загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Касторова олія: способи використання в косметології

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Касторова олія: способи використання в косметології

Касторова олія - один з найдешевших інгредієнтів, який ви можете знайти для щоденного догляду за красою волосся, вій і шкіри обличчя. Кілька простих рецептів зроблять ваші локони блискучими, зміцнять вії і приберуть зморшки.

Незважаючи на те, що цей унікальний за своїми властивостями засіб виробляється з досить отруйної рослини (рицини), касторова олія у косметології прекрасно доглядає за сухою, чутливою і в'янучої шкірою. При віджиманні шкідливі токсичні речовини фільтруються і залишаються в макусі.

Користь касторової олії виявляється просто безцінною в силу його хімічного складу, основу якого складають жирні кислоти. Кожна з них по-своєму впливає на шкіру, приводячи її в порядок і покращуючи її стан:

- пальмітинова насичена жирна кислота дозволяє іншим активним речовинам никнути в найглибші шари шкіри;

- стеаринова насичена жирна кислота якраз і позбавляє шкіру від сухості і лущення, а також захищає її від шкідливого впливу низьких температур взимку;

- олеїнова мононенасичена жирна кислота активізує обмін речовин, утримує вологу в клітинах і відновлює бар'єрні і захисні функції шкіри, якщо вони пошкоджені;

- рицинолева мононенасичена жирна кислота пом'якшує шкіру, роблячи її м'якою і бархатистою, а також володіє антибактеріальними властивостями і сприяє зростанню і зміцненню вій;

- лінолева поліненасичена жирна кислот активно зволожує шкіру;

- вітаміни E і A в складі касторової олії виступають в якості допоміжних інгредієнтів, беручи участь в процесі синтезу еластину і колагену, які роблять шкіру пружною, сильною, еластичною.

Так як касторова олія є високо концентрованою, її потрібно використовувати в невеликих кількостях.

Її можна втирати в шкіру голови наносити на вії та брови. Касторовою олією, нанесеною на ватний диск, можна очищати шкіру обличчя, наносити її на губи і втирати в нігті. Додавати в шампуні і маски для волосся При проблемній шкірі, касторову олію можна використовувати у вигляді масляних компресів і нанесити безпосередньо на пошкодження (шрами, рубці, опіки і т.д)

1. Налийте в долоні трохи олії, розітріть і змастіть касторовою олією волосся. Такий спосіб досить застосовувати один раз на тиждень, і вже через місяць ви будете приємно здивовані тим, як шикарно виглядають ваші локони.

2. Випадає волосся? Касторова олія знову прийде на допомогу. Додайте в одну частину масла дві частини горілки, втирайте в корені волосся, і результат не змусить себе довго чекати. Також можна приготувати суміш з 2-х ст. л. цибулевого соку і такої ж кількості касторки. Нанести суміш на корені волосся. Укутати волосся поліетиленовим пакетом і теплим рушником, залишити на півгодини, після вимити голову.

3. Лупа? Методика елементарна: у склянку гарячого міцного чаю додайте чайну ложку касторової олії і 20 г горілки. Цим складом натирайте волосся за годину до миття.

4. Касторова олія допоможе зміцнити і подовжити вії. Старою, попередньо промитою і висушеною щіточкою від туші для вій нанести касторову олію по всій довжині верхніх і нижніх вій, які повинні бути заздалегідь очищені від косметики. Через 20 хвилин залишки олії можна зняти сухим ватним диском або ж вмитися з гелем. Не рекомендується залишати масло на віях на всю ніч, так як на ранок може виникнути неприємна набряклість або почервоніння навколо очей. Робити такі маски потрібно раз на день щодня протягом 1 місяця. Потім нехай вії відпочинуть тижнів 2, і можна знову почати процедури.

5. Спробуйте також масаж обличчя з касторовою олією. Для цього візьміть столову ложку, трохи потримайте її над газом, щоб метал прогрілося. Потім приберіть і налийте в неї касторову олію. Вона швидко нагріється - саме в такому вигляді касторова олія краще вбереться в шкіру. Масаж обличчя з підігрітим касторовою олією особливо рекомендований жінкам зі зрілою шкірою, так як вона відмінно прибирає зморшки.

6. Маска для обличчя з касторової олії особливо гарна взимку, коли шкіра мерзне, стає сухою і лущиться. З'єднайте в масці для обличчя яєчний жовток з десятьма краплями касторової олії, накладіть суміш тонким шаром на шкіру. Знімайте через чверть години, після чого вмийтеся настоєм ромашки або зеленим чаєм.

7. Якщо ви хочете освітлити веснянки і пігментні плями, то змащуйте їх точково чистою касторовою олією (або рівною сумішшю касторової і обліпихової олії) по кілька разів на день. Також чиста рицинова олія рекомендується для щоденного змащування бородавок та інших наростів на шкірі.

8. Касторова олія для шкіри навколо очей. У крем для шкіри навколо очей (чайну ложку) додати 3 краплі касторової олії. Вбити подушечками пальців в шкіру. Застосовувати щодня протягом 1 місяця, перерва - 2 тижні.

9. Пом'якшення шкіри губ. Трохи підігріти рицинову олію і змащувати нею шкіру губ.

10. Пом'якшення мозолів і натоптишів. Тричі на тиждень наносити касторку на ноги на всю ніч, надівши після нанесення масла шкарпетки.

До списку новин