загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як зупинити судоми ніг за лічені секунди

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Як зупинити судоми ніг за лічені секунди

Щоб зупинити судому ніг, слід ніжно масажувати і розтягувати їх. Це також можна робити для профілактики, коли ви зайняті іншими справами. moyezdorovya.com.ua

Судоми ніг виникають, коли м’язи скорочуються в результаті занадто довгого сидіння чи інтенсивних фізичних вправ, наприклад, бігу протягом дуже тривалого часу. Цей дратівливий спазм може пройти швидко або тривати довго, згинаючи пальці всередину і збільшуючи дискомфорт.

Судоми можуть виникати час від часу, але деякі люди можуть відчувати їх регулярно. Зазвичай люди, у яких часто виникають судоми ніг, мають проблеми з кровообігом, зневоднені, погано харчуються або страждають від нервових проблем.

Дуже рідко судоми є причиною звернення до лікаря. Однак якщо вони виникають часто і турбують вас, треба звернутися до фахівця, який може визначити причину цих повторюваних спазмів. Серед симптомів деяких захворювань можуть бути судоми ніг.

Але якщо ваш випадок не настільки серйозний, ми рекомендуємо спробувати наші рекомендації наступного разу, коли виникне необхідність позбутися судоми ніг.

Поради, щоб зупинити судоми ніг

 

•          Якщо у вас судома лише однієї ноги, перенесіть всю вагу на цю ногу на декілька секунд. Тримайте іншу ногу піднятою, не торкаючись землі.

•          Якщо на вас взуття або шкарпетки з закритими носком, зніміть їх і простягніть ноги на декілька хвилин.

•          Зігніть пальці, підніміть ногу з судомою і спирайтеся лише на п’ятку.Акуратно ворушіть пальцями ніг, доки біль не вщухне.

•          Рухайте пальцями назад і вперед, а якщо біль не зникає, акуратно розімніть ногу руками.

•          Щоб запобігти майбутнім спазмам і болю, підіть на прогулянку, щойно оговтаєтеся від судоми.

•          Якщо ці спазми тривають протягом декількох хвилин, ви можете прикласти щось тепле до ділянки, використовуючи теплу вологу тканину.

•          Ви можете застосувати акупрессуру, щоб полегшити судому, натискаючи великим і вказівним пальцем на верхню губу протягом приблизно 30 секунд.

•          Інша точка акупресури, яка може принести полегшення за лічені секунди, знаходиться між великим пальцем ноги і пальцем поруч з ним. Тисніть туди протягом 30-40 секунд.

 

Домашні засоби від судоми ніг

Якщо наведені поради не допомагають, ви також можете спробувати ці домашні засоби.

Масаж

Якщо у вас був довгий день з великою кількістю фізичної активності або ваші ноги просто втомилися, хороший масаж ступень – це чудовий спосіб запобігти появі будь-яких спазмів. Щоб його зробити, просто потріть ногу, щоб розслабити м’язи і зменшити дратівливий спазм. Рухайтеся в напрямку до передньої частини стопи, щоб збільшити приплив крові і повністю розслабитися.

Якщо вас турбує можлива поява судоми вночі, масаж ніг перед сном є хорошим способом цьому запобігти.

Вправи на розтягування

 

Розтяжка є одним з найбільш безпомилкових способів зменшити м’язові спазми за секунди. За даними Американської академії хірургів-ортопедів, м’яке і ніжне розтягування і масаж м’язів стопи допомагає повністю усунути спазми. Розтягування також слід проводити регулярно, щоб запобігти судомам, особливо під час виконанні інших різновидів вправ.

Гінкго білоба

Чай з гінкго білоба допомагає швидко зменшити судоми ніг. Просто кип’ятіть три столові ложки листя гінкго білоба в склянці води протягом 10 хвилин, дайте постояти протягом 5 хвилин і відразу ж випийте.

Ефірні олії

 

Тепло допомагає розслабити уражені спазмом ділянки і, як правило, дуже ефективно знижує неприємного відчуття, яке виникає в ногах. Якщо ви не хочете використовувати грілку, ви можете обрати ефірні олії, як-от: олію евкаліпта, сосни, чайного дерева, розмарину або чебрецю – оскільки вони дають відчуття тепла. В ідеалі, слід вкрити ноги після нанесення олії для отримання миттєвих результатів.

Настій з арнікою

Арніка – це ще одна рослина, який має потужні властивості та може стимулювати кровообіг, а також зменшувати запалення і знімати біль в м’язах і судоми. Треба приготувати настій з кореня арніки і нанести його на уражену ділянку на п’ять хвилин, використовуючи теплий компрес. Інший варіант: додайте кілька крапель настоянки арніки в миску з гарячою водою і замочіть ноги в цій суміші протягом 10 хвилин.

 

До списку новин