загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вступили в дію чергові зміни в нарахуванні пенсій

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Вступили в дію чергові зміни в нарахуванні пенсій

З 16 січня 2016 року набрав чинності Закон України від 26 листопада 2015 року № 848-VIII «Про наукову і науково-технічну діяльність», яким передбачені певні зміни у пенсійному забезпеченні наукових (науково-педагогічних) працівників.

Стаття 37 Закону передбачає, що пенсії науковим та науково-педагогічним працівникам призначаються в розмірі 60% суми зарплати працівника, на яку, відповідно до законодавства, нараховується збір на обов'язкове державне пенсійне страхування.

Для обчислення пенсії враховується зарплата за весь період страхового стажу на посадах наукового (науково-педагогічного) працівника починаючи з 1 липня 2000 року, як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом.

Якщо трудовий стаж за цей період становить менше 60 календарних місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата за основним місцем роботи за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 1 липня 2000 року незалежно від перерв. Але в такому випадку зарплата, отримана за роботу за сумісництвом, не враховується.

При цьому норма про проведення оптимізації зарплати залишається незмінною. Тобто, за вибором людини, яка звернулася за призначенням пенсії, з періоду, за який враховується зарплата для обчислення пенсії, вилучається період до 60 календарних місяців підряд за умови, що цей період становить не більше ніж 10% тривалості наукового стажу. У будь-якому випадку період, за який враховується заробітна плата, з урахуванням вилучення, не може бути меншим, ніж 60 календарних місяців.

Для обчислення заробітку під час призначення пенсії науковцям застосовується середня зарплата працівників, зайнятих в сферах економіки України, за три календарні роки до року звернення за призначенням пенсії. При цьому заробіток для обчислення пенсії не може перевищувати максимальну суму доходу застрахованої особи (з 1 січня 2016 року - 25 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб).

Обов'язковою умовою призначення пенсії науковцям, згідно з новим законом, є звільнення з посади наукового працівника, правда, це не стосується осіб, які працюють за контрактом, укладеним після досягнення пенсійного віку.

Новий закон також доповнив список посад наукових працівників такими посадами, як радник при дирекції наукової установи, член президії НАНУ або національної галузевої академії наук, радник президії НАНУ або національної галузевої академії наук, провідний редактор наукового видавництва або періодичного наукового видання.

Крім того, закон передбачає, що до стажу наукової роботи зараховується час роботи на посадах науково-викладацького складу Національної школи суддів України, час навчання в аспірантурі III рівня вищої освіти, а також наукової роботи за фахом або наукового стажування за кордоном. Зараховується до стажу і час роботи на виборних посадах в державних органах і громадських організаціях.

Норми закону поширюються також на науковців, що працюють в міжнародних наукових організаціях, до яких входить Україна.

До списку новин