загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Еліксир молодості вдало протестований на мишах, – дослідження

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Еліксир молодості вдало протестований на мишах, – дослідження

«Еліксир молодості» вже не утопія: вчені продовжили тривалість життя мишей на 35%.

Лікування еліксиром молодості вже може стати реальністю після незвичного експерименту, в якому тривалість життя мишей було продовжено до 35%, повідомляє The Indepentent.

Вчені виявили, що секрет полягає у тому, щоб видалити «старіючі» або зношені клітини, які накопичуються з віком і руйнують організм.

Коли це випробували на генетично модифікованих мишах, ефект був колосальний. Тривалість життя піддослідних тварин збільшилась на 25-35% і попри це вони залишалися здоровими.

Миші залишалися більш активними і їх серця і нирки функціонували краще, ніж миші, які старіли. Їх тканини та органи також менше піддалися запальним процесам і утворенню пухлин.

Вчені не впевнені, у якій мірі люди зможуть отримати вигоду з цього відкриття. Але дослідницькі групи вже шукають компоненти, які б впливали на старіючі клітини і формували основу лікування, що спрямоване на уповільнення процесу старіння.

Доктор Даррен Бейкер, американський вчений, який очолював команду дослідників у клініці Мейо, сказав: «Це не вигадка, що будуть винайдені речовини, які впливатимуть або видалятимуть старіючі клітини».

Старіючі клітини несправні і потенційно небезпечні, які вже не ділять. Вони, як і раніше, можуть завдати шкоди за рахунок секреції молекул, які пошкоджують сусідні тканини і викликають хронічне запалення.

Тому старіючі клітини тісно пов’язані з віковими захворюваннями і немічністю. Хоча імунна система регулярно усуває їх геть, цей процес стає менш ефективним з часом і ці клітини накопичуються.

Команда Клініки Мейо прагнули встановити, що було б у випадку, якщо миші середнього віку були захищені від впливу старіючих клітин.

Штам генетично модифікованої миші було створено з «геном самогубства», який активізувався та вбивав старіючі клітини при активації препарату.

Описуючи дослідження в інтерв’ю журналу Nature, який опублікував результати проведеного дослідження, д-р Бейкер сказав: «Всі миші, у яких активізувався процес видалення старіючих клітин, жили довше на 25-35%. Ми виявили, що у всіх випадках відбувалося покращення здоров’я та продовження тривалості життя».

«Лікування не мало ніяких очевидних негативних побічних ефектів», – повідомили вчені.

«Оскільки методика дослідження спирається на генну інженерію, вона не може бути безпосередньо застосована на людях», – сказав д-р Бейкер.

Але він знає про «різні групи», які намагалися вистежити компоненти, які вибірково знищують старіючі клітини.

Він додав, що: «Оскільки кількість старіючих клітин не збільшується швидко, препарат може ефективно і швидко усувати їх у достатній кількості і мати глибокий вплив на збереження здоров’я та продовження тривалості життя».

Хоча видалення старіючих клітин і подолало багато з негативних наслідків старіння, це не вплине на всі з них, показало дослідження.

Зниження рухової активності, м’язової сили і погіршення пам’яті залишилися незмінними, виявили вчені.

Це може свідчити про певні обмеження штаму генетично створених мишей, які використовувались в експерименті, або це може свідчити про те, що старіючі клітини пов’язані з деякими аспектами старіння, але не з іншими, стверджують вчені.

До списку новин