загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що потрібно знати, відправляючись за саджанцями

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Що потрібно знати, відправляючись за саджанцями

Перш ніж купувати для саду посадковий матеріал, краще скласти список того, що вам дійсно необхідно та відповідає умовам, які ви реально можете створити. Чи є місце, куди саджанці можна посадити, не потіснивши інші кущі та дерева. Добре, якщо при цьому ви знаєте, якою рослина стане через років 10. Справжні господарі, створюючи стиль свого саду, все підряд у нього не садять. Ніколи не купуйте рослини, батьківщина яких кліматично відрізняється від наших широт. Навіть якщо продавець буде стверджувати, що в його саду це росте.domovyk.com

Розпродажі посадкового матеріалу зазвичай присвячені до закриття сезону. У першу чергу це стосується рослин з відкритою кореневою системою. Рослини ж у контейнері можна висаджувати цілий рік, однак це не гарантія, що матеріал вирощувався в ньому, його могли пересадити в контейнер за пару днів до продажу. Не соромтеся, попросіть показати грудку. Вона не повинна розсипатися, має бути видне коріння. Особливо ретельно придивляйтеся до хвойних - вони погано переносять пересадження і втрату коренів. А також до крупномірів, особливо, якщо ціна на них прийнятна. Найбільш оптимально висаджувати рослини з оголеною кореневою системою в стані зниженої активності: навесні до розпускання бруньок і восени після опадання листя.

Посадковий матеріал гарної якості де потрапило не купують. На ринку з рук купувати можна, якщо продавець покаже відповідні документи. Карантин - річ серйозна. Почніть із кореневої системи. Без наявності грудки в упаковці або коренів у глиняній бовтанці можете розвертатися та іти. Навіть півгодини для відкритих коренів на сонці є вбивчими для рослини. Наприклад, коренева шийка або ділянка трохи вище у всіх плодових і сортових троянд має нести сліди щеплення. Бруньки не повинні відвалюватися від пагона, але й не бути дуже сухими навесні. Вітається наявність етикетки з повною видовою та сортовою назвою. Пагони не повинні легко ламатися. Кора має бути здорова і не шаруватися, виключення становлять рослини, у яких подібне явище - видова ознака, наприклад, платан.

Пам'ятайте, що гірше приживаються особливо великі або квітучі екземпляри. Листяні більш живучі. А от популярні хвойники можуть цілий рік не подавати ознак життя або смерті, а потім побуріти і змусити вас відправитися за новими покупками.

До списку новин