загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вирощування імбиру у відкритому грунті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Вирощування імбиру у відкритому грунті

Корінь імбиру використовують як в кулінарії так і в медицині. В кулінарії, як пряну приправу для приготування практично будь-яких страв, напоїв, а також він вживається в чистому вигляді. В медицині для підвищення імунітету, поліпшення травлення і кровообігу … . Імбир - це корінь багаторічної, тропічної, трав'янистої рослини, батьківщиною якого є Китай. Імбир належить до сімейства – імбирних. Висота стебел досягає півтора метра, а листя довжиною до 20 сантиметрів(нагадує осоку). Імбир цвіте. Квітки зібрані в колосоподібне суцвіття. Висота рослини може досягати 2 м. 

При сприятливих умовах і правильному догляді імбир можна вирощувати у відкритому грунті, на городі. Насінням ця рослина не висівається. Імбир легко розмножується за допомогою ділення кореневища.

Як вирощувати імбир у відкритому грунті, на грядці, розглянемо у цій статті.

Види імбиру

·         Чорний імбир (Барбадоський) У цього імбиру сильно виражений, різкий, гострий смак.

·         Білий імбир (Бенгальський).Цей вид має менш пекучим смак і ароматом.

 

Вирощування імбиру - підготовка кореня

Де взяти корінь імбиру? 

Купити його можна в будь-якому магазині. Для вирощування найкраще підходить корінець з глянсовою і гладкою поверхнею. Корінь імбиру не повинен бути: дуже сухим, без бруньок, переморожений. Корінь придатний до висаджування повинен бути: свіжий з блискучою і гладкою шкіркою; має бути видно бруньки (очка як в картоплі). 

Перед висаджуванням імбиру, потрібно покласти корінь в теплу воду на 1-2 години. Це простимулює ріст бруньок. Всі зрізи, пошкодження на корені, потрібно просушити (промокнути серветкою) і присипати дерев'яним попелом (вугіллям).

Вирощування імбиру - коли та де садити

Час для висаджування імбиру, важливий. Ідеальний час для висаджування імбиру є : березень - квітень. Місце для висаджування імбиру вибирайте яскраве, без обідніх палючих променів сонця, захищене від вітру, вологе, а грунт повинен бути поживний. Можна зробити висновок, що ідеальним місцем для вирощування імбиру є парник.

Як садити імбир

Висаджувати корінь імбиру потрібно горизонтально, бруньками вгору. Не забудьте про дренаж (при застою води корінь імбиру гниє), це може бути дрібний гравій (1 сантиметр) або грубозернистий пісок (до 2 сантиметрів). Висаджувати корінь імбиру треба на таку глибину, щоб над ним шар землі був 2 см. Перед висаджуванням грунт необхідно рясно полити.

Молоді пагони виростуть з грунту через півтора-два тижні. Не забувайте про полив. Листя в імбиру росте досить швидко, тому не можна допустити пересушування грунту. Порада :Для більшого врожаю імбиру, візьміть підготовлений корінь і розділіть його на три сантиметрові шматочки з бруньками. Всі зрізи присипайте дерев’яним попелом.

Догляд за імбиром

ПОЛИВ: Імбир не любить зайвої вологи, але і пересихання грунту допускати не можна. Грунт повинен бути завжди злегка вологий.

ДОБРИВО: Як тільки імбир(рослина) почне рости, раз на 30 днів підживляйте його сухим органічним добривом(сухий коров'ячий гній). Але до кінця серпня підживлення слід припинити.

ПРОПОЛЮВАННЯ: Прополювати грунт навколо рослини потрібно при потребі. Розпушуйте грунт навколо рослини акуратно, щоб не пошкодити коріння. Взимку можна імбир вирощувати в приміщені, якщо пересадити його у горщик.

Коли збирати врожай імбиру

У південних країнах, де тепло цілий рік, достиглий імбир збирають з листопада по березень, коли його листя починає жовтіти, в'янути і сохнути. Смак такого імбиру більш пекучий, насичений. В нас на Україні викопують у жовтні молодші кореневища які мають більш ніжний смак. 

Успіху.

До списку новин