загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Студенти а Гарварді обов’язково вивчатимуть «Тіні забутих предків»

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Студенти а Гарварді обов’язково вивчатимуть «Тіні забутих предків»

Гарвардський університет включив “Тіні забутих предків” Сергія Параджанова до списку обов’язкових для перегляду претендентам на кандидатський ступінь у кінознавстві.

“Гарвардський університет включив дві стрічки Сергія Параджанова — “Тіні забутих предків” і “Колір граната” — до списку обов’язкових для перегляду претендентам на кандидатський ступінь у кінознавстві”, — йдеться у повідомленні.

Загальний список складається з 800 найкращих в історії світового кіно художніх і документальних стрічок.

Довідка: “Тіні забутих предків” — український художній фільм режисера Сергія Параджанова, відзнятий у 1964 році на кіностудії “Київська кіностудія художніх фільмів ім. О. Довженка”, екранізація однойменної повісті Михайла Коцюбинського. У 1970-х, коли почалися гоніння на діячів української культури, “Тіні забутих предків” тривалий час фактично були заборонені до показу.

У ролях:

Виконавець головної чоловічої ролі: Іван Миколайчук (1941–1987) — український актор, режисер, сценарист. Зіграв 34 ролі в кіно, написав дев’ять сценаріїв, зняв дві режисерські роботи, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка. Роль Івана Палійчука — це його перша роль у кіно.

Виконавиця головної жіночої ролі: Лариса Кадочникова (народилася 1937) — українська і російська актриса театру і кіно, народна артистка України, лауреат Національної премії України ім. Т. Шевченка. Зіграла 24 ролі в кіно.

Сергій Параджанов для написання музики до свого фільму вирішив запросити композитора із Західної України, бо, на його думку, лише тут могли впоратися з “карпатською” темою. Серед претендентів були Анатолій Кос-Анатольський, Микола Колесса, але вибір пав на Мирослава Скорика. Режисер поставив йому завдання створити для фільму “геніальну музику”. Сам же композитор згодом оцінив свою роботу як “достойну”. Окрім того, фільм насичений народною музикою в автентичному виконанні. Музика стала одним з головних компонентів образної структури фільму.

Зйомки фільму здійснювалися в справжніх гуцульських хатах та околицяхсела Криворівня Верховинського району Івано-Франківської області. Саме тут Михайло Коцюбинський написав свою повість.

2010 року відомий сербський режисер Емір Кустуріца назвав “Тіні забутих предків” найкращою картиною знятою у світі.

До речі, в Україні знімають кіно за мотивами оповідання Жадана. Фільм“Кохання вистачить на всіх” за оповіданням Жадана “Ромео” покажуть у всіх містах країни в День всіх закоханих.

До списку новин