загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Соціальні зв'язки в старості більш важливі, ніж зарядка

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Соціальні зв'язки в старості більш важливі, ніж зарядка

Вчені виявили, що збереження соціальних зв'язків в старості може бути важливішим для здоров'я, ніж піклування про свою фігуру.

Експерти відстежували групу англійських чоловіків і жінок, а саме як вони прожили свої перші шість років після виходу на пенсію. Вони виявили, якщо пенсіонери належали до значного числа соціальних груп, після того як перестали працювати, у них спостерігалося зниження ризику передчасної смерті.

Вчені виявили шестиразове зниження показників смертності між тими, хто залишився членом, щонайменше, 2 соціальних груп, до яких вони належали ще до пенсії. Особливо в порівнянні з тими, хто зовсім перестав відвідувати клуби. А у людей, які, приєдналися до нових клубів, було ще менше шансів померти рано. Результати дослідження були надані британським медичним журналом «BMJ Open».

Попередні дослідження показали, що після відставки у 25% людей спостерігається значне падіння здоров'я незабаром після відриву від виробництва. Вважається, що це відбуватиметься через те, що соціальна ізоляція робить глибокий вплив на здоров'я, а саме збільшує ризик розвитку когнітивних порушень, деменції та депресії. Дослідники з Австралії (Університет Квінсленда), написали: «Відхід з роботи є серйозною життєвою зміною, яку більшість людей відчувають в певний момент свого життя. Вона створює серйозні проблеми для здоров'я і благополуччя».

Автори писали, що кількість сильних соціальних відносин, що підтримуються в старості, мають більший вплив на тривалість життя, навіть більший, ніж фізичні вправи, відмова від куріння чи алкоголю.

Дослідники проаналізували дані 424 англійців після 6 років виходу на пенсію. Кожного учасника опитали на предмет того, скільки різних організацій вони відвідували. Наприклад, туристичні групи, церкви, книжкові клуби або жіночі товариства, спортивні клуби або професійні організації, такі як профспілки.

Експерти прийшли до висновку, що 6,6% пенсіонерів померли протягом перших 6 років після того як вони закінчили роботу. У тих, хто належав до двох груп, ризик смерті протягом шести років після виходу на пенсію був 2%. У тих, хто відмовився від однієї групи - 5%, у тих, хто залишив дві групи відразу - 12%. У тих, хто продовжував спілкуватися в двох соціальних групах і приєднався до однієї нової, ризик смерті склав 0,95 відсотка, а у тих, хто приєднався до двох нових груп, шанс померти склав лише 0,41 відсотка.

Дослідники також оцінювали, чи впливають зміни у фізичній активності на ризик смерті. Вони написали, що кількість сильних соціальних відносин людей, які зберігаються в старості, мають більший вплив на тривалість життя, ніж фізичні вправи.

До списку новин