загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чистка коврів: топ 5 способів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Чистка коврів: топ 5 способів

Чистка килима - справа клопітка. Згодом одного пилососа може бути вже недостатньо, щоб прибрати всі забруднення. Тому потрібно регулярно проводити інші очищаючі процедури. Готових засобів для чищення килимів дуже багато. Звичайно, це дуже зручно, але, на жаль, не завжди безпечно. Тому побутову хімію можна замінити іншими підручними засобами.hochu.ua

Чистка харчовою содою

Звичайна харчова сода чудово справляється зі всілякими забрудненнями. Крім того, вона здатна повернути килиму його первісний колір або значно освіжити його.

Для приготування розчину потрібно розчинити 0,5 склянки харчової соди в п'яти літрах теплої води.Отриману рідину залити в пульверизатор і розприскати по поверхні килима. Потім потрібно почекати близько півгодини, щоб сода ввібрала і очистила забруднення і нейтралізувала неприємні запахи. Після вказаного часу килимове покриття необхідно гарненько пропилососити.

Якщо килим не дуже брудний, то можна вибрати варіант сухого чищення цього покриття, для цього соду розсипають по всій його поверхні, а потім втирають її сухою ганчіркою у волокна. Через півгодини соду з брудом прибирають з килима за допомогою пилососа.

Чистка харчовою сіллю

Не гірше справляється зі всілякими забрудненнями звичайна харчова сіль. Для того, щоб почистити килим цим способом, потрібно для початку ретельно вибити його з обох сторін на снігу. Після цього будинку на килим розсипати дрібну кухонну сіль, взяти вологу щітку і з її допомогою втерти сіль в ворс. Решту солі необхідно вимести. Після такої чистки ворсинки покриття починає блищати.

Чистка господарським милом

Для чищення цим способом необхідно підготувати наступні інгредієнти: натерти на дрібній тертці господарське мило, розчинити столову ложку цієї стружки в літі теплої води, додати столову ложку скипидару, розмішати. За допомогою щітки з штучним ворсом нанести розчин на поверхню килима і залишити на кілька хвилин. Протерти всю поверхню мокрою ганчіркою. Через кілька хвилин знову протерти килим вологою ганчіркою і на завершення - сухою ганчіркою. Цей спосіб дозволяє видалити жирні плями навіть з натурального ворсу. Після процедури бажано гарненько провітрити і просушити килимовий виріб на свіжому повітрі.

Чистка квашеною капустою

Досить незвичайний спосіб, але при цьому дуже ефективний і екологічний. Для цього потрібно взяти звичайну квашену капусту (приготовлену стандартним методом, без оцту), віджати розсіл і розсипати по килиму. Якщо ви боїтеся запаху, капусту перед використанням можна злегка промити. Потім щіткою почистити килим разом з капустою. Як тільки капуста стане брудною, її можна зібрати віником, промити в друшляку і знову використовувати. Повторювати процедуру, поки капуста не буде чистою. Після такої чистки потрібно дати килиму трохи просохнути і пропилососити.

  Чистка нашатирним спиртом

Килими з довгим ворсом можна очистити нашатирним спиртом. Для цього потрібно взяти п'ять літрів води, три ложки порошку, ложку нашатирного спирту і приготувати розчин. Нанесіть його на ворс м'якою щіткою і видаліть спочатку вологою, потім сухий ганчірками. Після вологого чищення ретельно просушіть килим.

 

 

До списку новин