близько 10 хвилин. Страву прикрасити дрібно посіченою зеленню петрушки або кропу.

3. Смажена курка з сиром

Інгредієнти: ціла курка, порізана на частини, 1 склянка молока, 200 грамів твердого сиру, 2 яйця, сіль і перець за смаком, олія і вершкове масло для смаження.

Рецепт. Частини курячої тушки обсмажити до золотистої шкірочки на сковорідці, потім залити її половиною склянки молока і тушкувати до м’якості. Інші півсклянки молока збити з яйцями, додати сіль, перець та натертий сир, вимішати все до однорідної маси. Відцідити шматки курки від рідини, в якій вона тушкувались, вмочати кожен шматок курки в отриманий кляр, обваляти в панірувальні сухарях і підсмажити на вершковому маслі.

4. Смажена курка з болгарським перцем і ананасами

Інгредієнти: 600 грамів курячого філе, 300 грамів ананаса (м’якоть), 2 болгарські перці, 4 столові ложки соєвого соусу, 2 столові ложки тертого імбиру, 3 столові ложки олії, 2 столові ложки оцту, чайна ложка цукру, 3 столові ложки крохмалю, сіль, перець та інші спеції до смаку.

Рецепт. Куряче філе порізати невеликими шматками, посипати крохмалем і перемішати. Болгарський перець очистити від зернят, порізати тоненькою соломкою. Ананас почистити від шкірки і порізати кубиками. В окремій посудині з’єднати оцет, соєвий соус і цукор, перемішати до однорідності. Підсмажити куряче філе до золотистої шкірочки, перекласти на тарілку. У цій же сковорідці підсмажити імбир протягом хвилини, додати болгарський перець, а ще через декілька хвилин ананас і куряче філе. Залити це все попередньо приготованим соусом, додати спеції, перемішати і смажити ще 5 хвилин. Страва готова.

5. Курка у фользі

Інгредієнти: тушка курки, 1 лимон, 4 зубці часнику, 5 столових ложок майонезу, сіль, перець, інші спеції до смаку.

Рецепт. Сік одного лимона з’єднати з майонезом, розчавленим часником, сіллю, перцем та іншими спеціями. Отриманим соусом намастити курку і поставити маринуватись приблизно на 6-8 годин, перевертаючи її через кожні 2-3 години. Після маринування курку загорнути у фольгу та запікати близько 1 години при температурі 180º. Потім зняти фольгу, полити жиром, який виділився і відправити в духовку до отримання рум’яної шкірочки.

6. Курка у вині 

Інгредієнти: тушка курки, 200 мілілітрів білого сухого вина, стільки ж вершків, 4 зубці часнику, 2 чайні ложки солі, 20 грамів чебрецю (бажано свіжого), шприц із товстою голкою.

Рецепт. Вино, вершки і перетертий часник перемішати до однорідної консистенції, помістити в шприц та проколоти шкірку курки в різних місцях, вливаючи отриманий соус. Під шкірку покласти чебрець, але акуратно щоб не порвати її. Маринадом, тим, що залишився, полити курку, накрити харчовою плівкою і залишити на кілька годин (бажано на ніч) маринуватись. Потім викласти курку у форму для запікання, збризнути олією, запікати при 180º близько години. Бажано кожні 10 хвилин поливати курку утвореним соком.

7. Курка на солі

Інгредієнти: тушка курки, пачка не йодованої солі, перець, приправи до смаку.

Рецепт. Курку промити, обсушити, щоб не залишилось вологи, лапки зв’язати, а крильця обгорнути фольгою. На деко викласти шар солі (вся пачка), на неї викласти курку спинкою на сіль. Пекти при температурі 180º, розраховуючи час таким чином: 1 кілограм тушки припадає 35 хвилин.

8. Курка по-татарськи

Інгредієнти: тушка курки, порізана на частини, 50 грамів вина, 2 столові ложки аджики, 3 зубці часнику, сіль і спеції за смаком, зелень.

Рецепт. Тушку курки розділити на шматки і відбити. Вино, аджику, сіль і спеції ретельно перемішати і занурити курку в отриманий маринад та залишити на декілька годин. На розігрітій сковорідці обсмажити шматки курки з обох сторін, наприкінці додати подрібнений часник і зелень, викласти на тарілку. Страва готова.

До списку новин